- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
1300 sürgős kérdés - vélemények?
Témaindító:
Ma adnak választ a minisztériumok arra az 1300 kérdésre, amelyeket karácsony előtt nyújtottak be fideszes és KDNP-s képviselők a minisztereknek, s amelyek miatt több száz embernek kellett dolgoznia a tárcáknál az ünnepek alatt. A Házszabály ugyanis arra kötelezi a minisztereket, hogy 15 nap alatt válaszoljanak a kérdésekre.
sellő
2009.01.26. 22:45:42
Elgondolkodtam:) azon, hogy mibe kerülhet az államnak pl. Gy.F. lakhatása? Nem költözött ki az ingyen kapott villából az ingyen lakható miniszterelnöki rezidenciába. Vajon fizeti-e az állam az ingatlanbérletet, hogy a sajátját lakja? fizeti-e a cégének a villa egy részének és környezetének használatát, mely papíron nem magánhasználatban van, bár Gy.F-ék a cégtulajdonosok, a villa tulajdonosai és használói a pincétől a padlásig...olyan bonyodalmakba keveredek, hiszen ez természetes, ha nem vette igénybe a hivatali méltósággal járó lakhatást. Egy gondolat bánt engem: ugyan azért a nm-ért duplán fizet az állam: Gy. F-éknek és a vállalkozásuknak? Hogy van ez?...én nem tudom.... Gyurcsány villájánál - ami nem az övé, hanem a felesége családjáé - az államnak annyi költsége volt, hogy beszerelték az amúgy kötelező biztonsági berenbdezéseket, riasztókat és ezeket karban tartják. Ha már nem lesz miniszterelnök, akkor leszereli, vagy megveheti. Hihetetlen, hogy milyen fröcsögést csinálsz Gyurcsány ellen. Elfogadom, hogy utálod, a Te dolgod, de ne tisztességtelenül tedd. Tényeket írj fröcsögés helyett. Hol van az a bizonyos miniszterelnöki rezidencia? Ha jól emlékszem Orbán idején használt villa már nincs az állam kezében, Medgyesi nem kért állami \"lakást\", Gyurcsány szintén nem kért. Szóval egy tényt közölj, hogy van a miniszterelnöki rezidencia, ami miatt az államnak dupla költség Gyurcsány lakása? Mondod ezt arról az emberről aki nem vesz fel semmilyen költségtérítést, a kötelezően számfejtendő fizetését is jótékony célra utaltatja. Most lehet arra hivatkozni, hogy milliárdos, de amit leírtál, az nem igaz. Ez a tény. Tudod mi a különbség köztünk? Én nem szeretem Orbánt, de ha valaki hazudik vele kapcsolatban akkor azt leírom és nem akarok hazugságokat terjeszteni róla, ha laírok valamit, utána nézek, hogy van-e valóságalapja. Te meg.... Elgondolkodtam:) azon, hogy mibe kerülhet az államnak pl. Gy.F. lakhatása? Nem költözött ki az ingyen kapott villából az ingyen lakható miniszterelnöki rezidenciába. Vajon fizeti-e az állam az ingatlanbérletet, hogy a sajátját lakja? fizeti-e a cégének a villa egy részének és környezetének használatát, mely papíron nem magánhasználatban van, bár Gy.F-ék a cégtulajdonosok, a villa tulajdonosai és használói a pincétől a padlásig...olyan bonyodalmakba keveredek, hiszen ez természetes, ha nem vette igénybe a hivatali méltósággal járó lakhatást. Egy gondolat bánt engem: ugyan azért a nm-ért duplán fizet az állam: Gy. F-éknek és a vállalkozásuknak? Hogy van ez?...én nem tudom.... arra próbáltam utalni, hogy feladata van minden kis pártocskának: a jobboldal gyengítése...szerintem.
komondor
2009.01.26. 18:24:17
Centrum? Ők be sem jutottak és nem is voltak radikálisok. A MIÉP volt az, amelyiket a Jobbikhoz hasonlítani, sőt vele összekötni lehet. Egy ciklus, oszt jónapot. :) Persze, hogy nem került be a Centrum. Viszont az volt a feladata, hogy a jobboldalinak minősülő MDNP-t olvassza be, a politikailag alultápláltak ezt nem értették meg, és az MSZP-SZDSZ szekerét tolva a jobboldali szavazatok egy részét elvették. Persze ellenérv, hogy a baloldaliaktól is, ha átlépték volna a küszöböt... Hogy kellett volna akkor az a 3% körüli eredmény - új pártként nagyon jól szerepeltek, Kupa neve pihentetett volt előtte - akkor 2002-ban újabb, kis balos pártocska jutott volna lehetőséghez...szerintem.
komondor
2009.01.26. 19:34:10
Attól az még spontán szerveződött, nem pártmegrendelésre. :) O.V. csak meg akarta lovagolni a lehetőséget. Ott volt a tömeg, valakinek muszáj volt szólni hozzájuk. :) Csak azt nem értem, miért nem állt ki Gyurcsány az emberek elé? Elmagyarázhatta volna, hogy hogyan kell érteni az ő \"igazságbeszédét\". :) Hát ott Orbán Viktornak nyoma nem volt azon az estén!!De még utána se egy ideig..a tömeg magára hagyatottan, megkergülve,alkotmányozónemzetgyűlésezve szervezte önmagát, és önjelölt próféták születtek:) Egy élmény volt, újból előkerült a tölcsérmikrofon:)
plc
2009.01.26. 19:26:27
A spontán összegyűlés annyira volt spontán, mint egy fradi - ujópest meccs előtti gyülekezés. A spontanitásnak a telefonos cégek örültek, annyi volt a spontán telefonálás és a szintén spontán sms. Attól az még spontán szerveződött, nem pártmegrendelésre. :) O.V. csak meg akarta lovagolni a lehetőséget. Ott volt a tömeg, valakinek muszáj volt szólni hozzájuk. :) Csak azt nem értem, miért nem állt ki Gyurcsány az emberek elé? Elmagyarázhatta volna, hogy hogyan kell érteni az ő \"igazságbeszédét\". :)
komondor
2009.01.26. 18:58:57
Ezzel én úgy nagyjából egyetértek, de! Az őszödi beszéd napvilágra kerülésekor a Parlament előtt spontán gyűlt össze tömeg, nem véletlenül. Normális ember akkor azt gondolta, hogy erre Gyurcsány \"természetesen\" benyújtja a lemondását. (Nem számoltak azzal, hogy Gyurcsány nem demokratikusan gondolkodó kormányfő.)Szerintem erre akart mielőbb reagálni a Fidesz. Nem jött be nekik. Így utólag nézve persze, hogy nem kellett volna nekik rátenni azzal a pár lapáttal a közhangulatra. De hát utólag mindíg okosabb az ember. Szerintem még most sem késő őszintének lenni. De - lehet, hogy ez csak nálam jön be. :) A spontán összegyűlés annyira volt spontán, mint egy fradi - ujópest meccs előtti gyülekezés. A spontanitásnak a telefonos cégek örültek, annyi volt a spontán telefonálás és a szintén spontán sms.
komondor
2009.01.26. 18:58:57
Ezzel én úgy nagyjából egyetértek, de! Az őszödi beszéd napvilágra kerülésekor a Parlament előtt spontán gyűlt össze tömeg, nem véletlenül. Normális ember akkor azt gondolta, hogy erre Gyurcsány \"természetesen\" benyújtja a lemondását. (Nem számoltak azzal, hogy Gyurcsány nem demokratikusan gondolkodó kormányfő.)Szerintem erre akart mielőbb reagálni a Fidesz. Nem jött be nekik. Így utólag nézve persze, hogy nem kellett volna nekik rátenni azzal a pár lapáttal a közhangulatra. De hát utólag mindíg okosabb az ember. Szerintem még most sem késő őszintének lenni. De - lehet, hogy ez csak nálam jön be. :) Szerintem is időszerű lenne őszintének lenni.És számot vetni azzal, minek mi volt az oka.És ezentúl jobban csinálni.
Calvinia
2009.01.26. 18:45:42
Mondanám, hogy eleve át se kellett volna verni őket, nem kellett volna őket kihülyíteni a Parlament elé , és ott tartani, meg kellett volna nekik magyarázni, hogy a választások elvesztése egy demokráciában bizony bekövetkezhet, és erre nem az az európai megoldás, hogy akkor felbontjuk a kövezetet, és üvöltünk, hogy csaltak, hanem hogy gratulálnak ilyenkor jobb helyeken,és majd a következő választáson jobban kampányolnak...de minek mondjam...a lejtőn elindult a szekér, és mire felébredt a bakon a kocsis, már nem lehet megállítani...talán szükségük van rá, hogy ráébredjenek, amit most választottak, semmivel nem ad többet, nem tud többet, és nem tisztességesebb, mint amiről úgy érzik ,csalódtak benne. Majd ha ez megtörténik, akkor lesz értelme beszélni velük. Ezzel én úgy nagyjából egyetértek, de! Az őszödi beszéd napvilágra kerülésekor a Parlament előtt spontán gyűlt össze tömeg, nem véletlenül. Normális ember akkor azt gondolta, hogy erre Gyurcsány \"természetesen\" benyújtja a lemondását. (Nem számoltak azzal, hogy Gyurcsány nem demokratikusan gondolkodó kormányfő.)Szerintem erre akart mielőbb reagálni a Fidesz. Nem jött be nekik. Így utólag nézve persze, hogy nem kellett volna nekik rátenni azzal a pár lapáttal a közhangulatra. De hát utólag mindíg okosabb az ember. Szerintem még most sem késő őszintének lenni. De - lehet, hogy ez csak nálam jön be. :) |
|

Gyurcsány villájánál - ami nem az övé, hanem a felesége családjáé - az államnak annyi költsége volt, hogy beszerelték az amúgy kötelező biztonsági berenbdezéseket, riasztókat és ezeket karban tartják. Ha már nem lesz miniszterelnök, akkor leszereli, vagy megveheti. Hihetetlen, hogy milyen fröcsögést csinálsz Gyurcsány ellen. Elfogadom, hogy utálod, a Te dolgod, de ne tisztességtelenül tedd. Tényeket írj fröcsögés helyett. Hol van az a bizonyos miniszterelnöki rezidencia? Ha jól emlékszem Orbán idején használt villa már nincs az állam kezében, Medgyesi nem kért állami \"lakást\", Gyurcsány szintén nem kért. Szóval egy tényt közölj, hogy van a miniszterelnöki rezidencia, ami miatt az államnak dupla költség Gyurcsány lakása? Mondod ezt arról az emberről aki nem vesz fel semmilyen költségtérítést, a kötelezően számfejtendő fizetését is jótékony célra utaltatja. Most lehet arra hivatkozni, hogy milliárdos, de amit leírtál, az nem igaz. Ez a tény. Tudod mi a különbség köztünk? Én nem szeretem Orbánt, de ha valaki hazudik vele kapcsolatban akkor azt leírom és nem akarok hazugságokat terjeszteni róla, ha laírok valamit, utána nézek, hogy van-e valóságalapja. Te meg....
Sajtótermékben olvastam, nem ma és nem tegnap. A kérdő mondat nem kijelentő mondat...szerintem...vagy nem? Er