- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Felrúgták a protokollt: az orosz nagykövet visszaszólt Orbán Viktornak
Témaindító: Pelikán
Felrúgták a protokollt: az orosz nagykövet visszaszólt Orbán Viktornak 2007. március 28. 19:39 Belpolitikai Napló A Fidesz elnöke az energiapolitikával kapcsolatban azt mondta, hogy az orosz észjárást kell megérteni - Igor Szavolszkij szerint a gázszállításból csak Magyarországon csinálnak politikát Nem várt fordulattal ért véget a Fidesz európai uniós ünnepsége. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy miért kell szerinte Magyarországnak az orosz energiaszállítástól függetlenednie, amikor felállt az orosz nagykövet és vitába szállt a Fidesz elnökével. Az orosz nagykövettel viszont litván kollégája szállt vitába. A Fidesz elnökét és a hallgatóságot is meglepte az orosz nagykövet amikor Orbán Viktor beszéde után szót kért a párt európai uniós ünnepségén. A pártelnök ugyanis az energiapolitikáról is beszélt, és azzal zárta beszédét, hogy szerinte az orosz észjárást kell megérteni. Azt mondta, az más, mint az európai uniós piaci alapú gondolkodás, pedig a magyar államnak inkább az utóbbit kellene támogatni. "Az orosz észjárás nem piaci alapú hanem állami politikai természetű észjárás. Ismerjük ezt, számunkra sem idegen, meg tudjuk érteni. Az állami politikai észjárás azt mondja: hogy a gazdasági életben is meghatározó az állami befolyás, a stratégiai á gazatokban állami tulajdonnak kell lennie" - közölte a pártelnök. Az ünnepségre meghívták a diplomáciai testületek képviselőit. Az orosz nagykövet azt mondta, ha már meghívták, és megszólították országát, válaszolni fog. Szerinte az orosz gázszállítás épphogy nem politikai, hanem piaci alapon történik, és ebből Magyarországon csinálnak politikát. Nem kell ebből politikát csinálni Elnök Úr, le kell ülni tárgyalni - mondta Igor Szavolszkij, hozzátéve: nem kell eltérő észjárásról beszélni, hiszen csak piaci szempontok döntenek. Mint mondta, az orosz kormánynak fontos, hogy tudja, az orosz termelőknek biztos piacuk van. Az orosz energia megvásárlása nem csak a vevőnek, de a szállítónak is fontos - mondta."Oroszországban az energiapolitikáról csak piaci alapon lehet beszélni" - hangsúlyozta a nagykövet. "Én megértem, hogy Orbán elnök úrnak a belpolitika a legfontosabb, de azért figyelembe kell venni, hogy nálunk nem az állam szállítja a gázt meg az olajat, hanem a vállakozók" - mondta Igor Szavolszkij. Az orosz nagykövet után viszont - ugyanolyan váratlanul - a litván nagykövet állt fel, aki azt mondta: nekik van tapasztalatuk az orosz piacgazdasággal, volt amikor 8 hónapig nem kaptak olajat. Gyurcsány Ferenc hétfőn a parlamentben beszélt arról, hogy szerinte nem szabad a bizonytalan európai uniós gázvezeték tervéért lemondani a biztos orosz gázról, és ahogy mondta: két szék között a pad alá esni. Ma sem az MSZP sem a kormány nem kívánt reagálni. A szóvivői irodán a Híradónak annyit mondtak: a Fidesz ünnepségén történtek önmagukért beszélnek. Híradó
anonim
2007.04.26. 23:21:33
Nehéz a felfogása, kedves Gátőr. Segítek. Kösz a segítséget. Lehet rühellni. Az, hogy bizonyos kérdésekben másként gondolkodom, mint Ön, ez még nem biztos, hogy elkötelezettséget jelent. De, szíve joga Önnek ezt így látni. Én, mást rühellek, azt, amikor a tisztelt politikusok hülyének nézik az embereket, és abban a pillanatban, amikor eltérő véleményen vannak, netán ellenségnek tekintik.
Pelikán
2007.04.26. 12:40:12
Az fel sem tűnt Neked, hogy vannak emberek akiknek bizonyos kérdésekről azonos lehet a véleménye? Rengetegen vannak itt akiknek eltérő véleménye van. Ők melyik követ fújják? Vagy van sajátjuk? Tőlem azt is fújhatják. Nehéz a felfogása, kedves Gátőr. Segítek.
anonim
2007.04.26. 01:22:57
Na, Tudósok! Az fel sem tűnt Neked, hogy vannak emberek akiknek bizonyos kérdésekről azonos lehet a véleménye? Rengetegen vannak itt akiknek eltérő véleménye van. Ők melyik követ fújják? Vagy van sajátjuk? Tőlem azt is fújhatják.
tetű
2007.04.23. 15:51:53
Mondd a címedet és oda futok! A többit majd ott, te nagyszájú! Na, Tudósok!
anonim
2007.04.19. 22:57:56
T. egy követ fújó tudósok! Mondd a címedet és oda futok! A többit majd ott, te nagyszájú!
anonim
T. egy követ fújó tudósok! Tanácsot ad a fene, csak beszélgetünk. Gyurcsány kiválóan fut, rossz nyelvek szerint gyakorol, de az edzett,erős lábbal jó nagyot lehet a fenékbe is rúgni. Én sem szoktam elfutni.
anonim
T. egy követ fújó tudósok! Nem szertek futni! 50 év alatt, soha, nem futottam el senki és semmi elől. Nem is fogok! Valószínűleg nem olyan fából faragtak.
Pelikán
2007.04.19. 21:48:59
Nos, kedves Anonim! T. egy követ fújó tudósok!
anonim
2007.04.19. 00:25:52
Tisztázzunk valamit: meredek ívben szarom le, hogy a "tőke" (melyik?) mit szeret, hogy ha az " ŐT " lihegve szolgáló Kormány működése romba dönti az országot. Pl. nem tudom mit tetszik szólni ahhoz, hogy máris 7,5 %-os inflációt ígér a KORMÁNY, ami azt jelenti, hogy lesz az tíz is!Ezen közben a GDP növekedése 2 %-ra van kalibrálva. Nos, kedves Anonim! |
|

Hetek óta nem látom Viktort. Hól van? Már nagyon hiányzik. Egy követ lehet fújni minden irányból. Csak a kő fix.