- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Holokauszt -ipar Magyarországon
Témaindító: rosenberg
Nyiri János 2007. április 16. 00:00 gondola Én mint zsidó tisztelettel kérnék mindenkit, hogy a soá hatmillió áldozatára emlékezzünk. Emlékezzünk különösen a hatszázezer magyar zsidóra, akiknek kiirtása el nem múló seb a nemzet testén. Én mint zsidó tisztelettel kérnék mindenkit, hogy ne kovácsoljon fegyvert halottakból. Gyászoljunk együtt, de ne kalmárkodjon senki az áldozatokkal. Megbocsáthatatlan, éppen a népirtókra emlékeztető viselkedés bűnösökre és áldozatokra osztani a ma élő magyarokat a hatvanhárom évvel ezelőtt történtek miatt. Mutatis mutandis a hitleri őrület folytatása. Akkor azt mondták, hogy a szegények ínsége a zsidó kizsákmányolók bűne, amely hazugság nem volt más, mint politikai nyereségvágyból elkövetett néphülyítés. Aki ma gyilkosokra és áldozatokra osztja a magyar nemzetet, az a hitleri téboly örököse, éppúgy politikai nyereségvágyból hazudozik, mint a náci propaganda. Én mint zsidó tisztelettel kérném a mai történettudományt, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba. Oldjunk fel egy ellentétet! Milyen bonyolult folyamatok vezettek oda, hogy Magyarországra jött bujdosni Hitler elől a legtöbb zsidó, aztán innen indult a legtöbb halálmenet, és végül itt maradt a legtöbb túlélő. Én mint zsidó tisztelettel kérnék mindenkit, hogy lássuk meg a jó példákat. Ha már a kommunista évtizedek alatt elmaradt a gyászmunka, legalább most vessük bele magunkat teljes szívvel a tartozás törlesztésébe. Köszönjük meg Orbán Viktor kormányának a holokauszt emléknapot, a Páva utca emlékhelyet. Kiemelt köszönet illeti Szita Szabolcs történészt azért a nemes munkáért, amellyel a zsidó-magyar közösségtudatot építi! Műveiért, amelyek bemutatják a zsidómentő magyarságot, amelyek eleddig talán a legtöbbet adtak azért, hogy sematikus képek helyett emberhez méltó érzések ébredjenek az utódokban. Az elmúlt években olyan árokásó politikát folytattak az erőben lévők, amely igencsak hasonlított a harmincas évekre. Legyen a holokauszt emléknap alkalom arra, hogy a kirekesztő indulatok terjesztőit, a gyűlöletszítókat lélekben kezdje el kiközösíteni magából a nemzet. Adja meg nékünk a Fennvaló, hogy fölismerjük azokat, akik alantas haszonszerzési céllal szítják az ellenségeskedést magyar és magyar között! Jó napot kívánok!
anonim
2007.04.22. 13:08:29
Nem kellett utánanéznem a "dolognak", mert anélkül is tudtam, amit tudni illik. Örülök neki, hogy Ön tévedhetetlen. Ezt, már többször is bizonyította. Szükségünk van, ilyen emberekre. Thillának igaza van, teljes mértékben.
Pelikán
2007.04.21. 23:41:56
Nos, ez az, amire Te nem vagy képes. Egy ilyen utolsó mondatra. Ezt, tanulni kell. Köszönd meg vazze-nek, Ő legalább vette a fáradtságot és utána nézett a dolgoknak. Nem kellett utánanéznem a "dolognak", mert anélkül is tudtam, amit tudni illik. Én már gusztustalan mocsoknak tartom ezt az egész holokauszt kérdést. A 91 éves haláltábort megjárt kedves zsidónéni a szomszédomban köszöni megvan abból a pármillából amit mindenféle zsidószervezettől kap.A nagyapámat meg eltemettük tavaly őt meg a kortársait akiktől a kommunisták utolsó öltözet ruháig mindent elvettek azt sem mondták rendszerváltás óta ,hogy bocs...Ha a napi sajtót figyelem hetente kegyelettel fordulunk a zsidókat ért fájdalmak felé ,szerencsétlen cigányokat ért diszkriminációkon is menetrendszerűen siránkozik a napi sajtó így cigányválasztások eredménye után meg főleg, ugye nekünk meg akik semmiféle agyonajnározott kissebséghez sem tartozunk bemondják szárazon ,hogy a névtelen tömegsírtöltelék poltikusaink viselt dolgai miatt újjabb és ujjab adó,járulék meg illeték meg... emelés várható...de azért csak kegyelettel csak méltóságteljesen érezzünk bűntudatot miközben ezer fullánkal patakokban szívják a vérünket ezek a milliárdos gyártó tisztaszívúek
anonim
2007.04.21. 17:23:05
Elég lett volna az utólsó mondat is. ( Elismerem, hogy...) A többi már megint fölösleges szócséplés volt. Nos, ez az, amire Te nem vagy képes. Egy ilyen utolsó mondatra. Ezt, tanulni kell. Köszönd meg vazze-nek, Ő legalább vette a fáradtságot és utána nézett a dolgoknak.
Pelikán
2007.04.21. 00:48:51
Látod vazze! Elég lett volna az utólsó mondat is. ( Elismerem, hogy...) A többi már megint fölösleges szócséplés volt.
vazze
2007.04.20. 14:49:56
Kedves Pelikán! Látod vazze!
Pelikán
2007.04.20. 10:34:11
Igen! Ide másoltam egy antropológiai következtetést. Ön is tegye meg nekem ezt a szívességet és másolja ide azokat a szakirodalmakat amiben az emberfajta kifejezést használják, mert nem azt támasztja alá amit Ön leírt! Kedves Pelikán! |
|

Telefonos játék
80 éves nagyapa betelefonál a rádióba:
- Halló a játékra jelentkeznék!
- Nagyszerű!!! Lenne három kérdésem, felkészült?
- Igen!
- Szóval mi az: két kereke van és gurulni lehet vele?
- Bicikli!
- Nem rossz, de mi konkrétan a mountain-bike-ra gondoltunk...
- Második kérdés: Mi az négy kereke van, meg motorja is meg kormánya is?
- Autó!
- Nem rossz, de mi konkrétan az Audira gondoltunk...
- Harmadik kérdés, de erre jó választ kell adnia: Mi az szárnya van, motorja van, kerozinnal megy és repülni lehet vele?
- Repülő!
- Nem rossz, de mi konkrétan a Concorde-ra gondoltunk... Sajnos nem nyert majd legközelebb!
- Elnézést, ne haragudjon, lehet nekem is egy kérdésem?
- Természetesen!
- Ki az, az utcasarkon áll, és pénzért árulja magat?
- Hát kurva!
- Nem rossz, de én konkrétan az anyádra gondoltam...