Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Gyurcsány Ferenc második politikai baklövése.
Témaindító: Pelikán

Azt nem tudom, hogy a meleg, vagy ez a változékony időjárás teszi, esetleg rossz tanácsokat kap miniszterelnökünk, de egy biztos, hibát hibára halmoz mostanság. Lehet, hogy sokak számára meglepő lesz, de egyetértettem a Fidesz javaslatával, miszerint ne nevezze ki az új Országos Rendőrfőkapitányt, Bencze Józsefet. Sajnos, kinevezte. Miért írom le mindezt? Nos, csupán két dolog miatt. Az elsőt már megírtam akkor, amikor azt mondtam, hogy hibás politikai döntés volt a rendőri vezetők menesztése. Elhamarkodott, átgondolatlan döntés volt. Miért? Azért, mert állítólag nagy volt a társadalmi nyomás a rendőrségnél elkövetett, vagy alapos gyanú alapján előzetes letartóztatásba helyezett rendőrök által elkövetett, eddig nem bizonyított törvénytelenségekkel, bűncselekményekkel kapcsolatban. Nem tudom, végül is kinek akart megfelelni Gyurcsány. A társadalomnak, vagy az ellenzéknek. Ugyanis, a dolog teljesen úgy néz ki, hogy a társadalom kimondta az ítéletet a gyanúsítottakkal szemben. Erre a reakció az volt, hogy menesztettek két kiváló szakembert a rendőrség éléről. Miért kellett ezt ilyen gyorsan megtenni? Miért nem lehetett megvárni a vizsgálatok végét? Ezt nem tudom. De, ha már így történt, legalább nem kellett volna elkövetni a második hibát. Azt, még nem is tartom végzetes dolognak, hogy lényegében egy „külsőst” hozott be a véráramba, de könyörgöm, nem talált már egy fedhetetlen embert? Igaz, ilyet úgy látszik nehéz ma Magyarországon találni. Hogy mi bajom van a Bencze Józseffel, szerintem csupán annyi, mint bárki másnak. Barátnő, jutalmak és kész. A többi az már csak magyarázkodás. Ez olyan támadási felület, amelyet nem lehet kivédeni, és főleg nem lehet megmagyarázni. Mondja meg nekem valaki, hogyan akar rendet teremteni, korrupció ellen harcolni és még sorolhatnám, az a vezető, akinek már a kinevezése napján nincs tekintélye a közvélemény és a rendőri állomány körében? És, ha már a Gyurcsánynak nem volt, neki lehetett volna annyi esze, hogy azt mondja ezek után, köszönöm szépen, ezt nem fogadhatom el. Nos, ezt a szerencsétlent jól csapdába csalták. Ugyanis, ebben a helyzetben, már nem mondhatott nemet. Magyarul, jól elbántak vele. Milyen személyügyi előkészítő munka folyik ebben a kormányban? Úgy látom semmilyen. Illetve, sajnos ilyen. Ide vezet a kapkodás, a meggondolatlan, első felindulásból hozott döntés. Ráadásul, nyilatkozott is újdonsült Főkapitányunk. Meg van győződve róla, hogy semmi törvénytelent nem tett. Persze, hogy nem, ez nem volt törvénytelen, csak etikátlan. És, a végén azt mondja, hogy akinek nem tetszik, azt csókoltatja. Kedves Főkapitány Úr! Engem ne csókoltasson, pedig nekem ez nem tetszik. Főleg az nem tetszik, hogy mindezt teljes meggyőződéssel és jó adag cinizmussal a pofámba vágja. Ezzel a fennhéjázó magatartásával, vagy legalábbis első megnyilvánulásaival egyáltalán nem nyerte el a bizalmamat és a tetszésemet. Gondolom, nem én vagyok az első, aki még így van ezzel. Sokat kell még tanulnia. Addig is én kerülném a nyilvánosságot. Nos, ezek az én első benyomásaim. Mivel, szakmai munkáját nem ismerem, arról nem kívánok véleményt alkotni. Azt, ha marad, az idő majd eldönti. Végezetül a rendőröket ismerve, a rossz főnököktől nem szoktak vastapssal búcsúzni. Olyankor pezsgőt bontanak, hogy megszabadultak tőle. Bene tábornoknál, nem az utóbbi történt.

db/lap 
32. Pelikán válasz 2007.06.23. 20:42:12
anonim 2007.06.23. 00:24:15

Versenyez Magával a köröszunokasógora!
Ne képzelje már magát állócsillagnak!
Az önteltségre nincs valami jó kis szócikke?

Sajnálom, ez nem szócikk. Ez egy szakmai megállapítás, amely általánosságban fogalmaz meg valamit, valakiről. Eszem ágába nem jutott, hogy Önre értsem a versengést. Nekem Ön nem versenytársam. A szakmai megállapítás egyértelműen fogalmazza meg azt, amit Ön az első, és a második mondatával megfogalmazott.

Üdv:

a Gátőr

31. komondor válasz 2007.06.23. 10:08:47
plc 2007.06.22. 18:57:04

És volt Orbán Viktorunk is....

GYARLÓ AZ EMBER (István a király)

Volt is, lesz is, ez itt a praxis,
Mindenkinek helyzete van.
Volt is, lesz is, itt is, de ott is,
Minden kornak rendszere van, de rendszere van.
Gyarló az ember – azt lesi, hogy hol tömheti jobban a hasát.
Gyarló az ember – azt lesi, hogy hol adhatja jobban el magát.

Volt is, lesz is, kint is, de bent is,
Gyarló az ember – igazat mindig annak ad, ki többet ígér.
Gyarló az ember – ahhoz a párthoz áll, ahonnan többet remél.

Volt is, lesz is, fent is, de lent is,
Gyarló az ember – mindenre képes a kényelemért.
Gyarló az ember – bűnben fogant és a bűnben él.

30. anonim válasz 2007.06.23. 00:24:15
Pelikán 2007.06.22. 23:43:22

Gondolom Önnnek is van pedagógiai és pszichológiai diplomája. Nos, akkor tudnia kell: "A viselkedési zavar egyértelmű jelei felnőtteknél, ha állandóan hazudozónak nevezik a másikat, vagy ha bármilyen más módon, de rendszeresen negatívan minősítgetik azt, akivel versenyeznek. A szakma szerint egyébként jellemzően önbizalomhiányos viselkedés a piszkálódás."

Üdv:

a Gátőr

Versenyez Magával a köröszunokasógora!
Ne képzelje már magát állócsillagnak!
Az önteltségre nincs valami jó kis szócikke?

29. Pelikán válasz 2007.06.22. 23:43:22
anonim 2007.06.22. 16:37:09

Hogyne lenne!
Csak Maga nem képes rá!

Gondolom Önnnek is van pedagógiai és pszichológiai diplomája. Nos, akkor tudnia kell: "A viselkedési zavar egyértelmű jelei felnőtteknél, ha állandóan hazudozónak nevezik a másikat, vagy ha bármilyen más módon, de rendszeresen negatívan minősítgetik azt, akivel versenyeznek. A szakma szerint egyébként jellemzően önbizalomhiányos viselkedés a piszkálódás."

Üdv:

a Gátőr

28. plc válasz 2007.06.22. 18:57:04
komondor 2007.06.18. 16:04:01

Orbán Viktorét nem olvastam, mert Ő most ellenzékben van és hiába is jártatja a száját, tenni nem tud semmit.
A gyurcsányi hazugságokból meg már elegem van, de sajna ez ömlik a médiából. Én meg nem óhajtom az ő hazugságait idézgetni, még a végén elhiszi az is, aki különben józan. Jó lenne már azt is elfelejteni, hogy volt egy ilyen Gyurcsány nevezetű miniszterelnökünk. (Na, ez nem fog menni, hiszen volt már Sztójay Döménk, Szálasi Ferencünk, meg persze Rákosi Mátyásunk is, aztán tessék, őket sem lehet elfelejteni.)

És volt Orbán Viktorunk is....

27. anonim válasz 2007.06.22. 16:37:09
Pelikán 2007.06.22. 02:19:26

No comment!

Mert, erre megin nincs mit.

Üdv:

a Gátőr

Hogyne lenne!
Csak Maga nem képes rá!

26. Pelikán válasz 2007.06.22. 02:19:26
anonim 2007.06.21. 09:39:36

Pelikán Bácsi(Néni)!
Tes' má' szíves megmondani nekem, mi lett volna a PC reagálás a "tacskó" fedőnevű beíró egyén gyarcsánynak a nyelőcsőig benyaló reagálására?

No comment!

Mert, erre megin nincs mit.

Üdv:

a Gátőr

25. tacskó válasz 2007.06.21. 16:26:12

Mindenkinek van véleménye, kinek ilyen, kinek olyan. Minősíteni legfeljebb akkor érdemes, ha válaszra, vitára inspiráló. Ha bírálunk egy könyvet úgy, hogy nem olvastuk, ez is magáért beszél. Gyurcsánynak rengeteg eredeti gondolata van, ha szakértők bírálták is egyedi történelem-felfogását, senkitől nem hallottam, hogy egy ideggyenge fickó firkálgatása lett volna. A két politikus közti különbség itt is látszik. Viktor kétes eredetű beszédei, és az ezeket áthidaló politikai iránymutatás, nem tekinthető túlzottan értékes alkotásnak. Gyurcsány részéről kár is volt ezt szóbahozni, hiszen én tartalmi elemzést nem hallottam soha e "könyv"-ről. Ha bosszantó is az, hogy Orbán dedikálásáért voltak olyanok, akik 14 órát sorbanálltak, de ez legyen az Ő bajuk. A FIDESZ imponáló fölénye a lakosság körében szintén iritáló, de a magyarázkodások ennek okairól szintén azok. Egymás útálata nem vezethet azonban oda, hogy sajtótályékoztatón elemezzük veszélyességét az "ideggyenge államfőnek". Aki ezen kacarászik mérlegeljen reálisan, és emlékezzen arra, hogy micsoda hajtóvadászat indult arra a megállapításra, hogy Orbán nem határolódik el a szélsőjobbtól. Azért van különbség nem?

24. anonim válasz 2007.06.21. 09:39:36
Pelikán 2007.06.18. 01:04:23

Így vitázik egy igazi demokrata. Gratulálok. Ez, érdemi hozzászólás volt. Vagy, nincsenek ellenérvek? Most azon gondolkodom, hogy tényleg, ilyen emberekre kéne bízni az ország vezetését. Nem veszed észre, hogy lejáratod a normálisan gondolkodókat?

Üdv:

a Gátőr

Pelikán Bácsi(Néni)!
Tes' má' szíves megmondani nekem, mi lett volna a PC reagálás a "tacskó" fedőnevű beíró egyén gyarcsánynak a nyelőcsőig benyaló reagálására?

23. Pelikán válasz 2007.06.18. 22:07:54
komondor 2007.06.18. 16:04:01

Orbán Viktorét nem olvastam, mert Ő most ellenzékben van és hiába is jártatja a száját, tenni nem tud semmit.
A gyurcsányi hazugságokból meg már elegem van, de sajna ez ömlik a médiából. Én meg nem óhajtom az ő hazugságait idézgetni, még a végén elhiszi az is, aki különben józan. Jó lenne már azt is elfelejteni, hogy volt egy ilyen Gyurcsány nevezetű miniszterelnökünk. (Na, ez nem fog menni, hiszen volt már Sztójay Döménk, Szálasi Ferencünk, meg persze Rákosi Mátyásunk is, aztán tessék, őket sem lehet elfelejteni.)

Pedig érdemes elolvasni és meghallgatni mindkettőt. Nem csak a könyveiket, hanem a beszédeiket is. És, nem árt, ha az ember olvassa a Magyar Nemzetet, meg mondjuk a Népszavát. Mert, ha csak az egyiket olvassuk, hallgatjuk, vagy nézzük, akkor hajlamosak vagyunk arra, hogy egyoldalúan ítéljünk meg dolgokat.

De, ez mindenkinek a magánügye.

Tudod mi jut eszembe erről. A szocializmusban a papok tanulták a marxizmus-leninizmust és jobban ismerték, mint a párttagok. És, miért? Mert, különben hiteltelenül tudtak volna prédikálni ellene, vagy a hit mellett - a szó nemes értelmében véve a prédikációt.

És, a propaganda veszélyes fegyver ám, bárkinek a kezében van.

Üdv:

a Gátőr

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index