- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Iskolák összevonása Kecskeméten?
Témaindító: Anonimi
Az oktatási bizottság összevonásokat tervez. Teljes a hírzárlat. Mi lesz Kecskemét középiskoláival? Mit hoz a kistérség? " A felsőoktatásban alapvetőnek tartja annak kimondását, hogy Magyarországon nincs szükség ennyi és ilyen rossz minőségű intézményre. Szerinte a 77 akkreditált egyetem és főiskola közül maximum 20-25 intézményt kellene megtartani. Akár csak az egészségügyben, itt is a dolgozók közalkalmazotti jogállásának megszüntetését javasolja "
anonim
2009.01.11. 16:40:20
Te olyan buta vagy, hogy az esztelenségedért NOBEL-díjat kapnál barátom! A hozzászólásokból barátom úgy vélem nem én vagyok buta, a nóbeldíjat Te érdemelnéd, mert rajtad kívül mindenki értette miről írtam
TE
2009.01.18. 18:51:45
Kedves \"anonim\"! Te, Te már régen lehettél iskolás, mert nagyon elfelejtetted, miként is megy az, különben nem ragaszkodnál ilyen makacsul egy téveszméhez. Lehetséges, hogy a logaritmusgörbe megszerkesztésének rejtelmeit ideológiai megfontolások nélkül át lehet adni, de már a történelem, az irodalom tanítása során aligha működik ekképp a dolog. És a legfőbb: az iskola nem csak tanít, hanem nevel is, a nevelés viszont teljesen elképzelhetetlen értékválasztás nélkül és itt nem csak az egyházi illetve általában a nem egyházi intézmények közti különbségről kell csak szólni. Mind a mai napig fennállnak olyan különbözőségek az egyes állami iskolák szellemisége között is, amelyeket csak az nem érzékeel és ért meg, aki nem ezen a világon él.
anonim
2009.01.16. 18:48:01
Ne már, ne, Te kis TE! Kedves \"anonim\"!
sellő
2009.01.17. 21:25:02
igaza van, de többségében már a szülők nem is befolyásolják a mai fiatalságot felfogásban. NEM TISZTELIK SZÜLEIKET SEM! Sajnálatos módon ez az értelmiségi rétegre is igaz! Sértődés ne essék! Amennyiben veszik a fáradtságot és eljárnak politikai vitafórumokra vagy tehetségük van a sorok közötti olvasáshoz az összes média vonatkozásában, van esély a jövő nemzedéke köréből kiváló politikai elit nevelésére...a pedagógus is ember, ha a diák rákérdez, akkor azért kérdez, mert annak a tanárnak mégis van tekintélye, és bolond lenne kukát játszani...szerintem..... Ez az érvelés egy kicsit zavarosra sikeredett, de annyi mindenképp érzékelhető, hogy Kegyed, kapisgálja azért a dolgot. Minthogy egy korábbi beírásában utalt arra, hogy korábbi tanárai közül többen politikusokká lettek, hagy emlékeztessem Önt és természetesen másokat is, hogy az előző átkosban a Párt- és KISZ- bizottságok személyi állományának tekintélyes része, eredeti szakmája szerint pedagógus volt, nem lakatos, vagy földmunkás. És viszont, ha szétnéz a mai tanári gárdán belül, meglepően sok, szakmájához visszatért, egykori apparatcsikot találhat közöttük. Már, akikből nem lett nem lett 90 táján vállalkozó.
plc
2009.01.17. 19:19:50
Az iskolában tanítani kellene a gyerekeket és nem az agyukat mosni. Azt majdmegteszik a szülők. Egy matekórán matekozzon a tanár és ne az aktuálpolitikával foglalkozzon. igaza van, de többségében már a szülők nem is befolyásolják a mai fiatalságot felfogásban. NEM TISZTELIK SZÜLEIKET SEM! Sajnálatos módon ez az értelmiségi rétegre is igaz! Sértődés ne essék! Amennyiben veszik a fáradtságot és eljárnak politikai vitafórumokra vagy tehetségük van a sorok közötti olvasáshoz az összes média vonatkozásában, van esély a jövő nemzedéke köréből kiváló politikai elit nevelésére...a pedagógus is ember, ha a diák rákérdez, akkor azért kérdez, mert annak a tanárnak mégis van tekintélye, és bolond lenne kukát játszani...szerintem.....
anonim
2009.01.16. 18:48:01
Ne már, ne, Te kis TE! Az iskolában tanítani kellene a gyerekeket és nem az agyukat mosni. Azt majdmegteszik a szülők. Egy matekórán matekozzon a tanár és ne az aktuálpolitikával foglalkozzon.
Calvinia
2009.01.16. 13:50:31
Mondja,maga tényleg nem érti amit olvas?SELLŐ NEM ERRŐL A TÉMÁRÓL ÍRT !!Nem fog Önnek kecskeméti igazgatókról írni, mert NEM KECSKEMÉTI !!Fogalma sincs a kecskeméti oktatásról!Ok? Ha nem világosan írtam le, szóljon, leírom szótagolva! Diákként koptattam a küszöböket, de fél emberöltővel ezelőtt:) Azért egy-két főállású politikust ismerek, akik tanáraim, tanáraink voltak:) Tehát nincs politikailag érintetlen réteg:)
TE
2009.01.15. 21:00:22
Az állami oktatásnak az iskolában politika mentesnek kell lenni! Az oktatásirányítás sajnos politika függő, ezért nincs nálunk állandóság az oktatásban. Minden évben változik valami, nincs idő a kifutásra a kipróbálásra. Ha változik a hatalom szine, változik az oktatás is, nem érdekli az új hatalmat, hogy a régi mit kezdett el és mit kellene kidolgozni. Ne már, ne, Te kis TE! |
|

" A felsőoktatásban alapvetőnek tartja annak kimondását, hogy Magyarországon nincs szükség ennyi és ilyen rossz minőségű intézményre. Szerinte a 77 akkreditált egyetem és főiskola közül maximum 20-25 intézményt kellene megtartani. Akár csak az egészségügyben, itt is a dolgozók közalkalmazotti jogállásának megszüntetését javasolja "
A hét végi tárgyalásokon - gazdasági válság ügyben - volt Demján Sándornak pár érdekes megnyilvánulása. Megjegyezte, hogy tudomásul kellene venni, hogy ha nincs aki termeljen, dolgozzon, akkor továbbra is szarban leszük. Az ész nélküli mennyiségben \"gyártott\" diplomások - jogászok, bölcsészek, tanítók, tanárok, politológus, szociológus, médiaguru, stb - nem fogják az országot kihúzni a gazdasági szarból. Ezt mikor veszik észre a tisztelt politikus urak / hölgyek? 1998- óta ezermilliárdokat fordítottunk nem termelő diplomások képzésére, mert volt egy miniszterlenökünk, aki szerint minden Magyarnak legyen diplomája, kerül amibe kerül. A szakmunkásképzés meg sehol sincs. Ma már erről hallgatnak, mint az a bizonyos barna kupac a fűben. Igaz, az utána következő kormányok sem tudták átverni a felsőoktatás és a szakképzés módosítását. Ma a felsőoktatásban a mérnők, közgazdász, informatikus képzés a teljes hallgatók alig 1/3-át teszi ki. Ki a fene fog 10-20 év múlva ebben az országban dolgozni, ha minden gyerek médiasztár akar lenni és ezt akarja tanulni. stb.