Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Levél a ZAPEH-nek...
Témaindító: tetű

Na kérem szépen... Arról szeretnék itten beszélni e, hogy amíg nekünk a közszolgálatban látható a jövedelmünk és jól megsarcolnak minket, addig a magánszektor ott csal, ahun csak tud. Tisztelt Megyei APEH Igazgatóság! Én magam is tudok példának okáért olyan emberről, akinek több mint tíz ingatlan van a nevén. Akinek emellett három gyereke van. A felesége főállású anya. A mi emberünknek évekig kevesebb volt papíron - mondom papíron - az átlagjövedelme, mint az én közszolgálati fizetésem, mégis három kocsija van, de lehet, hogy négy. Évek óta veszteséges a betéti társasága. Én szar baloldalista vagyok, ő mélyen vallásos, polgári értékeket magának valló ember. S lássanak csodát: ez az ember egy varázsló. Az Orbán ciklus óta folyamatosan gyarapodik a vagyona. Mán a 13. ingatlanát is megszerezte. Ügyes, és mindezt egyetlen fizetésből. Mert ugye, ha csak aztat nézzük, hogy gáz, víz, villany, csatorna, kábeltévé, net, telefon, benzin, gyermek étkeztetés, iskoláztatás és egy főállású anya házastárs.... Én eztet a maszlagot nem venném be! persze ő okosan csinálja. Szanaszét van a vagyon darabokban. Nem egy 150 millás kéróban lakik, de azért az ő háza még az enyémnél most is többet ér. Tegyük fel, hogy csak hét házról és lakásról van szó. Ebből egy garzon, atöbbi mind nagyobb. Valószínűleg albérlők lakják, mert másként nem lehetne fizetni a törlesztő részleteket! Vagy nincs albérlő, de akkor ki fizeti a számlákat és ki fogyaszt, mert az órák peregnek... Tényleg nem veri ki senkinek a szemét? csak kérdezem...

db/lap 
47. tetű válasz 2007.07.08. 22:09:53

Már vizsgálják! Remeg a gatya a szentemberen... :O)

46. garbo greta válasz 2007.06.21. 21:03:11

Igen kérem, lehet az ingatlanokkal spekulálni! a földhivatal nem küldi tovább az adás-vételi szerződéseket, ezáltal mindjárt elmarad a két ingatlan eladásából származó plusz jövedelem utáni adó bevallás. A következő ingatlan cserével várunk egy-két évet utána úgysem ellenőriznek már iratokat, és így megy ez tovább. Ismerőseink 5-6 éve cserélgetik az ingatlanokat és, hogy hogy nem az EPEH nem jön rá, hogy elmaradás van! Kérem egy két ingatlan bizniszen több milliót lehet ilyen formában megtakarítani.

45. anonim válasz 2007.06.21. 18:46:28

Here new prank i just found on net:

http://scary.xm.com/

check it out. Funny prank. Try it on your friends now ;) Its really working.

Fun Lover from Vienna/AT

44. tacskó válasz 2007.04.11. 19:40:06
pentito 2007.04.11. 18:10:19

Ne aggódj, ez a kérés csak kérés, emilcím megadása nélkül is tudsz beírni. Ezért van több "Anonim", és ezért tudnak visszaélni tetű nickjével. Engem nem is a jogi része zavar, hanem az, hogy többen használnak 1 nicket. Ahhoz rövid az élet, hogy stilisztikai elemzéseket végezzek annak kiderítésére, hogy éppen melyik virtuális figurával kéne vitatkoznom vagy 1etértenem.
1ébként sztem Anonim a Bogdándy (vagy rokona), mert azóta szállt rá tetűre, mióta tetű Bogdándyt cseszegeti. :-) Csak vicceltem!
Akárhogy is, Anonim spori nagy dilettáns, de szorgalmas fórumozó, több topikot ő tartott életben, és eddig a húzásáig tkp. szórakoztató volt.
Javujjá meg, Anonim! :-)

Egyetértek, jó lenne értelmesen politizálni, még ha név nélkül ,szabadon is, de tisztességesen. Aki anonim néven ír be, sokszor nem is méltó válaszra, tisztelet a kivételnek. Ezt a kúltúrát is tanulnunk kell, mint sok mást.

43. pentito válasz 2007.04.11. 18:10:19
tacskó 2007.04.11. 16:47:19

A problémát abban látom, hogy aki rendes címet ad meg, azt honnan tudják lenyomozni egyesek? Vagy négy különböző jeligés beíróról "derítették" ki, hogy ki is ő valójában. Az a tisztességtelen, és a Hírösindex felelősége, hogy a rá bízott adatokat kiszolgáltatta! Ha mindenki névtelen rendben van, de akkor ne kérjenek E-mail címet és ne legyenek "benfentesek".

Ne aggódj, ez a kérés csak kérés, emilcím megadása nélkül is tudsz beírni. Ezért van több "Anonim", és ezért tudnak visszaélni tetű nickjével. Engem nem is a jogi része zavar, hanem az, hogy többen használnak 1 nicket. Ahhoz rövid az élet, hogy stilisztikai elemzéseket végezzek annak kiderítésére, hogy éppen melyik virtuális figurával kéne vitatkoznom vagy 1etértenem.
1ébként sztem Anonim a Bogdándy (vagy rokona), mert azóta szállt rá tetűre, mióta tetű Bogdándyt cseszegeti. :-) Csak vicceltem!
Akárhogy is, Anonim spori nagy dilettáns, de szorgalmas fórumozó, több topikot ő tartott életben, és eddig a húzásáig tkp. szórakoztató volt.
Javujjá meg, Anonim! :-)

42. tacskó válasz 2007.04.11. 16:47:19

A problémát abban látom, hogy aki rendes címet ad meg, azt honnan tudják lenyomozni egyesek? Vagy négy különböző jeligés beíróról "derítették" ki, hogy ki is ő valójában. Az a tisztességtelen, és a Hírösindex felelősége, hogy a rá bízott adatokat kiszolgáltatta! Ha mindenki névtelen rendben van, de akkor ne kérjenek E-mail címet és ne legyenek "benfentesek".

41. Oltyán válasz 2007.04.11. 16:39:30
tetű 2007.04.11. 16:21:40

Bár engem izélget valaki - valaki nagyon bátor, mert ugye nem vállalja magát -, de Vazze' nincs igazad. Feljelentést tehetne mondjuk Adam8ik Zoli, ha őt éri valami durva becsmérlő szöveg, ha megsértenék, vagy megrágalmaznák, mert vállalta a saját nevét. Mivel ő nem közszereplő, így igazán még ezzel sem lehet takarózni. Ám egy vazze', egy Pelikán, egy hentes, egy anonim és sorolhatnám, mint utóbbi is jól példázza: NÉVTELEN! így feljelentési joga sincs. Járj utána!

Maradok: tetű

Tényleg! Erre még nem is gondoltam, viszont akkor hiába vállalja bárki a nevét az sem jelent semmit mert itt bárki lehet bárki!

Azt azért megnézetném egy jogászkodóval, hogy a szövegben névvel illetett rágalmazott harmadik személy perelhet-e ismeretlen tettest?

40. tetű válasz 2007.04.11. 16:21:40
vazze 2007.04.11. 15:43:36

Egyetértek, csupán kiegészítésként és véleményként írom a következőket.

Szerintem az, hogy valaki ilyen vagy olyan nick-néven ír, az lényegtelen. Nem bűncselekmény más által is használt néven írni, hiszen egyik név sincs kisajátítva. Bűncselekmény viszont BUNKÓ módon gyalázni más fórumozókat (rágalmazás). Aki ezt teszi, az ellen büntetőjogi eljárásnak helye van.
A negatív véleményt meg lehet fogalmazni persze úgy is, hogy az ne minősüljön bűncselekménynek. Pl. kaphat egy rá illő viccet, vagy nem őt magát, hanem az általa írt szöveget lehet negatívan minősíteni.
Az pedig, hogy kivel vitatkozik az ember, kiderül a szövegből. A stílus, a szóhasználat, a helyesírás maga az ember. Így derült ki például az itt figyelmesen olvasók számára, hogy tetű kicsoda és hogy ő tényleg nem egyenlő Pelikánnal. (Egyik Pelikánnal sem, merthogy abból is kettő van és csak az egyik ismerőse tetűnek.)
Röviden, tényleg nincs szükség regisztrációra, meg ehhez hasonló korlátozásokra.

Bár engem izélget valaki - valaki nagyon bátor, mert ugye nem vállalja magát -, de Vazze' nincs igazad. Feljelentést tehetne mondjuk Adam8ik Zoli, ha őt éri valami durva becsmérlő szöveg, ha megsértenék, vagy megrágalmaznák, mert vállalta a saját nevét. Mivel ő nem közszereplő, így igazán még ezzel sem lehet takarózni. Ám egy vazze', egy Pelikán, egy hentes, egy anonim és sorolhatnám, mint utóbbi is jól példázza: NÉVTELEN! így feljelentési joga sincs. Járj utána!

Maradok: tetű

39. vazze válasz 2007.04.11. 15:43:36
Oltyán 2007.04.11. 15:00:26

Itt nem volt és nem is lesz regisztráció, mert felesleges.

Szerény véleményem, hogy ha valakit egy fórumban a neve alapján lehet meghatározni, akkor már nem is érdekes - sztem maga a stílus mindent elárul.

Ráadásul, ha valaki jogi keresetet indít ismeretlen tettes ellen rágalmazásért, ...mondjuk ... akkor gyorsan be lehet azonosítani a szerzőt - így azt kívánom mindenkinek, hogy ossza meg véleményét felelőssége teljes tudatában - azaz szüksége esetén vállalva a véleményért a felelősséget.

Egyetértek, csupán kiegészítésként és véleményként írom a következőket.

Szerintem az, hogy valaki ilyen vagy olyan nick-néven ír, az lényegtelen. Nem bűncselekmény más által is használt néven írni, hiszen egyik név sincs kisajátítva. Bűncselekmény viszont BUNKÓ módon gyalázni más fórumozókat (rágalmazás). Aki ezt teszi, az ellen büntetőjogi eljárásnak helye van.
A negatív véleményt meg lehet fogalmazni persze úgy is, hogy az ne minősüljön bűncselekménynek. Pl. kaphat egy rá illő viccet, vagy nem őt magát, hanem az általa írt szöveget lehet negatívan minősíteni.
Az pedig, hogy kivel vitatkozik az ember, kiderül a szövegből. A stílus, a szóhasználat, a helyesírás maga az ember. Így derült ki például az itt figyelmesen olvasók számára, hogy tetű kicsoda és hogy ő tényleg nem egyenlő Pelikánnal. (Egyik Pelikánnal sem, merthogy abból is kettő van és csak az egyik ismerőse tetűnek.)
Röviden, tényleg nincs szükség regisztrációra, meg ehhez hasonló korlátozásokra.

38. Oltyán válasz 2007.04.11. 15:00:26

Itt nem volt és nem is lesz regisztráció, mert felesleges.

Szerény véleményem, hogy ha valakit egy fórumban a neve alapján lehet meghatározni, akkor már nem is érdekes - sztem maga a stílus mindent elárul.

Ráadásul, ha valaki jogi keresetet indít ismeretlen tettes ellen rágalmazásért, ...mondjuk ... akkor gyorsan be lehet azonosítani a szerzőt - így azt kívánom mindenkinek, hogy ossza meg véleményét felelőssége teljes tudatában - azaz szüksége esetén vállalva a véleményért a felelősséget.

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index