Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Holokauszt -ipar Magyarországon
Témaindító: rosenberg

Nyiri János 2007. április 16. 00:00 gondola Én mint zsidó tisztelettel kérnék mindenkit, hogy a soá hatmillió áldozatára emlékezzünk. Emlékezzünk különösen a hatszázezer magyar zsidóra, akiknek kiirtása el nem múló seb a nemzet testén. Én mint zsidó tisztelettel kérnék mindenkit, hogy ne kovácsoljon fegyvert halottakból. Gyászoljunk együtt, de ne kalmárkodjon senki az áldozatokkal. Megbocsáthatatlan, éppen a népirtókra emlékeztető viselkedés bűnösökre és áldozatokra osztani a ma élő magyarokat a hatvanhárom évvel ezelőtt történtek miatt. Mutatis mutandis a hitleri őrület folytatása. Akkor azt mondták, hogy a szegények ínsége a zsidó kizsákmányolók bűne, amely hazugság nem volt más, mint politikai nyereségvágyból elkövetett néphülyítés. Aki ma gyilkosokra és áldozatokra osztja a magyar nemzetet, az a hitleri téboly örököse, éppúgy politikai nyereségvágyból hazudozik, mint a náci propaganda. Én mint zsidó tisztelettel kérném a mai történettudományt, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba. Oldjunk fel egy ellentétet! Milyen bonyolult folyamatok vezettek oda, hogy Magyarországra jött bujdosni Hitler elől a legtöbb zsidó, aztán innen indult a legtöbb halálmenet, és végül itt maradt a legtöbb túlélő. Én mint zsidó tisztelettel kérnék mindenkit, hogy lássuk meg a jó példákat. Ha már a kommunista évtizedek alatt elmaradt a gyászmunka, legalább most vessük bele magunkat teljes szívvel a tartozás törlesztésébe. Köszönjük meg Orbán Viktor kormányának a holokauszt emléknapot, a Páva utca emlékhelyet. Kiemelt köszönet illeti Szita Szabolcs történészt azért a nemes munkáért, amellyel a zsidó-magyar közösségtudatot építi! Műveiért, amelyek bemutatják a zsidómentő magyarságot, amelyek eleddig talán a legtöbbet adtak azért, hogy sematikus képek helyett emberhez méltó érzések ébredjenek az utódokban. Az elmúlt években olyan árokásó politikát folytattak az erőben lévők, amely igencsak hasonlított a harmincas évekre. Legyen a holokauszt emléknap alkalom arra, hogy a kirekesztő indulatok terjesztőit, a gyűlöletszítókat lélekben kezdje el kiközösíteni magából a nemzet. Adja meg nékünk a Fennvaló, hogy fölismerjük azokat, akik alantas haszonszerzési céllal szítják az ellenségeskedést magyar és magyar között!

db/lap 
30. válasz 2007.05.07. 13:20:27

Telefonos játék

80 éves nagyapa betelefonál a rádióba:
- Halló a játékra jelentkeznék!
- Nagyszerű!!! Lenne három kérdésem, felkészült?
- Igen!
- Szóval mi az: két kereke van és gurulni lehet vele?
- Bicikli!
- Nem rossz, de mi konkrétan a mountain-bike-ra gondoltunk...
- Második kérdés: Mi az négy kereke van, meg motorja is meg kormánya is?
- Autó!
- Nem rossz, de mi konkrétan az Audira gondoltunk...
- Harmadik kérdés, de erre jó választ kell adnia: Mi az szárnya van, motorja van, kerozinnal megy és repülni lehet vele?
- Repülő!
- Nem rossz, de mi konkrétan a Concorde-ra gondoltunk... Sajnos nem nyert majd legközelebb!
- Elnézést, ne haragudjon, lehet nekem is egy kérdésem?
- Természetesen!
- Ki az, az utcasarkon áll, és pénzért árulja magat?
- Hát kurva!
- Nem rossz, de én konkrétan az anyádra gondoltam...

29. Felnyitott szem válasz 2007.05.05. 22:06:57

Jó napot kívánok!

Hanyadszorra ünnepeltük ebben az évben a
Holokausztot?
Összeszámoltam áprilisig 7-szer.
Elegem van kérem.
Elegem van abból, hogy egy olyan dologért kell nekünk a mai napig pénzt fizetnünk amihez a világon semmi közünk.
Elegem van abból, hogy a kedves Zsidó kollégák feszt azt emlegetik, hogy SOHA NE FELEJTSÜK EL!!!... persze emlékezzünk, nehogy elfelejtsük, nehogy az unokáink ne tudják mi az, nehogy többeknek megfordulhasson a fejében, hogy ez az egész lehet meg sem történt?
Mostanra már talán egyre nyílvánvalóbb, hogy nem történt meg, vagy ha igen akkor is nem ekkora mennyiségben.
De ebbe nem akarok mélyebben belemenni.
Nem vagyok antiszemita, csak a tényeket veszuem alapul.
Továbbá abból is elegem van, hogy a magyqr közélet, a média 100%-át ők uralják ergó ha valamit a gyermekem vagy én vagy ön el szeretnénk érni az nem fog menni mert nem vagyok Zsidó!
Nem lehettem sportriporter, mert nem vagyom zs.
Több ismerősöm próbálkozott különböző tv társaságoknál, elég tehetslges emberek, de nemet mondtak, mert magyarok.
Ellenben a náluk sokkal tehetségtelenebb de zsidó fiatalember most is a TS műsorvezetője.
Elegem van.
UNOM!

28. Pelikán válasz 2007.04.23. 00:51:14
anonim 2007.04.22. 13:08:29

Nem kellett utánanéznem a "dolognak", mert anélkül is tudtam, amit tudni illik.
Majd, ha akkorát tévedek, mint Kegyed, szinte minden hozzászólásában, direkt(!) szokott, én is elnézést kérek.
Most nincs miért!

Örülök neki, hogy Ön tévedhetetlen. Ezt, már többször is bizonyította. Szükségünk van, ilyen emberekre.

És, ha már itt tartunk, ezt illik tudni, az emberi faj/fajta nem fajtákból, hanem ember típusokból - mondjuk úgy, hogy rendszertani szempontból azonos jegyek alapján rendszerbe sorolt élőlények együtteséből, a kisebbtől a nagyobbak felé haladva: alfaj/fajta, faj/fajta, nem, család, rend, osztály, törzs - áll.
Én erre reagáltam elsősorban.

Most akkor melyikünk is tévedett ekkorát?

Mégis csak olvasnia kéne.

Írja be a keresőbe az emberfajta kifejezést, én ismét megtettem, a közel 12 000 találat nem az Ön állítását igazolja.

Javaslom a következőket elolvasni:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Evol%C3%BAci%C3%B3

http://hu.wikipedia.org/wiki/Popul%C3%A1ci%C3%B3

"A fajtát egyes fajok háziasított (domesztikált) állományain belül elkülönülő egyedek alkotják, melyek eltérő tulajdonságait mesterséges szelekcióval (nemesítéssel) hozták létre és tartják fent.

A kutya és a farkas pl. egyazon faj háziasított és vadon élő formái, de a kutyán belül számos „fajta” ismert, mint pl. puli, magyar vizsla, komondor, pincsi stb.

Nem azonos a „faj” fogalmával."

Én, azt ismertem el, hogy a szakirodalomban használják a fajta kifejezést.

Szerintem olvasson, mert nem biztos, hogy mindent jól tud, akár illik, akár nem.

Üdv:

a Gátőr

27. Anoním válasz 2007.04.22. 20:36:56

Thillának igaza van, teljes mértékben.
Itt tényleg kussolni kell a magyarnak.
Az igazság kimondása egyébként semmit nem változtat ilyen politikai vezetéssel.
A fidesz konzerválja az szdsz-mszp-t örökre. Ehhez kell alakalmazkodnunk. Ez van.

26. anonim válasz 2007.04.22. 13:08:29
Pelikán 2007.04.21. 23:41:56

Nos, ez az, amire Te nem vagy képes. Egy ilyen utolsó mondatra. Ezt, tanulni kell. Köszönd meg vazze-nek, Ő legalább vette a fáradtságot és utána nézett a dolgoknak.

Üdv:

a Gátőr

Nem kellett utánanéznem a "dolognak", mert anélkül is tudtam, amit tudni illik.
Majd, ha akkorát tévedek, mint Kegyed, szinte minden hozzászólásában, direkt(!) szokott, én is elnézést kérek.
Most nincs miért!

25. Thilla válasz 2007.04.22. 01:21:34

Én már gusztustalan mocsoknak tartom ezt az egész holokauszt kérdést. A 91 éves haláltábort megjárt kedves zsidónéni a szomszédomban köszöni megvan abból a pármillából amit mindenféle zsidószervezettől kap.A nagyapámat meg eltemettük tavaly őt meg a kortársait akiktől a kommunisták utolsó öltözet ruháig mindent elvettek azt sem mondták rendszerváltás óta ,hogy bocs...Ha a napi sajtót figyelem hetente kegyelettel fordulunk a zsidókat ért fájdalmak felé ,szerencsétlen cigányokat ért diszkriminációkon is menetrendszerűen siránkozik a napi sajtó így cigányválasztások eredménye után meg főleg, ugye nekünk meg akik semmiféle agyonajnározott kissebséghez sem tartozunk bemondják szárazon ,hogy a névtelen tömegsírtöltelék poltikusaink viselt dolgai miatt újjabb és ujjab adó,járulék meg illeték meg... emelés várható...de azért csak kegyelettel csak méltóságteljesen érezzünk bűntudatot miközben ezer fullánkal patakokban szívják a vérünket ezek a milliárdos gyártó tisztaszívúek

24. Pelikán válasz 2007.04.21. 23:41:56
anonim 2007.04.21. 17:23:05

Elég lett volna az utólsó mondat is. ( Elismerem, hogy...) A többi már megint fölösleges szócséplés volt.

Nos, ez az, amire Te nem vagy képes. Egy ilyen utolsó mondatra. Ezt, tanulni kell. Köszönd meg vazze-nek, Ő legalább vette a fáradtságot és utána nézett a dolgoknak.

Üdv:

a Gátőr

23. anonim válasz 2007.04.21. 17:23:05
Pelikán 2007.04.21. 00:48:51

Látod vazze!

Ennyi az egész, tényleg van 12.000 találat, az emberfajta kifejezésre. Ezt én is láttam tegnap:)
Direkt nem ezt tettem ide.

Az általam bemásolt anyag egy más keresési módszer alapján került elő. Tudod honnan van? A 7. általános iskolai tankönyvből:))

De, különben korrekt. Te, legalább vetted a fáradtságot és utána néztél egyből a dolognak. Kíváncsi voltam megteszi-e Anonim is.

És igaza van Anonimnak, a szakirodalomban tényleg használják ezt a kifejezést, a napi szóhasználatban a fajtát inkább negatív értelemben alkalmazzák az emberre. Ugye az angol "race" második jelentésében is használatos ez, faj/fajta magyar fordításban, amely a rassz kifejezésből épült be az angol nyelvben.

És, hogy Anonim is megnyugodjon ide teszem azt amit Tőle kértem.

"faj: fn BIOLÓGIA:
[rendszertani kategóriaként; azonos jegyek alapján rendszerbe sorolt élőlények együttesére]

[rokon nemzetségeket összegyűjtő] család; fajta; faj;
[legmagasabb kategóriaként, rokon osztályokat összefoglalva] törzs; [rokon fajokat összefoglalva] nemzetség;
[fajokat összefoglalva] nem;
[a rokon rendeket összefoglalva] osztály;
[rokon családokat összefoglalva] rend; csoport; RITKA kategória; [közös] leszármazott;

Rendszertani kategóriák a kisebbtől a nagyobbak felé: alfaj, faj (silvestris), nem (felis), család, rend, osztály, törzs"

Anonim, elismerem a fajtát is, használják a szakirodalomban.

Üdv:

a Gátőr

Elég lett volna az utólsó mondat is. ( Elismerem, hogy...) A többi már megint fölösleges szócséplés volt.

22. Pelikán válasz 2007.04.21. 00:48:51
vazze 2007.04.20. 14:49:56

Kedves Pelikán!

Ne kapd fel a vizet anonimon.
Inkább írd be a Google-ba, hogy emberfajta, s meglásd cca. 12.000 találatot hoz ki. Mazsolázhatsz belőle.:)

Látod vazze!

Ennyi az egész, tényleg van 12.000 találat, az emberfajta kifejezésre. Ezt én is láttam tegnap:)
Direkt nem ezt tettem ide.

Az általam bemásolt anyag egy más keresési módszer alapján került elő. Tudod honnan van? A 7. általános iskolai tankönyvből:))

De, különben korrekt. Te, legalább vetted a fáradtságot és utána néztél egyből a dolognak. Kíváncsi voltam megteszi-e Anonim is.

És igaza van Anonimnak, a szakirodalomban tényleg használják ezt a kifejezést, a napi szóhasználatban a fajtát inkább negatív értelemben alkalmazzák az emberre. Ugye az angol "race" második jelentésében is használatos ez, faj/fajta magyar fordításban, amely a rassz kifejezésből épült be az angol nyelvben.

És, hogy Anonim is megnyugodjon ide teszem azt amit Tőle kértem.

"faj: fn BIOLÓGIA:
[rendszertani kategóriaként; azonos jegyek alapján rendszerbe sorolt élőlények együttesére]

[rokon nemzetségeket összegyűjtő] család; fajta; faj;
[legmagasabb kategóriaként, rokon osztályokat összefoglalva] törzs; [rokon fajokat összefoglalva] nemzetség;
[fajokat összefoglalva] nem;
[a rokon rendeket összefoglalva] osztály;
[rokon családokat összefoglalva] rend; csoport; RITKA kategória; [közös] leszármazott;

Rendszertani kategóriák a kisebbtől a nagyobbak felé: alfaj, faj (silvestris), nem (felis), család, rend, osztály, törzs"

Anonim, elismerem a fajtát is, használják a szakirodalomban.

Üdv:

a Gátőr

21. vazze válasz 2007.04.20. 14:49:56
Pelikán 2007.04.20. 10:34:11

Igen! Ide másoltam egy antropológiai következtetést. Ön is tegye meg nekem ezt a szívességet és másolja ide azokat a szakirodalmakat amiben az emberfajta kifejezést használják, mert nem azt támasztja alá amit Ön leírt!

Az, nekem kevés, hogy más szakirodalmak is. Tegye ide, hogy melyik, mert ez így lózung, nem válasz.

Üdv:

a Gátőr

Elnézést is kértem a többiektől a bemásolásért, de vannak akik a saját szemüknek se hisznek, ezért teszek be néha konkrétumokat.

Erről enyit.

Kedves Pelikán!

Ne kapd fel a vizet anonimon.
Inkább írd be a Google-ba, hogy emberfajta, s meglásd cca. 12.000 találatot hoz ki. Mazsolázhatsz belőle.:)

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index