Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Pesty László dokumentumfilmjei
Témaindító:

Bemutatták Pesty László Megsebzett ünnep című dokumentumfilmjét. A rendező bejelentette, hogy a filmmel, amely a tavalyi, október 23-ai rendőri beavatkozásról szól, "nagy nyugati pr-offenzívára készül". A 29 perces, oknyomozó film zenéjét Kovács Ákos szerezte, dokumentum-archívuma az alkotók anyagai mellett a Hír Televízió, a Magyar Televízió és a Duna Televízió felvételeiből áll.

db/lap 
22. sziszi válasz 2007.03.25. 09:43:27
sziszi 2007.03.24. 11:00:35

Sikerült a témát elterelni az alkotmányt átlépő Viktorról úgy látom. Ha a topic-ok jobboldali tematizálás szerint ránkeröltetik akaratukat, nem nagyon várható értelmes diskurzus. Láttam a filmeket, javaslom mindenkinek megnézni, és közben érdemes a náci-propaganda alkotásokra gondolni. Az egyoldalúság, hiteltelenség gyöngyszemei ezek! Az őszi zavargásoknál érdemes áttekinteni az előzményeket. A Fidesz nyár óta tudott az öszödi-beszédről, a megtervezett, tudatos lavinát gátlástalanul elindította úgy, hogy kiszámíthatatlan volt a végkifejlet. Arra is érdemes csepp figyelmet fordítani, hogy most 15-én a kivetítőkön térképen jelölték az összes útvonalat, pedig nem volt ostromállapot, október 23-án miért nem tette ezt? Az őszi zavargásokban több volt a rendőr sérült mint a civil, pedig nekik volt védőfelszerelésük is. A köztörvényes bűnözők: futballhuligánok, kormány-provokátorok, az álldozatok békés ünneplők. Ki hiszi ezt el? Kell minden adat, bírósági ítéletek és utána érdemes indulat nélkül megvitatni a történteket. A hattyúdal remélem a szélsőjobb propagandistáinak szól.

Gátőr tanárúr összefoglalója e témáról teljesen rendbe van. Majdnem egy napig néztem én is e profin elkészített manipulált szemetet. Mégegyszer kérlek Gátőr, ne a másik oldalt mutasd csak be, mert akkor lesűlyedsz e fideszbérenc-alkotók szintjére, hanem a realitást! Legyen ott az előzmény tényszerűen, a rendőrség első tehetetlenségének magyarázata, és sorban az okok, összefüggések, képi dokumentumai. Azt mondom riportok sem szükségesek, ha nem arányos a filmben. A vizsgálóbizottság, Kossuth-téri tüntetők, öszödi-beszéd, Viktor és társai lázító beszédei, Sólyom megnyílvánulásai stb. mind-mind szükségesek ahoz, hogy megérthessük e nemzetrontó időszakot. Legyen ez egy évi munka, de maradandó alkotás szülessen, ne olcsó propaganda! A Pesty féle film, a rendőrség további lejáratására, a korlátozottan tájékozott külföldi közvélemény előtt, a magyar kormány besározására alkalmas. Mit érünk el ezzel? Mit tud tenni a kormány? Csináljon ő is a Fideszről lejárató propagandafilmet (könnyű lenne)? Vigye ki a másik oldal is a nemzetközi fórum elé belső dolgainkat? Ez az az ördögi kör, amelyből ki kell szállni! Martonyi már nemzetközi társaság előtt külföldi gyámságot kért demokráciánk védelméhez, Balogh Zoltán megfigyelőket hívott az országba március 15-re, az emberi-jogok betartásának ellenőrzésére. Szájer és társai, Viktor és alelnökei Brüsszelben "épitik" az ország-képet. Hová vezet ez? A kormány lemondásához? Nem, azt hiszem csak hazánk lejáratását, nemzetközi tekintélyünk rongálását könyvelhetjük el eredményként!

21. Pelikán válasz 2007.03.25. 04:24:46
anonim 2007.03.23. 06:33:03

Pelcsi!

A film jó!
A film válasz egy csomó kormányhazugságra!
A film válasz egy csomó törvénytelen rendőrcselekedetre!
A film válasz egy csomó eltitkolt borzalmas tettre!
És a film válasz arra, hogy a rendőrség felsővezetői politikai utasításra cselekedtek.
Ezért a film válasz arra is, hogy a brutalitás után szakmailag agyondícsért rendőri vezetők alkalmatlanok a vezetésre.
Végszóként a gyurcsányi politika félelemből kimutatta fogafehérjét!

Nos, Anonim!

Először röviden, aztán részletesen válaszolok.

A film jó! - igaz, jól meg van szerkesztve.
A film válasz egy csomó kormányhazugságra! - nincs erre utaló nyoma, ha egy filmről beszélünk.
A film válasz egy csomó törvénytelen rendőrcselekedetre! - igen csak a rendőrcselekedetekre összpontosít, ott is a törvénytelenségekre, nem összefüggéseuben.
A film válasz egy csomó eltitkolt borzalmas tettre! - semmit nem titkoltak el, a TV-ben mindezek láthatók voltak - kivéve a módszeresen kiválogatott tanúkat.
És a film válasz arra, hogy a rendőrség felsővezetői politikai utasításra cselekedtek. - az, hogy a Bene találkozott a Miniszterelnökkel, semmire nem bizonyíték.
Ezért a film válasz arra is, hogy a brutalitás után szakmailag agyondícsért rendőri vezetők alkalmatlanok a vezetésre. - nem ezt bizonyították március 15.-én
Végszóként a gyurcsányi politika félelemből kimutatta fogafehérjét! - nem tudom kitől kéne félnie a Gyurcsány kormánynak? A békés Fideszes megemlékezőktől, vagy a népszavazástól.

És, akkor az én véleményem:

A filmek, videók,
Pontosan itt található meg:

http://www.pestylaszlo.com/megsebzett_hun.php - Innen letölthető.

Sőt, ajánlok egy másik oldalt:

A Morvai DVD-t:

http://www.oktober23bizottsag.hu/videok.html

Egy hiteles ember

http://www.pestylaszlo.com/filmek_hun.php

Nos, ma becsületesen megnéztem mindkét nagyfilmet, illetve a hozzá tartozó videókat.

Elég hosszú időt vett igénybe, több órás. De, ahhoz, hogy véleményt tudjunk alkotni bizonyos kérdésekről, időt kell szakítani rá.

Sajnos tényleg szörnyű felvételek láthatók, mindekét filmen, amely október 23.-val foglalkozik. Egy érdekes vonást felfedeztem a két filmben, illetve a videókban. Mindkettőben ugyan azok a szereplők. Nyilván a sértettek.
Azok a sértettek, akik valamilyen módon belekerültek a rendőri intézkedésbe, mondjuk úgy, hogy a filmen látható brutalitásba. Tényleg, úgy néz ki a dolog, ha csak ezeket a filmeket nézzük meg, hogy itt csak békés tüntetőket vertek agyon a rendőrök. Hogy, lehet az, hogy mindkét filmben véletlenül pont ezek az emberek szólaltak meg, milyen véletlen folytán válogatták ki őket? A másik dolog, ami feltűnt, hogy egyetlen kődobáló, gyújtogató és randalírozó megvert tüntetőt nem nyilatkoztattak meg.

A Pesty féle filmben, nagyon jól szerkesztett bevágások voltak a rendőrségi törvényről. Itt, is többgyerekes tanárnő, gimnáziumi tanár házaspár, kanadai-magyar üzletember, békésen söröző egyetemista, idős néni volt a főszereplő. A filmből egyértelműen kiderül, hogy a kiválasztott szereplők alapvetően jól felkészült értelmiségiek. A Morvai filmben és videókon azt véltem felfedezni, hogy irányították a beszélgetést, magyarul Morvai, nagyon kedvesen, megértően, néha mosolyogva, néha elszörnyedve adta a témát a szereplők szájába.

Nos, ez természetesen nem menti fel a rendőri túlkapásokat, melyek során ártatlan emberek is megsérültek.

Minden esetre jól felépített és az emberek egyoldalú manipulálására alkalmasnak tartom a filmeket. Hogy, miért? Mert, megnéztem a saját anyagaimat is. 5 DVD - nyi anyag gyűlt össze, melyen minden tudósítás, mindegyik tv csatorna közvetítése rögzítve van.

Tehát, most elhatároztam, hogy elkezdem megszerkeszteni az én videómat, ami szintén egyoldalú bemutatása lesz az eseményeknek, csak ez a másik nézőpontból lesz összevágva. Ugyanis azt gondolom, hogy így teljes a kép. Így hiteles egy dokumentumfilm. Vagyis, úgy, hogy mindkét szereplőt bemutatja, hitelesen. Hozzáteszem a kommentárokat is, nem a saját hangomon, és nem a saját arcommal. Nem vagyok ismert rendező és szerkesztő. Az Interneten ez is futhat, nem kell a médiákban bemutatni, mert mondom, ez a másik része lesz a történetnek. Nem mostanában fog elkészülni, mert ez elég hosszú meló, de wmw és DVD formátumban is letölthető lesz. A filmnek egy akadálya van egyelőre, hogy a hivatalos szerveket és a rendőröket még meg kell keresni, de nem valószínű, hogy ilyen készségesen fognak nyilatkozni, mert nem tehetik - törvény. De, talán a megsérült rendőrök közül meg lehet szólaltatni 4-5 embert, mint azt ebben a filmben is tették.

És, most jól tessék figyelni. Nem a valóság bemutatásával van bajom, hanem a valóság egyoldalú bemutatásával. Hiteles dokumentumfilm riporter nem készít egyoldalú filmet. Vagy mégis?

Megnéztem a Gyurcsány filmet is. Ez körülbelül ahhoz hasonló, mint az Orbán könyv, csak ez filmen van. Teljesen egyoldalúan mutatja be Gyurcsányt, mint személyiséget, mint vezetőt, mint embert és mint szónokot. Nevetséges kisiskolás csínytevések, egyetemi vizsgák, stb. alapján kérdőjelezi meg a hitelességet. Egy 8 éves kislány hiteles történetére támaszkodva és egy szociálisan hátrányos helyzetű szülő által feltételezett, megrendezett megtalálási összeesküvés elméletre alapozva mond ítéletet, de a filmben erre semmilyen bizonyítékot nem talál. Sőt odáig megy, hogy egy neves neurolingvisztikus magyarázza el, hogy a Gyurcsány miért pszichopata őrült, na nem így, de elég érdekesen jellemzi az egyént.

Nos, ezzel a filmmel is az a bajom, hogy ez egyoldalú, abbóla szempontból, hogy teljes mértékben a Gyurcsány negatív tulajdonságait domborítja ki.

Csak emlékeztetőül mondom, azoknak, akik 88-ban még a homokozóban játszottak, hogy Orbán Viktor anno, nem tudott beszélni, öltözködni és viselkedni. De, őt jól megcsinálták. Szívesen meghallgatnám a professzor Urat, mi a véleménye Orbán gesztusairól, megnyilatkozásairól, mosolyáról, illetve ezek alapján milyen következtetéseket von le a személyiségére vonatkozóan. Ugyanis több száz órányi felvétel készült miniszterelnöki tevékenysége minden pillanatáról. Valahol biztos megvannak ezek a felvételek, különben azok remek rendezések, a kolbásztöltő, kisemberekhez leereszkedő helytartó szerepét domborították ki. Holott ez valójában nem volt igaz. Egyszerű PR fogás, jól meg van csinálva Orbán és ezt alkalmazza is.

Talán, ha a kormány és a Gyurcsány is megcsinálná önmagát, jobban szerepelnének. Mondjuk a Gyurcsány közszerepléseivel nincsenek nagyobb gondok, ott inkább a külső jelek, a gesztusok vonatkozásában lenne javítani való.

Nos, ez a véleményem a filmekről. Különben ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg őket és döntsön saját maga. Van tanulsága, mindenki számára. A következtetéseket meg vonja le, vagy írja le ide.

Még egy tanács, ha lehet ilyet tennem. Elejétől a végéig kell megnézni a filmeket és nem részeket kiragadva belőle.

Jó, nézelődést!

Üdv:

a Gátőr

20. anonim válasz 2007.03.24. 20:11:24

Ki a sziszi?

MSZP-s kompenzációs listán 23. töltelék, aki csak a romboláshoz ért!
Aki egyébként egy szarrágó mert eltereli a figyelmet a pszichopata főnökéről!
Gyurcsány beteg! Ezt mindenki tudja.

19. sziszi válasz 2007.03.24. 11:00:35
asdf 2007.03.22. 15:24:42

Hattyúdal.

Sikerült a témát elterelni az alkotmányt átlépő Viktorról úgy látom. Ha a topic-ok jobboldali tematizálás szerint ránkeröltetik akaratukat, nem nagyon várható értelmes diskurzus. Láttam a filmeket, javaslom mindenkinek megnézni, és közben érdemes a náci-propaganda alkotásokra gondolni. Az egyoldalúság, hiteltelenség gyöngyszemei ezek! Az őszi zavargásoknál érdemes áttekinteni az előzményeket. A Fidesz nyár óta tudott az öszödi-beszédről, a megtervezett, tudatos lavinát gátlástalanul elindította úgy, hogy kiszámíthatatlan volt a végkifejlet. Arra is érdemes csepp figyelmet fordítani, hogy most 15-én a kivetítőkön térképen jelölték az összes útvonalat, pedig nem volt ostromállapot, október 23-án miért nem tette ezt? Az őszi zavargásokban több volt a rendőr sérült mint a civil, pedig nekik volt védőfelszerelésük is. A köztörvényes bűnözők: futballhuligánok, kormány-provokátorok, az álldozatok békés ünneplők. Ki hiszi ezt el? Kell minden adat, bírósági ítéletek és utána érdemes indulat nélkül megvitatni a történteket. A hattyúdal remélem a szélsőjobb propagandistáinak szól.

18. rosenberg válasz 2007.03.23. 09:29:08

Pelikán,

ha neked ettől kiegyensúlyozott az rtl, akkor fogalmad sincs a média hatásmechanizmusairól. Pedig lehetne. Nem ismerős a makarenkó-módszer?

Egyébként nem válaszoltál a feketevágásra vonatkozó kérdésemre.

17. anonim válasz 2007.03.23. 06:33:03
Pelikán 2007.03.23. 03:09:27

Nem volt időm végignézni, letöltöttem és belenéztem. Első benyomás, lehet, hogy rossz ehhez végig kell nézni az egészet, én csak részeket csemegéztem belőle. Tehát, ugyanolyan elfogultnak tartom, mint a Morvai jelentést. Egyoldalú. Mindkettőben csak a sértetteket szólítják meg, sehol nincs a másik fél, nem teszi mellé a film a 160 rendőrt aki szintén megsérült.

A bíróságon, remélem a Morvai félén is a vádlottat is meghallgatják, ügyvédet fogadhat. Itt ilyen nincs.

Mit bizonyít a film, a rendőrállam, a brutalitás és a semmi nem változott 18 éve eszmét. Talán egy dokumentumfilmben be kéne mutatni a másik csapatot is. Azt mondja a szerző, hogy egyik média sem vette meg, illetve nem tűzték műsorra. A hírTv sem. Akkor itt valami nem kerek. Az, hogy lemásolták 10 ezer példányban és megnézték még néhány ezren az interneten, nem hiszem, hogy ennél nagyobb jelentőséget kéne tulajdonítani neki.

Például az RTL klub legalább kiegyensúlyozott. A Heti Hetes köpködi az ellenzéket, a Fábry, meg a miniszterelnököt. Meg van az arány. 1:1. Erről ennyit, ha kiértékeltem a filmet meglátom, mit kell hozzátenni, vagy másképp értelmezni.

Üdv:

a Gátőr

Pelcsi!

A film jó!
A film válasz egy csomó kormányhazugságra!
A film válasz egy csomó törvénytelen rendőrcselekedetre!
A film válasz egy csomó eltitkolt borzalmas tettre!
És a film válasz arra, hogy a rendőrség felsővezetői politikai utasításra cselekedtek.
Ezért a film válasz arra is, hogy a brutalitás után szakmailag agyondícsért rendőri vezetők alkalmatlanok a vezetésre.
Végszóként a gyurcsányi politika félelemből kimutatta fogafehérjét!

16. Pelikán válasz 2007.03.23. 03:09:27

Nem volt időm végignézni, letöltöttem és belenéztem. Első benyomás, lehet, hogy rossz ehhez végig kell nézni az egészet, én csak részeket csemegéztem belőle. Tehát, ugyanolyan elfogultnak tartom, mint a Morvai jelentést. Egyoldalú. Mindkettőben csak a sértetteket szólítják meg, sehol nincs a másik fél, nem teszi mellé a film a 160 rendőrt aki szintén megsérült.

A bíróságon, remélem a Morvai félén is a vádlottat is meghallgatják, ügyvédet fogadhat. Itt ilyen nincs.

Mit bizonyít a film, a rendőrállam, a brutalitás és a semmi nem változott 18 éve eszmét. Talán egy dokumentumfilmben be kéne mutatni a másik csapatot is. Azt mondja a szerző, hogy egyik média sem vette meg, illetve nem tűzték műsorra. A hírTv sem. Akkor itt valami nem kerek. Az, hogy lemásolták 10 ezer példányban és megnézték még néhány ezren az interneten, nem hiszem, hogy ennél nagyobb jelentőséget kéne tulajdonítani neki.

Például az RTL klub legalább kiegyensúlyozott. A Heti Hetes köpködi az ellenzéket, a Fábry, meg a miniszterelnököt. Meg van az arány. 1:1. Erről ennyit, ha kiértékeltem a filmet meglátom, mit kell hozzátenni, vagy másképp értelmezni.

Üdv:

a Gátőr

15. tetű válasz 2007.03.22. 22:26:48
anonim 2007.03.21. 20:17:41

Egy hiteles ember!
http://www.box.hu/

Gyurcsány és az igazság!
Jó filmnézést!

Mindenkinek!

Mert te találkoztál vele ugye. Én ismerem. Te csak a marhaságaidat szajkózod. Ez az ember, akiről beszélsz Fidesz hívő.

14. asdf válasz 2007.03.22. 15:24:58
asdf 2007.03.22. 15:24:42

Hattyúdal.

Mármint anonim hattyúdala.

13. asdf válasz 2007.03.22. 15:24:42
anonim 2007.03.19. 21:22:28

A kormány megbukott!
Megbukott március 15-én is!
A film Gyurcsány brutalitásáról szól.
Ő döntött mindenről.
Az Ő lelkén szárad minden!

Hattyúdal.

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index