Megszorítások A\\\'la Baj-mai...
Témaindító:
Pelikán! Szalaggyon mán át a bótba, oszt hozzon gyorsan egy marék kaprot! Addig én előkészülök a főzéshez. Mi is kell egy nagyadag tökfőzelékhez? Ahaaaaa! Sok tök először is. Nézzük, van-e alapanyag az éléstárban?!
Itt egy Kiss, egy Varga, egy Molnár, egy Ficsor, egy Draskovics, egy Hiller, egy Herczog, egy Szabó, egy Szekeres, egy Balázs, egy Hónig, egy Oszkó, egy Molnár. Egy tök-két tök, öntök… De még hiányzik valami… Mi lenne, ha megbolondítanám egy kis MOL benzinnel? Szerintem akkor is jó tökfőzelék lesz belűle, ha nem habarom be... Nézze mán meg Pelikán! Maga szerint nem fog leégni? Attól tartok igen. Olyan hirtelen lett összedobva. Lejjebb kéne venni a lángot! Tuggya, nem a hagyományos módon készítem. A nagyanyám után A’la tetű lehetne, de találtam egy új receptet a postaládámban. Ja-ja! A’la Baj-mai…
Na szóval: jönnek ezek a megszorításokk! Elveszik a szocpolt, a tizenharmadik nyögdíjat, a GYES-et, a tizenharmadik havit (ez utóbbi az eddigi tizenkét hónapban is zavart), elveszik a ruhapízt, de házasodik a Steiner Miklós is és Tel Avívba költözik…
Nehezebb lesz hitelhez jutni, fogynak a munkahelyek, de a Baj-mai recept szerint megtarcsák a munkahelyeket! Az építőipart megmentik a nagyberuházásokkal, mint a további autópályák, meg hasonlók. Miii? Mit mond? Túúúúdom… Az ebéd kétfogásos lesz. Igazi „Hal a tortán”! A haverem építésügyi kisvállalkozása, a többi tíz-húszfős vállalkozással együtt megy a levesbe! Kő leves? Na, amíg gondolkodik, azért megjegyzem: azzal, ha mindenkitől (attól is, aki dolgozott, most is dolgozik, és mindig pontosan fizette a hitelit), ha elveszik a szocpolt, és nincs hitel sem, de közben mindennek megy fel az ára, akár az ÁFA, azzal nem lesz munkájuk a kőműveseknek sem! Nem baj… majd elmennek fusiban, a munkanélküli-segély mellett. Színes lesz a munkaerőpiac. Legalábbis még feketébb! Télleg: míg itt kavarok, nem főzne le egy Jákób’s a’romát? Nem főz mi? Maga megátalkodott ratyi gárdista! Nem kedveli egyiket se mi?
Lapít mi? Nem ingassa a fejit, mert a ratyi gárda nem fasiszta mi? Majd ingassa nemsokára, mert tennap bejelentették, hogy gyün az ingatlan adó! Ez meg tovább erősíti az építési szándékot…vagy nem… Mindegy. Tökfőzelékbe való! A’la Baj-mai! Bizony ám… Itt egy kanállal kóstolónak! Beveszi? Mert én nem! Hááá… gondolkoggyon mán egy kicsit! Na jó…sokat várok hirtelen… Akkor törje mán egy kicsit a fejit! Ez a tökfőzelék nagyon friss. Hamar meg is romlik! Talán, ha lesz egy év a szavatossága, de még esztet sem tudni pontosan. Meg a végin állítólag jön a felcsúti cigánypecsenye. Közvélemény kutatók szerint nyolcvan százalék asztat jobban szereti! Bár azok is tévedtek mán eleget…
Aztán az sem elhanyagolandó, hogy íppen most építik le a közszolgálatot. Megtakarítanak… vagy nem… Miért nem? Hááá… megmondaná, hogy ki fogja felértékelni esztet a sok ingatlant? Oszt amin hitel is van? Az sem mindegy hun van és mennyi idős, milyen az állaga. Van ennyi értékbecslő? Azokat ki fizeti ki? Miiii? Vagy minimálbérét dolgoznak napi negyvennyóc órába? Kóstoljon nyugodtan Pelikán, mert ez csak kóstoló! A hülyék be is veszik. Maga miért lenne kivétel, nem igaz?
Olyan, mint a mesebeli kőleves! Az is csak ámítás! Láccat, egy láccatra szakértői tökfőzelékből a nyugati befektetőnek. Igazi szemfényvesztés. Csak ki kell mondani a varázsszót. Milyen varázsszót? Hááá… azt, hogy „gulas”… Akit még nem etettek vele, az megeszi a tökfőzeléket is, és az sem baj, ha most kivételesen A’la Baj-mai…
Kényes gyomra van a magyar embernek. A tökfőzeléket már eleve nem nagyon szereti, de ezt a "Tökfőzelék a'la Baj-mai"-t szerintem csak az azbesztgyomrúak bírják szó nélkül lenyelni.
S persze vannak gyevi bírók (ők fogják megszavazni), akiknek mentelmi joguk van a tökfőzelék fogyasztásával kapcsolatosan (is).