Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Kétmillió gyerek nem rendelkezik szavazati joggal
Témaindító: Csemetekert - Veress Jenő

A kormány még az idén vizsgálja meg, hogy a szülők plusz szavazatot kapjanak gyermekük után - kezdeményezte Révész Máriusz Fideszes országgyűlési képviselő. Merthogy kétmillió gyerek nem rendelkezik szavazati joggal. Tehát másodrendű állampolgárok. A politikus ezt most hirtelen észrevette. (El sem tudom képzelni, hogy abban a nagy Amerikában hány gyerek sínylődik ugyanígy.) Mármost próbáljuk meg komolyan venni és gondolkodjunk. Először is határozzuk meg a gyermek fogalmát. Ehhez az abortusz ellenzőit hívjuk segítségül, akik megmondják, hányadik naptól jár majd voksolási jog a magzatnak. Máriusz még nem dolgozta ki, hogy a meg sem született csecsemő milyen úton közli édes szüleivel, hogy melyik párt választási programja volt számára legmeggyőzőbb. És mi van, a pici a MIÉP-re szavazna, de balos felmenői elszabotálják ebbéli szándékát? Hogyan kezelendő továbbá az ikerterhesség? Születés után egyszerűbb lesz a helyzet, s végre megvalósul mindenki álma, hogy a bölcsődébe, óvodába, elemi iskolába is betörhessen a gyönyörű pártpolitika. Amikor Pistike megrángatja Jucika haját, mert az Fideszes szólamokat hangoztat. Amikor pöttyös labda helyett árpádsáv lesz Józsika jele a fogason. És vajon kivonul-e a kiscsoport, mert nem hajlandó délután együtt aludni egy kommunistával? Nem tudom, ez lenne-e az Orbán Viktor által megálmodott új többség. Húsz évre minden megoldódna ebben az országban, ha a határon túliak is választójogot kapnának - ezt tudjuk a Nemzet Főorvosától. Révész Máriusz javaslatát gyúrjuk hát össze Mikoláéval és adjunk a határon túli gyermekeknek is. Persze csak akkor, ha mindenki írásban nyilatkozik, hogy nem bitangol el a nyájtól, hanem a Fideszre szavaz. Ellenkező esetben nem ér a neve. Kérdés persze az is, hogy az aggastyánok mehetnének-e szavazni, nekik ugyanis már mindegy, mi lesz pár évvel később. Valamint, hogy csak gyerekek után járna-e voks, vagy utód hiányában valamilyen érdem alapján is juttatható plusz szavazati lehetőség a derék magyar polgároknak. Mondjuk a Kossuth díjasoknak három, az érdemes művészeknek csak egy, Hídember belépőjeggyel öt... Kuncze Gábor idézte valahol, hogy a Parlamentben egy Fideszes képviselő valami rettentő fontos késő esti mezőgazdasági hozzászólását így fejezte be: "ha én facsemete volnék, a Fideszre szavaznék". Lehet, hogy a Magosz meg már épp ezen dolgozik. Veress Jenő

db/lap 
14. tacskó válasz 2007.04.27. 09:55:25

Egyetértek, a hülyeség korfüggetlen.

13. Pelikán válasz 2007.04.27. 00:46:32
tacskó 2007.04.26. 16:30:39

Kedves Gátőr! Délután hallgatom a rádióban Szíjjártó urat, betelefonálók kérdésére válaszolt, és teljesen alátámasszák a leírtakat. Elkeseredésem csak az enyhítette, hogy a riporter is hasonló korú lehetett és sokkal nagyobb értelem sugárzott mondataiból. Mi hát a kiválasztódás menete, hogy ilyen gyatra az eredmény? Az jut eszembe, mikor kb. négy éve lehazaárulózta egy ifjú a miniszterelnököt, két nap után kiengedték, majd pár hónap múlva egy Fideszes politikus "titkárként" alkalmazta. Így kezdődik egy karier. Az élettapasztalat, bölcsesség, megfontoltság nagy erények, de történelmünkben számtalan nagy tettek születtek húsz-harminc évesek jóvoltából. Akkor csúsznak félre a dolgok, ha ezekhez mérik magukat, ha forradalomban képzeli magát egy randalírozó. Tartok tőle, hogy nem oldottuk meg a problémát, és a pártok ifjúsági-tagozatait elnézve ők sem.

Kedves tacskó!

Egyetértünk, de azt se felejtsük el, nem elvitatva, a 20-30 évesek érdemeit, hogy volt nekünk egy Deákunk, egy Kossuthunk, egy Széchenyink - akik mellesleg rendkívül kultúráltan, de nagyon keményen nem értettek egyet sok kérdésben, mostanában olvastam néhány levelezésüket és parlamenti felszólalásukat - továbbá volt nekünk egy Bibónk, hogy a közelmúltat említsem, vagy van egy Boross Péterünk, akiket rendkívül bölcs embereknek tartok. És, akkor természetesen itt van nekünk Petőfi, Arany János, Táncsics Mihály, Vasvári Pál és még sorolhatnám, akik a fiatalságot testesítették meg anno. És még sokan mások, akik áldozatokat hoztak az eszméért, a szabadságért, a hazáért, a nemzetért és ezt nem önmaguk meggazdagodására, hanem a haza javára tették.

Nos, az ilyen kaliberű emberek nagyon hiányoznak a mai politikai életből.

Üdv:

a Gátőr

12. tacskó válasz 2007.04.26. 16:30:39

Kedves Gátőr! Délután hallgatom a rádióban Szíjjártó urat, betelefonálók kérdésére válaszolt, és teljesen alátámasszák a leírtakat. Elkeseredésem csak az enyhítette, hogy a riporter is hasonló korú lehetett és sokkal nagyobb értelem sugárzott mondataiból. Mi hát a kiválasztódás menete, hogy ilyen gyatra az eredmény? Az jut eszembe, mikor kb. négy éve lehazaárulózta egy ifjú a miniszterelnököt, két nap után kiengedték, majd pár hónap múlva egy Fideszes politikus "titkárként" alkalmazta. Így kezdődik egy karier. Az élettapasztalat, bölcsesség, megfontoltság nagy erények, de történelmünkben számtalan nagy tettek születtek húsz-harminc évesek jóvoltából. Akkor csúsznak félre a dolgok, ha ezekhez mérik magukat, ha forradalomban képzeli magát egy randalírozó. Tartok tőle, hogy nem oldottuk meg a problémát, és a pártok ifjúsági-tagozatait elnézve ők sem.

11. Pelikán válasz 2007.04.26. 00:31:50
tacskó 2007.04.25. 16:39:33

Kedves vitázók! A nagyobb baj akkor van, ha nem csak a fiatalok, hanem az öregebbecskék sem emlékeznek vissza arra az időre, mikor bizonytalanságban, keményen dolgozva, hülye főnök mellett kellett pénzt keresni, családot eltartani. Huszonéves fiatalt is lehet tisztelni, odafigyelni szavára és nyugdíjas-korú szenátorok is gyakran mondanak bődületes marhaságot, viselkednek szemét módon. Régi szólás, hogy a kor állapot és nem érdem, de fordítva is igaz. Révész "ötlete" nem ér ennyi szót. A választójogot sem kiterjeszteni, sem korlátozni nem célszerű annak ellenére, hogy mindkettő mellett lehetne érvelni. Szavazatszámláló-bizottságban tapasztalhatja azt az ember, hogy olyan időseket szállítanak be, akiknek fogalmuk nincs a mai életről és ugyanannyit ér a voksa, mint egy professzornak. A feladat az lenne inkább, hogy a "tömeg" tudatos, felelőségteljes, megalapozott döntést hozzon minden alkalommal, de ez is csak egy illúzió. A választási rendszer arányosabb, hatékonyabb, takarékosabb átalakításán kéne törni a fejüket kreatív képviselőinknek. Mindenki jobban járna.

Hello tacskó!

Na, a másik kérdésben ahol azt mondtad végre van amiben nem teljesen értünk egyet, még nem válaszoltam. Meg fogom tenni.

Amit leírtál az öregebbecskékről, az teljesen igaz, és abban is egyetértünk, hogy a fiatalok véleményét is lehet tisztelni. Ezt én nem vitatom, sőt azt sem, hogy vannak öreg szenátorok akik tényleg akkora hülyeségeket mondanak, hogy attól hanyatt esek.

És, mivel én dolgoztam abban az időben, amiről írsz így vannak tapasztalataim. Igen, voltak hülye főnökök, de voltak idősebb szakik, akiktől el lehetett lesni a szakma fortélyait, magyarul lehetett tőlük tanulni. Ha, visszaemlékszem fiatalkori önmagamra, teljesen úgy van, ahogy írod. A fiatal lelkesedés, a lendület, a tenni akarás, a frissen megszerzett elméleti tudás bizony, igencsak magabiztossá tette az embert és azt gondoltam sokszor, hogy én vagyok a legokosabb, az öregek meg begyepesedett hülyék. Volt egyszer egy vitám szegény apámmal - aki, már nincs köztünk sajnos -, azt mondta: fiam ezt Te most így látod, de amit most mondtál nekem, azt ne feledd el és emlékezz erre idősebb korodban is. Nos, kb. 40 éves koromra értettem meg igazán, hogy miről is beszélt szegény öreg. Amikor, néha tanácsot adok a gyerekeimnek, azt nem oktatás céljából teszem, hanem azért mert én már megértem azokat a dolgokat, ami még rájuk vár. Magyarul azt akartam mondani, hogy az élettapasztalat sokat számít az ember életében, munkájában stb. Nem kisebbíteni akarom ezzel a fiatalokat, mert igazad van, a kor az egy állapot. És azt mondom erre, hogy nem szégyen a fiataloktól tanulni sem, mert lehet. Én is sokat tanulok a fiamtól, például. Tehát, a mondanivalómat valahol rosszul fogalmaztam meg. Nem a fiatalok szavára történő odafigyelés volt a lényege a dolognak, hanem az, hogy magát a munkát kéne megtapasztalniuk. Mert, gondolom abban egyetértünk, hogy ha valaki kijön az egyetemről és beül egy képviselői, netán parlamenti helyre, az nem igazán tapasztalta meg a való életet. Ettől, őt még lehet tisztelni és elfogadni okos gondolatait. Viszont úgy érzem, hogy ezek elméleti síkon teremtődnek meg.

Azt, tartom az igazán jó vezetőnek, aki lent kezdte, és el tudja végezni adott esetben a beosztottjai munkáját. Miért, mert ismeri a döntéseinek a következményeit. Persze egy vezetőnek nem csak ennek a kritériumnak kell megfelelnie, de ebből már írtak pár tanulmányt.

Nos, kb. ennyit akartam hozzátenni.

Üdv:

a Gátőr

10. elme válasz 2007.04.25. 22:52:04

A "négykerék" is szavazzon!

9. tacskó válasz 2007.04.25. 16:39:33

Kedves vitázók! A nagyobb baj akkor van, ha nem csak a fiatalok, hanem az öregebbecskék sem emlékeznek vissza arra az időre, mikor bizonytalanságban, keményen dolgozva, hülye főnök mellett kellett pénzt keresni, családot eltartani. Huszonéves fiatalt is lehet tisztelni, odafigyelni szavára és nyugdíjas-korú szenátorok is gyakran mondanak bődületes marhaságot, viselkednek szemét módon. Régi szólás, hogy a kor állapot és nem érdem, de fordítva is igaz. Révész "ötlete" nem ér ennyi szót. A választójogot sem kiterjeszteni, sem korlátozni nem célszerű annak ellenére, hogy mindkettő mellett lehetne érvelni. Szavazatszámláló-bizottságban tapasztalhatja azt az ember, hogy olyan időseket szállítanak be, akiknek fogalmuk nincs a mai életről és ugyanannyit ér a voksa, mint egy professzornak. A feladat az lenne inkább, hogy a "tömeg" tudatos, felelőségteljes, megalapozott döntést hozzon minden alkalommal, de ez is csak egy illúzió. A választási rendszer arányosabb, hatékonyabb, takarékosabb átalakításán kéne törni a fejüket kreatív képviselőinknek. Mindenki jobban járna.

8. tetű válasz 2007.04.25. 13:51:05
Pelikán 2007.04.25. 11:53:04

Lehet, hogy bajban lennének. Politikusnak születtek. Csak, egy a gond, ahogy mondod, soha nem kellett álláskeresőként és alkalmazottként megalázó bérért dolgozniuk, hogy a családnak enni tudjanak adni. A politika is munka, kemény szellemi tevékenység, azonban ők soha nem fogják megtapasztalni azt amit a nép - melynek a nevében mondanak véleményeket - az igazi megélhetésért való küzdelmet. Néha ezért csodálkozom, amikor megmondják nekem, hogy én, hogy élek, mint nép, és mit akarok. Honnan tudnák?

Meg kéne tapasztalni, a való életet és az igazi munkát. És ez vonatkozik minden fiatal politikusra is, nem csak a Fideszesekre.

Üdv:

a Gátőr

Viszont arra játszanának, hogy orbán meghirdette anno a háromgyerekeseknek járó kedvezményeket.

Holnap biztosan a Mentsvár lakóinál próbálkoznak szavazatszedéssel. :O)

7. Pelikán válasz 2007.04.25. 11:53:04
Anomím02 2007.04.24. 09:33:31

Istenem mi lenne ezekkel ha el kellene menniük dolgozni? Legyünk őszinték! Ki alakalmazná Orbánt, Dajtschot, vagy ezt a szerencsétlen Máriuszt?

Lehet, hogy bajban lennének. Politikusnak születtek. Csak, egy a gond, ahogy mondod, soha nem kellett álláskeresőként és alkalmazottként megalázó bérért dolgozniuk, hogy a családnak enni tudjanak adni. A politika is munka, kemény szellemi tevékenység, azonban ők soha nem fogják megtapasztalni azt amit a nép - melynek a nevében mondanak véleményeket - az igazi megélhetésért való küzdelmet. Néha ezért csodálkozom, amikor megmondják nekem, hogy én, hogy élek, mint nép, és mit akarok. Honnan tudnák?

Meg kéne tapasztalni, a való életet és az igazi munkát. És ez vonatkozik minden fiatal politikusra is, nem csak a Fideszesekre.

Üdv:

a Gátőr

6. Anomím02 válasz 2007.04.24. 09:33:31

Istenem mi lenne ezekkel ha el kellene menniük dolgozni? Legyünk őszinték! Ki alakalmazná Orbánt, Dajtschot, vagy ezt a szerencsétlen Máriuszt?

5. elme válasz 2007.04.23. 22:33:35

Szavazzanak a virusok, mikróbák, egysejtűek, a fák,a virágok, erdők mezők állatkái, madárkái és minden más élőlény IS!! És "révészek" a törvényhozók! Agyrém, ha a FIKUSZ kormányozna meg is szavaznák.

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index