Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Fidesz-konglomerátummá züllik a három gimi?
Témaindító: gimicsősz

T. Kecskeméti Választópolgárok, volt és leendő Katonások, Bányaisok, Bolyaisok! Kedves Szülők! Tetszenek-e sejteni, hogy a Metróban, Kecskeméti Lapokban és a PN-ben megjelent cikkek tudatos félretájékoztatási kampányának árnyékában ÖSSZEVONJÁK A VÁROS 3 GIMNÁZIUMÁT!? És félreértés ne légyen: nem gazdasái összevonásról van szó, HANEM ÖNÁLLÓ INTÉZMÉNYKÉNT MEGSZŰNNEK, az új "főigazgató" személye pedig nem lehet kérdéses. Mindezt úgy, hogy az iskolavezetőket és a közvéleményt folymatosan a gazdasági összevonással hitegették, melybe a vezetők természetesen(?) bele is egyeztek volna. Nyilvánvaló: a szükséges megtakarítások eléréséhez a gazdasági összevonás bőven elegendő lenne, így azonban egyszerűen megszűnik a 3 különböző profilú, de egyenként nagyon színvonalas gimnázium. A frakcióülésen született döntésről sem a tanárokat, sem a diákokat, sem a szülőket nem tájékotatták, noha erre már a döntéshez is szükség lett volna (számos, nem létező szakmai anyag mellett). Mindezt annak a polgármesternek első hónapjaiban, akivel nemrégen még együtt tüntettünk a Honvéd Kórház fennmaradásáért. Vagy mi, kecskeméti civilek csak akkor vagyunk fontosak, ha a frakcióval éppen egyet értünk?

db/lap 
142. Pelikán válasz 2007.10.29. 23:35:43

Ezt, meg most olvastam. Én értem, hogy a kormány lehetetlen ehlyzetet teremtett. De, ez ok lenne a jogsértésre?

"Sorozatos jogsértések

Június 28-án döntött a közgyűlés az oktatási intézmények és a szociális intézmények átszervezéséről. Heves viták kísérték a folyamatot, amelyet többen törvénysértőnek, elsietettnek tartottak. Az MSZP frakció jogi aggályait még júliusban benyújtotta a közigazgatási hivatalhoz, amelyre választ a napokban kapott.

A hivatal vizsgálata megállapította: jogsértő, hogy nincs a városnak intézkedési terve az oktatási intézményekre vonatkozóan, ellentétesen az oktatási törvénnyel. Jogsértőnek találta, hogy a szociális intézmények átszervezése kapcsán a Szociális- és Egészségügyi Bizottság nem tárgyalta meg az előterjesztést, szakmai állásfoglalásával nem segítette a közgyűlést a döntés meghozatalában, ami egyébként ellentétes a Szervezeti és Működési Szabályzattal. Az oktatás átszervezésével létrejött egy olyan intézmény, amelyben a többcélú mamut intézmény részévé vált egy másik, már meglévő többcélú létesítmény. A Móricz Zsigmond Általános Művelődési Központ - ami iskola, művelődési ház és könyvtár egyben - a közigazgatási hivatal szerint nem lehet a Kálmán Lajos Óvoda Általános Iskola és ÁMK része - ezt az álláspontot képviselte az oktatási minisztérium is. A többcélú intézmény típusai egymásba nem szervezhetők át, azokat keverten nem lehet használni, az intézmény létrehozása tehát törvénysértő volt."

Üdv:

a Gátőr

141. olvasó válasz 2007.10.23. 18:45:19

Perediné??? Az ki???

140. anonim válasz 2007.10.23. 08:26:32
Pelikán 2007.10.23. 01:20:35

Ezt a választ vártam kisokos! Ezt, még el lehet játszani egy évig. Azt vártam, hogy Zombor megállítsa a kormányt a megyehatáron. Ezt ígérte. Oszt, a kormány mégis itt van. Amikor nem mennek a dolgok a városban, a legegyszerűbb a felelősséget másokra hárítani. Mondjuk az elődökre, meg a kormányra. Debrecenben miért mennek a dolgok? Mert, Kósa jó barájta a Gyurcsánynak? Ugyan, hagyjál már.

Tehetségtelen városvezetéssel, nem lehet önkormányozni.

Üdv:

a Gátőr

Hülyegyerek!
Debrecenben nem most kezdték! Érted!
Ha Szécsi nem kurta volna el, akkor mi is ott lennénk!
De Szécsi elkurta!
Tök mindegy, hogy kikkel, mert mint azt tapasztalhattuk nem az számított!
Volt egy sleppje, Farkaspé mint média, Bozókyné mint pénzosztó, Perediné mint hamisan jogi alapokat teremtő és a többi beépített ember akiből még most is sokan ott dolgoznak!

Szécsi és kompániája önkormányzat volt az önkormányzatban!

Ezért nem állunk ott ahol Debrecen!

139. anonim válasz 2007.10.23. 08:19:38
Pelikán 2007.10.21. 22:04:37

A kormány döntött volna a kecskeméti iskolák ügyében? Vagy 6 éve itt is MSZP uralkodás van? Ezt, nem igazán értem.

Üdv:

a Gátőr

"Hát, hogy magácska milyen buta!"
Igen találó volt!
A kormány ugyanis, ha olyan intézkedéseket hoz, hogy központi költségmegvonás, óraszámemelés, az egy gyermekre kiszabott drasztikus normatívacsökkentés, akkor erre valahogy reagálni kell!
Nem beszélve arról, hogy ebben az időben ugyancsak drasztikusan emelkedtek az energiaárak!

Gátőrkém ha ezt te nem érted, akkor magsadra vess!

138. Pelikán válasz 2007.10.23. 01:21:50
anonim 2007.10.22. 21:10:26

Hát, hogy magácska milyen buta!

Még jó, hogy Te ilyen okos vagy! :)

Üdv:

a Gátőr

137. Pelikán válasz 2007.10.23. 01:20:35
anonim 2007.10.22. 11:38:50

Nem, kedves, nagyokos. A Kormány arról döntött, hogy ellehetetleníti az önkormányzatokat, legatyásítva azzal, hogy minden fronton elvesz, leépíti az állami hozzájárulásokat, azokat a forrásokat is folyamatosan dugítja, amelyet a mi (ebben a magáé is benne van, Pelikán) adóinkból rablott össze.
És ez a Kormány 6 éve szoci, 4 éve pedig egy netto elmebeteg a miniszterelnök.
De érti ezt Maga, csak épp egy sunyi alak, aki ráadásul mindenkit hülyének néz.

Ezt a választ vártam kisokos! Ezt, még el lehet játszani egy évig. Azt vártam, hogy Zombor megállítsa a kormányt a megyehatáron. Ezt ígérte. Oszt, a kormány mégis itt van. Amikor nem mennek a dolgok a városban, a legegyszerűbb a felelősséget másokra hárítani. Mondjuk az elődökre, meg a kormányra. Debrecenben miért mennek a dolgok? Mert, Kósa jó barájta a Gyurcsánynak? Ugyan, hagyjál már.

Tehetségtelen városvezetéssel, nem lehet önkormányozni.

Üdv:

a Gátőr

136. anonim válasz 2007.10.22. 21:10:26

A kormány döntött volna a kecskeméti iskolák ügyében? Vagy 6 éve itt is MSZP uralkodás van? Ezt, nem igazán értem.

Üdv:

a Gátőr

Hát, hogy magácska milyen buta!

135. anonim válasz 2007.10.22. 18:47:54
hulk 2007.10.22. 14:35:44

Aki azt hiszi, hogy a közig. hivatal feddései kamuk, az figyelje a sajtót, nemsokára leesik majd az álla.

Az állam még a helyén van.

134. hulk válasz 2007.10.22. 14:35:44

Aki azt hiszi, hogy a közig. hivatal feddései kamuk, az figyelje a sajtót, nemsokára leesik majd az álla.

133. anonim válasz 2007.10.22. 11:38:50

Üdv:

a Gátőr

Nem, kedves, nagyokos. A Kormány arról döntött, hogy ellehetetleníti az önkormányzatokat, legatyásítva azzal, hogy minden fronton elvesz, leépíti az állami hozzájárulásokat, azokat a forrásokat is folyamatosan dugítja, amelyet a mi (ebben a magáé is benne van, Pelikán) adóinkból rablott össze.
És ez a Kormány 6 éve szoci, 4 éve pedig egy netto elmebeteg a miniszterelnök.
De érti ezt Maga, csak épp egy sunyi alak, aki ráadásul mindenkit hülyének néz.

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index