Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Most szmogosodott be az agyam
Témaindító:

Hát, emberek ez már megint a vicc kategória. A nagyfaluba Demszky mester elrendelte a szmogriadót. Aztán holnaptól senki ne merjen ám páratlan rendszámmal a fővárosba menni, mert dádá lesz. Megrögzött autós vagyok, de ha nagyon kéne letenném az autót, igen ám, de hová? Mert, kérdezem én, hol vannak azok az őrzött városon kívüli parkolók, ahol bátran ott merem hagyni az autómat. Netán, onnan megfelelő közlekedési eszközzel eljuthatok célomhoz. A parkolóba van netán megfelelő kommunális létesítmény. Aztán az sem elhanyagolható kérdés, hogy egy vonaljegy ára 290 Ft. Amíg mostanság egy liter benzin, 225 Ft. Mert, ugye Európába vagyunk, csak a balkáni szélén. A kicsit nyugatabbi szélen, mondjuk Bécsbe ez megoldott kérdés. Vagyis, teljesen egyetértek Tarlós Istvánnal amikor azt mondja, hogy Korábban kellett volna megszervezni a szmogriadóval kapcsolatos teendőket, \\\"nemcsak a PR-ra, hanem a dolog szakmai részére is gondolni kellett volna\\\"

db/lap 
12. Pelikán válasz 2009.01.12. 21:12:39
kukacka 2009.01.12. 15:55:29

Egy rendeletet a bírságról egyszerű meghozni. A mértékét kellene csak meghatározni, és kész. A lényegesebb itt természetesen az, hogy egy kultúrált tömegközlekedés helyettesítse a személyautó forgalmat. Sok világvárosban az őrzött parkolóban kapott jeggyel ingyen lehet tömegközlekedni, és olyan járgányok vannak, hogy félelem nélkül lehet szmokingban is az ülésre leülni:) Hát messze vagyunk még ettől. A szmogriadó a pestiekért van, de ők tesznek igazából az egészre. Nem Demszky vagy Tarlós a bűnös, hanem mi, mindannyian.

A harmadik mondatoddal megfogtad a lényeget. Én viszont nem ostoroznám magam. Mert, mi is történt. Uniós előírás. Hopp, gyorsan csináljunk egy rendeletet, oszt kész. És, itt nem csek Pestről van szó.Egyszerűen maga a rendelet, vagy annak végrehajtása nincs szabályozva. Nincsenek meg a szankciók és nincsenek meg a kivételek. Az kevés, hogy a rendőrök, meg a mentők stb. Mi van a közfeledatok ellátókkal? Mi van a pékekkel, egyik nap csak a páros pékek mennek dolgozni, másnap a páratlanok? Egyik nap csak a páros házakba szállítanak kenyeret páros rendszámmal, másnap meg a páratlanok? Mi van a vállakozásokkal, akik a napi életet biztosítják? Vagy gépkocsikkal dolgoznak? Mi van a vidékiekkel, akiknek hivatalos dolga van a fővárosba, vagy fordítva? Menjek mocskos ritkán közlekedő vonattal, ha egyáltalán odaérek, egy órás tárgyalás miatt és várjak estig, amíg haza tudok jönni? Vagy, hogy legyen? Induljak el és marcangoljam magamat, vállajam a büntetés kockázatát és a háor órás út helyett egy teljes napom kiessen a munkából? És, amíg nem rendezik a helyzetet nem lesz lelkiismeretfurdalásom, van két kocsim, az egyik páros, a másik páratlan rendszámú. Velem nem csesztek ki :-)
rn
rnÜdv:
rn
rna Gátőr

11. anonim válasz 2009.01.12. 19:52:52
komondor 2009.01.12. 15:58:16

Azért én ezt nem vállalnám magamra, engedelmeddel. :)
rnTe persze tarthatod magadat hibásnak! :)

Ki ez az okostojás csúszómászó? Mindenbe beleüti itt az orrát, és ráadásul hülyeségeket ír.

10. komondor válasz 2009.01.12. 15:58:16
kukacka 2009.01.12. 15:55:29

Egy rendeletet a bírságról egyszerű meghozni. A mértékét kellene csak meghatározni, és kész. A lényegesebb itt természetesen az, hogy egy kultúrált tömegközlekedés helyettesítse a személyautó forgalmat. Sok világvárosban az őrzött parkolóban kapott jeggyel ingyen lehet tömegközlekedni, és olyan járgányok vannak, hogy félelem nélkül lehet szmokingban is az ülésre leülni:) Hát messze vagyunk még ettől. A szmogriadó a pestiekért van, de ők tesznek igazából az egészre. Nem Demszky vagy Tarlós a bűnös, hanem mi, mindannyian.

Azért én ezt nem vállalnám magamra, engedelmeddel. :)
rnTe persze tarthatod magadat hibásnak! :)

9. kukacka válasz 2009.01.12. 15:55:29
komondor 2009.01.12. 13:17:54

Mivel úgy látom, hogy félreérthető volt a hozzászólásom, kiegészítem. :)
rnJellemző a főváros jelenlegi vezetésére, hogy ezt is elqrták. Nem hozták létre a szankcionálásho szükséges rendeleteket. Hogy a fővárosiakat mennyire érdekli a tiltás, láttuk a TV-ben. Nagy ívben tesznek rá! Holott az is az ő érdekük lenne, hogy tisztább levegőt szívhassanak.

8. MRX válasz 2009.01.12. 15:46:25
Fekete Palkó 2009.01.12. 15:41:49

Mert ki a fasz vagy te kocsog? Ne jatszd már az agyadat! Te meg egy igazi magyar notat se tudsz elenekelni. Okalamagoooo, okalamagoooo!

BUNKÓ VAGY!

7. Fekete Palkó válasz 2009.01.12. 15:41:49
komondor 2009.01.12. 13:07:59

Bocs, hogy ironizáltam. Bocs, hogy nem értetted, ill. félreértetted. Eddigi hozzászólásaid alapján nem vagy egy IQ bajnok. Megkérlek, hogy az én hozzászólásaimra a továbbiakban ne reagálj. Nem szeretném MRX-et idézni. :)
rn

Mert ki a fasz vagy te kocsog? Ne jatszd már az agyadat! Te meg egy igazi magyar notat se tudsz elenekelni. Okalamagoooo, okalamagoooo!

6. komondor válasz 2009.01.12. 13:17:54
komondor 2009.01.12. 09:52:19

És, - még csak meg sem büntethet a rendőr, vagy a közterületfelügyelő, mert azt sem szabályozták. :)

Mivel úgy látom, hogy félreérthető volt a hozzászólásom, kiegészítem. :)
rnJellemző a főváros jelenlegi vezetésére, hogy ezt is elqrták. Nem hozták létre a szankcionálásho szükséges rendeleteket. Hogy a fővárosiakat mennyire érdekli a tiltás, láttuk a TV-ben. Nagy ívben tesznek rá! Holott az is az ő érdekük lenne, hogy tisztább levegőt szívhassanak.

5. komondor válasz 2009.01.12. 13:07:59
Fekete Palkó 2009.01.12. 10:37:29

Tipikus fideszes hozzaallas! Azert vannak a jogaszok ugye? Eszedbe nem jutna, hogy magadtol vigyazz a sajat kornyezetedre!

Bocs, hogy ironizáltam. Bocs, hogy nem értetted, ill. félreértetted. Eddigi hozzászólásaid alapján nem vagy egy IQ bajnok. Megkérlek, hogy az én hozzászólásaimra a továbbiakban ne reagálj. Nem szeretném MRX-et idézni. :)
rn

4. plc válasz 2009.01.12. 10:52:58

Szokásos magyar mentalitás. Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal. Van törvényünk a levegő szennyezettségével kapcsolatban, van szmogriadó rendeletünk, csak éppen arra nincs jogszabály, hogy ezt be is tartassuk. Legfeljebb figyelmeztetni lehet az autósokat. Oszt jó napot.

3. Fekete Palkó válasz 2009.01.12. 10:37:29
komondor 2009.01.12. 09:52:19

És, - még csak meg sem büntethet a rendőr, vagy a közterületfelügyelő, mert azt sem szabályozták. :)

Tipikus fideszes hozzaallas! Azert vannak a jogaszok ugye? Eszedbe nem jutna, hogy magadtol vigyazz a sajat kornyezetedre!

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index