Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Magyar Hungarikum az embertelenség!
Témaindító:

Igaz, kicsit megkésve tudósítok a dologról, de azért megteszem...

December 24.-én este, miután már felállítottuk a fákat és ünnepelni kezdtünk, a fenyőárusok a megmaradt fenyőket összedarabolták, megcsonkították, olajjal leöntötték csak azért, hogy senki ne használhassa fel ingyen!

Gazdag egy ország vagyunk! Gazdag ország, mert hol a fenyőt, hol a dinnyét, vagy a cseresznyét, a meggyet, az almát, de valamit mindig kiöntünk, tönkreteszünk azért, hogy a multinak megmutassuk, hogy megmutassuk az embereknek is, hogy már csak azért sem lesz ingyen fenyőfájuk!

Mi van? Hogy mi lett volna, ha tiltakozásul a hajléktalanok, a rászorultak kapták volna meg ezeket nagy sajtónyilvánosság előtt? Hogy egyetlen termelő is azt mondta volna, hogy inkább adom az éhes szájnak ingyen, mint a kizsákmányoló burzsoáziának...

Ezt nem tehetjük meg, mert akkor ez az ország elveszíti egy Hungarikumát. Ez a Hungarikum pedig az embertelenség, és az esztelenség!

Ha már ilyen rosszul áll a szénánk, hogy élelmiszert és fenyőt dobhatunk a szemétre, akkor inkább a tiltakozás nemesebb formáját választanám, vagyis azt, hogy addig csak a rászorultak kapnak a terményből, amíg a multi észre nem veszi magát.

Persze mindig egyszerűbb volt a hülyeségünket a másikra kenni. Azt, hogy nem mértük fel a piacot, hogy nem kerestünk más üzletfeleket, hogy nem tömörülünk és nem nyitunk egy közös zöldség-gyümölcs piacot, kizárva vele a multikat. Egyszerűbb tahónak lenni... Egyszerűbb azt kiabálni, hogy: \\\"Gyurcsány takarodj!\\\"

De gondolkodni, tervezni, mi több ezért másnak fizetni, azt NEM!

Nemsokára kidobáljuk a fenyőfákat. vagyis kidobálják mások, mert nekem műfenyőm van. Ha használom 10 évig, akkor bőven visszajött az ára, nem kellett elvenni egy fa életét, szebb is, ha nagyon őszinte vagyok. Gondolt-e vajon a kecskeméti önkormányzat arra, hogy összegyűjtik és kiszállítják kisnyugdíjasoknak, rászorultaknak? Hogy esetleg a roma sem megy ebben az irdatlan hidegben fát lopni, mert ingyen hozzáférhet.

Tanuljunk már kicsit Magyarok! Csak a tévét kell bekapcsolni és láthatjátok, hogy ha már nincs szerződés az orosszal, attól még az ukrán sem engedi a levegőbe a földgázt, hanem inkább elveszi saját felhasználásra! Na ez utóbbira viszont még mondhatjuk, hogy gáz, de ha teljesen elzárják a csapokat, akkor mit mondunk? Mit mondtok, ha az orosz és az ukrán nem egyeznek, és mi isszuk meg a levét?

Van egy ötletem, ami már évek során bevált! Ha valamiről azt gondoljátok, hogy nekünk nem jó, akkor mást sem kiabáltok, mint azt, hogy \\\"GYURCSÁNY TAKARODJ!\\\"

db/lap 
17. pont válasz 2009.01.07. 12:33:52
plc 2009.01.07. 09:55:06

És melléjük lehet tenni a fideszes és kndp-s politikusokat. Pár hete jelent meg egy érdekes lista a magyar földtulajdonos politikusokról, hogy mekkora földterület után vesznek fel EU-s és magyar támogatást, évente hány millió Ft-ot. Érdekes lista, sok-sok fideszessel is. Szóvel ne hagyjuk ki egyik oldalt se. A másik megjegyzésem a Magyar mezőgazdasággal kapcsolatban: tavaly durván 4-500 milliárd Ft támogatás került a magyar mezőgazdaságba. Pár napja nyilvánosságra hozták, hogy a hivatalos adatok alapján a magyar mezőgazdaság termelési értéke mintegy 170-180 mrd Ft. Nekem ez valahogy nem jön össze. Én úgy tanultam, hogy a termelésbe azért teszünk pénzt, hogy a bevitt összegnél nagyobb értéket hozzunk létre!!! Akkor hogy is van ez a magyar mezőgazdaságban? Most nem az idénymunkásokról és a napszámosokról beszélek, hanem a gazdálkodókról és földtulajdonosokról. MIért drágább a magyar tej, mint a lengyel és szlovák, miért olcsóbb 6 cégen keresztül (6 cég nyeresége + szállítás költsége) írországból sertéshúst behozni. Ezt magyarázza meg nekem a sztrájkoló gazda. Ha tud magyarázatot adni, akkor melléállok, igaz nem traktorral, csak egy huszonéves autóval.

A német, francia, ... gazdáknak tudvalevőleg az is megéri, ingyen elviszi tőle valaki az árut, mert annyi támogatást kap. Ha ők is csak annyi támogatást kapnának, mint a magyar gazdák, akkor az ő árujuk drágább lenne.
rn(Én egy kanyi támogatást nem adnék senkinek, az unión kívüli árut viszont megvámoltatnám.)

16. plc válasz 2009.01.07. 09:55:06
sellő 2009.01.06. 16:41:26

anonimnak üzenem, hogy SOK, mezőgazdasággal csak papíron foglalkozóról tudok, akik MSZP vagy uram bocsá' SZDSZ szavazók, és érdekes földügyeik vannak (mármint megkaparintás tekintetében:) ) ezek gépesítettségét és pályázatnyerési esélyeit tessék már egy kicsinykét elemezgetni...szerintem...vagy a földön járni és a tanyaszomszédokat lehet kérdezgetni. Nagyon barátságos emberek és nyiltak, őszintén kitárulkoznak még szomszéd ügyben is:)

És melléjük lehet tenni a fideszes és kndp-s politikusokat. Pár hete jelent meg egy érdekes lista a magyar földtulajdonos politikusokról, hogy mekkora földterület után vesznek fel EU-s és magyar támogatást, évente hány millió Ft-ot. Érdekes lista, sok-sok fideszessel is. Szóvel ne hagyjuk ki egyik oldalt se. A másik megjegyzésem a Magyar mezőgazdasággal kapcsolatban: tavaly durván 4-500 milliárd Ft támogatás került a magyar mezőgazdaságba. Pár napja nyilvánosságra hozták, hogy a hivatalos adatok alapján a magyar mezőgazdaság termelési értéke mintegy 170-180 mrd Ft. Nekem ez valahogy nem jön össze. Én úgy tanultam, hogy a termelésbe azért teszünk pénzt, hogy a bevitt összegnél nagyobb értéket hozzunk létre!!! Akkor hogy is van ez a magyar mezőgazdaságban? Most nem az idénymunkásokról és a napszámosokról beszélek, hanem a gazdálkodókról és földtulajdonosokról. MIért drágább a magyar tej, mint a lengyel és szlovák, miért olcsóbb 6 cégen keresztül (6 cég nyeresége + szállítás költsége) írországból sertéshúst behozni. Ezt magyarázza meg nekem a sztrájkoló gazda. Ha tud magyarázatot adni, akkor melléállok, igaz nem traktorral, csak egy huszonéves autóval.

15. anonim válasz 2009.01.06. 22:05:42
anonim 2009.01.06. 21:39:40

Nekem itt egy romlott hal rémlik.

Nefürggyélle!!!

14. anonim válasz 2009.01.06. 21:39:40
sellő 2009.01.06. 17:08:32

másik lehetőség: az inkubátorban túladagolták az oxigént, és ettől szemfenék ritkulásban szenved, egyszemes látó lett...szerintem...vagy nem?...olyan bizonytalan vagyok...:)

Nekem itt egy romlott hal rémlik.

13. sellő válasz 2009.01.06. 17:08:32

másik lehetőség: az inkubátorban túladagolták az oxigént, és ettől szemfenék ritkulásban szenved, egyszemes látó lett...szerintem...vagy nem?...olyan bizonytalan vagyok...:)

12. sellő válasz 2009.01.06. 17:06:21
anonim 2009.01.06. 16:56:01

Szegény mezőgazdasági vállalkozók! Én is látom, amint egyikük őstermelő és Land Roveren jár. Mindjárt megsajnálom! persze panaszkodni nagyon tud.
rn
rnOtt van a másik fekete körmű a Lezsák Sándor! Őt is nagyon sajnálom. Ott van a két szőlőtulajdonos, akik csődbe mentek és most kénytelenek politizálni. Az egyik a Torgyán Józsi, a másik az Orbán Viktor.

Kedves anonim! Beismerem, hogy önnel szemben nagy hátrányban vagyok, hiszen egyszerű földi halandók leszármazottjaként, két szemmel és két füllel születtem, nem úgy mint Ön, küklopsznak:)...vagy nem?...olyan bizonytalan vagyok...

11. anonim válasz 2009.01.06. 16:56:01
sellő 2009.01.06. 16:41:26

anonimnak üzenem, hogy SOK, mezőgazdasággal csak papíron foglalkozóról tudok, akik MSZP vagy uram bocsá' SZDSZ szavazók, és érdekes földügyeik vannak (mármint megkaparintás tekintetében:) ) ezek gépesítettségét és pályázatnyerési esélyeit tessék már egy kicsinykét elemezgetni...szerintem...vagy a földön járni és a tanyaszomszédokat lehet kérdezgetni. Nagyon barátságos emberek és nyiltak, őszintén kitárulkoznak még szomszéd ügyben is:)

Szegény mezőgazdasági vállalkozók! Én is látom, amint egyikük őstermelő és Land Roveren jár. Mindjárt megsajnálom! persze panaszkodni nagyon tud.
rn
rnOtt van a másik fekete körmű a Lezsák Sándor! Őt is nagyon sajnálom. Ott van a két szőlőtulajdonos, akik csődbe mentek és most kénytelenek politizálni. Az egyik a Torgyán Józsi, a másik az Orbán Viktor.

10. sellő válasz 2009.01.06. 16:41:26

9. sellő válasz 2009.01.06. 16:32:38

visszatérve a gazdálkodókra: van ilyen is, van olyan is. Van aki igen jól informált pályázati lehetőségek vonatkozásában és minden lehetőséget megpróbál, majd csak bejön valamelyik...Ehhez kell önrész. Minél nagyobb gazdálkodásról van szó, annál több saját forrása van. Az 1-2 tehenes, 2-3 kocás gazdálkodó az 5-6 ha földjével nem sokra jut. Van egy kivénhedt traktora korrodálódott ekével, boronával, vetőgéppel. Kombájnost már fogadnia kell, hiszen nem rentábilis ekkor értékű gépet fenntartania kis földecskéje művelésére. Szóval, mivel nem megy el nyaralgatni, nem éli a normálisnak vélt városi életvitelt, ami - összeadva a sok kicsike költséget - nem is oly kevéske. Na, ő ebből vette 45-50 éves korában a 4-5 millás terepjáróját, és így felhőszakadásban, 40 cm-es hóban ki tud evickélni a betonra a családjával az orvoshoz, a templomba, a boltba...Azért vannak köztük is ganyé ámbárák, mint a városiak között es...szerintem...

8. sellő válasz 2009.01.06. 16:20:15
anonim 2009.01.06. 08:51:23

Mezőgazdasági vállalkozók?

Jellemzően, és többségükben nem alkalmaznak agrár-szakembereket, mert az pénzbe kerülne. Így (amint Hortobágyi is írja) piackutatásra is lusták. Társulni ezek? Sosem fognak, mert a téesz olyan kommunistás dolog.

Jellemzően az egész ágazat feketemunkásokat foglalkoztat. Sem járulékot, sem adót nem fizetnek utánuk. Az uniós támogatásokat persze zsebre tudják rakni. Aztán mennek tüntetni a Mercedesekkel és a terepjáróikkal, amelyekről más ember csak álmodik, vagy kiállítják a traktoraikat a traktorosukkal.

Ezektől emberséget, szolidaritást, ésszerűséget ne várjatok!

Hát kérem, ez nagyon egyoldalú, sekélyes szemlélet a mezőgazdaságban dolgozók...ebből a véleményből süt az útálat, az írigység, nem sorolom továbbb. Tessék szíves lenni elmenni idénymunkásnak alkalmi munkavállalói könyvvel, próbálja ki milyen ragyogó az a fajta élet. A feketmunkáról csak annyit, hogy a kommandó állandóan terepen van. Senkinek nincs szándékában veszélybe sodorni a saját vállalkozását. A munkavállalók pedig megtanulták hogyan kell dolgozni szezonálisan, nehogy kockára tegyék ezt a jövedelemforrást. Alaposabban belegondolt már abba, hogy milyen életvitele van egy ön által érzékelhetően lekezelt, de némiképp irígyelt rétegnek? Egy hónapra költözzön el valamelyik közeli településen gazdálkodó középparaszti gazdaságba. Ébressze a kakast, fejje a teheneket, szállítsa a hűtött tejes, kaszáljon, vessen, arasson, kapáljon, trágyázzon, cipelje az 50 kg-os takarmányos zsákokat, fizesse a beteg állat után a kezelést és állatgyógyászati készítményeket, csapadékos időjárás esetén traktorral viszi ki a gyereket a betonig, hogy az a buszra felszállhasson, télen nem sózzák nekik a dűlőutat...nincs szabadság, nem teszik le a lantot du. 4 órakor és nem rohannak a szoliba, kozmetikushoz, fodrászhoz, műkörmöshöz, a könyvesboltba, a standra, az usziba, a klubba... most mondták be, 16 óra óta nincs gáz! most aztán gáz van!!! a távfűtötteknél mit teszünk, ha elfogy az ország tartaléka? Kb. 2-3 hónapnyi tartalék van...addig megegyeznek?

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index