- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Fidesz-konglomerátummá züllik a három gimi?
Témaindító: gimicsősz
T. Kecskeméti Választópolgárok, volt és leendő Katonások, Bányaisok, Bolyaisok! Kedves Szülők! Tetszenek-e sejteni, hogy a Metróban, Kecskeméti Lapokban és a PN-ben megjelent cikkek tudatos félretájékoztatási kampányának árnyékában ÖSSZEVONJÁK A VÁROS 3 GIMNÁZIUMÁT!? És félreértés ne légyen: nem gazdasái összevonásról van szó, HANEM ÖNÁLLÓ INTÉZMÉNYKÉNT MEGSZŰNNEK, az új "főigazgató" személye pedig nem lehet kérdéses. Mindezt úgy, hogy az iskolavezetőket és a közvéleményt folymatosan a gazdasági összevonással hitegették, melybe a vezetők természetesen(?) bele is egyeztek volna. Nyilvánvaló: a szükséges megtakarítások eléréséhez a gazdasági összevonás bőven elegendő lenne, így azonban egyszerűen megszűnik a 3 különböző profilú, de egyenként nagyon színvonalas gimnázium. A frakcióülésen született döntésről sem a tanárokat, sem a diákokat, sem a szülőket nem tájékotatták, noha erre már a döntéshez is szükség lett volna (számos, nem létező szakmai anyag mellett). Mindezt annak a polgármesternek első hónapjaiban, akivel nemrégen még együtt tüntettünk a Honvéd Kórház fennmaradásáért. Vagy mi, kecskeméti civilek csak akkor vagyunk fontosak, ha a frakcióval éppen egyet értünk? Perediné??? Az ki???
Pelikán
2007.10.23. 01:20:35
Ezt a választ vártam kisokos! Ezt, még el lehet játszani egy évig. Azt vártam, hogy Zombor megállítsa a kormányt a megyehatáron. Ezt ígérte. Oszt, a kormány mégis itt van. Amikor nem mennek a dolgok a városban, a legegyszerűbb a felelősséget másokra hárítani. Mondjuk az elődökre, meg a kormányra. Debrecenben miért mennek a dolgok? Mert, Kósa jó barájta a Gyurcsánynak? Ugyan, hagyjál már. Hülyegyerek!
Pelikán
2007.10.21. 22:04:37
A kormány döntött volna a kecskeméti iskolák ügyében? Vagy 6 éve itt is MSZP uralkodás van? Ezt, nem igazán értem. "Hát, hogy magácska milyen buta!"
anonim
2007.10.22. 21:10:26
Hát, hogy magácska milyen buta! Még jó, hogy Te ilyen okos vagy! :)
anonim
2007.10.22. 11:38:50
Nem, kedves, nagyokos. A Kormány arról döntött, hogy ellehetetleníti az önkormányzatokat, legatyásítva azzal, hogy minden fronton elvesz, leépíti az állami hozzájárulásokat, azokat a forrásokat is folyamatosan dugítja, amelyet a mi (ebben a magáé is benne van, Pelikán) adóinkból rablott össze. Ezt a választ vártam kisokos! Ezt, még el lehet játszani egy évig. Azt vártam, hogy Zombor megállítsa a kormányt a megyehatáron. Ezt ígérte. Oszt, a kormány mégis itt van. Amikor nem mennek a dolgok a városban, a legegyszerűbb a felelősséget másokra hárítani. Mondjuk az elődökre, meg a kormányra. Debrecenben miért mennek a dolgok? Mert, Kósa jó barájta a Gyurcsánynak? Ugyan, hagyjál már.
Pelikán
A kormány döntött volna a kecskeméti iskolák ügyében? Vagy 6 éve itt is MSZP uralkodás van? Ezt, nem igazán értem. Hát, hogy magácska milyen buta!
hulk
2007.10.22. 14:35:44
Aki azt hiszi, hogy a közig. hivatal feddései kamuk, az figyelje a sajtót, nemsokára leesik majd az álla. Az állam még a helyén van. Aki azt hiszi, hogy a közig. hivatal feddései kamuk, az figyelje a sajtót, nemsokára leesik majd az álla.
Pelikán
A kormány döntött volna a kecskeméti iskolák ügyében? Vagy 6 éve itt is MSZP uralkodás van? Ezt, nem igazán értem. Nem, kedves, nagyokos. A Kormány arról döntött, hogy ellehetetleníti az önkormányzatokat, legatyásítva azzal, hogy minden fronton elvesz, leépíti az állami hozzájárulásokat, azokat a forrásokat is folyamatosan dugítja, amelyet a mi (ebben a magáé is benne van, Pelikán) adóinkból rablott össze. |
|

Ezt, meg most olvastam. Én értem, hogy a kormány lehetetlen ehlyzetet teremtett. De, ez ok lenne a jogsértésre?
"Sorozatos jogsértések
Június 28-án döntött a közgyűlés az oktatási intézmények és a szociális intézmények átszervezéséről. Heves viták kísérték a folyamatot, amelyet többen törvénysértőnek, elsietettnek tartottak. Az MSZP frakció jogi aggályait még júliusban benyújtotta a közigazgatási hivatalhoz, amelyre választ a napokban kapott.
A hivatal vizsgálata megállapította: jogsértő, hogy nincs a városnak intézkedési terve az oktatási intézményekre vonatkozóan, ellentétesen az oktatási törvénnyel. Jogsértőnek találta, hogy a szociális intézmények átszervezése kapcsán a Szociális- és Egészségügyi Bizottság nem tárgyalta meg az előterjesztést, szakmai állásfoglalásával nem segítette a közgyűlést a döntés meghozatalában, ami egyébként ellentétes a Szervezeti és Működési Szabályzattal. Az oktatás átszervezésével létrejött egy olyan intézmény, amelyben a többcélú mamut intézmény részévé vált egy másik, már meglévő többcélú létesítmény. A Móricz Zsigmond Általános Művelődési Központ - ami iskola, művelődési ház és könyvtár egyben - a közigazgatási hivatal szerint nem lehet a Kálmán Lajos Óvoda Általános Iskola és ÁMK része - ezt az álláspontot képviselte az oktatási minisztérium is. A többcélú intézmény típusai egymásba nem szervezhetők át, azokat keverten nem lehet használni, az intézmény létrehozása tehát törvénysértő volt."
Üdv:
a Gátőr