- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Az előrelátó Marx
Témaindító:
капитала будут стимулировать рабочий класс покупать все больше и больше дорогих товаров, зданий и техники. Толкая их тем самым для того, чтобы они брали все более дорогие кредиты, до тех пор, пока кредиты не станут невыплачиваемыми. Невыплачиваемые кредиты ведут к банкротству банков, которые будут национализированы государством, что в итоге и приведет к возникновению коммунизма. "A bedőlt hitelek..." mai szóhasználat, Marx nem írhatta le. Marx nem volt hülye, utódai annál inkább. Marx elemzése a korai kapitalizmusról, a tőkefelhalmozásról, a válságokról, majd a finánctőkéről - vigyázat semmi zsidózás!! - telitalálat volt. Még most is érvényes, nem véletlenül, hogy a válság alatt újra elővették írásait. Kamu! Tipikus hoax.
anonim
2009.01.30. 14:40:42
Ez kamu. El kéne olvasni az "eredetit" :) Marx: A Tőke A politikai gazdaságtan bírálata c. könyvben (824 oldal) csak a szómagyarázatokban (a könyv végén)találtam utalást a kommunizmusra - 4 db - , de nem ebben a szövegkörnyezetben. Ez kamu. El kéne olvasni az "eredetit" :)
GYAPLY
2009.01.30. 09:14:16
Nekem meg ebből az jött le, hogy itt egy ciril betűs szöveggel van "hitelesítve" egy idézet, miközben Marx német volt. De ez még elmenne. Viszont az nem valóxínű, hogy Marx azt írta volna, hogy az emberek "technikát vesznek", mert ez a mostani idők szóhasználata. A technika görög eredetű szó, tehát elég régi. :) (görög jelentése: művészi, mesterség szerinti) Nekem meg ebből az jött le, hogy itt egy ciril betűs szöveggel van "hitelesítve" egy idézet, miközben Marx német volt. De ez még elmenne. Viszont az nem valóxínű, hogy Marx azt írta volna, hogy az emberek "technikát vesznek", mert ez a mostani idők szóhasználata. Hát igen... Ha Marxból kivonjuk a marxizmust (amit tulajdonképpen Hegeltől és Feuerbachtól nyúlt) érdekes dolgokra lelhetünk.
Calvinia
2009.01.29. 10:11:15
Szüzmááriám..ahogy Hofi mondaná...:)jön megint a komenizmus?:) Azt a félmondatot én kihagytam. Azzal kezdtem, hogy a beíró csak ezt tudta levenni az idézetből lényegnek. Nekem nem az volt a lényeg. Annak már nincs esélye. Remélem. |
|

"A bedőlt hitelek..." mai szóhasználat, Marx nem írhatta le.
A Marx-nak tulajdonított idézet - a bedőlt hitelekről - a politikai szatírákat és kamu híreket közlő News Mutinity című weboldal Americans to Undergo Preschool Reeducation in Advance of Country’s Conversion to Communism című cikkében jelent meg.
rnMarx idejében nem nagyon használták ezt a kifejezést!