- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Lokálpatrióta Kecskeméten
Témaindító:
Kérem valaki nyissa ki a szememet,mutassa meg,vezessen rá hogy mire lehetek büszke Kecskeméten.Mi az ami az utóbbi években épült,mit mutathatok ami városunkra jellemző,Alföldi kuriózum? jó kérdés, erre próbál pár kecskeméti civil választ találni: Valamikor hittem hogy okos,reálisan gondolkodó emberek előtérbe helyezik a saját környezetüket,szépítik élhetővé emberibbé alakítják.Már azt látom erre nincs igény,átmentünk közömbössé,igazi balkáni emberekké váltunk.Kecskeméten megjelentek a közmunkások,igy a primitiv lezülött panellakó azt hiszi,hogy az általa termelt mocskot,amit kidob az ablakon,kötelességük ezeknek az embereknek összeszedni!Miért alázunk meg embereket,miért hisszük hogy nekik ez a feladatuk? Tegye mindenki rendbe a saját környezetét! Egyébként dehogy nem szúr szemet! A mi szemünket szúrja a szemét, nem azét, aki kidobja, eldobja. Aztán láttam olyat is, hogy valaki rendszeresen rágyújt az emeleti lakása ablakában, fújja, fújja a füstöt az utca felé, nehogy füstös legyen a lakása, majd laza mozdulattal leejti a drága a csikket a társasház falának tövébe. Ezen a területen fokozatosan kialakult egy csikkdombocska. Úgy pofán tudnám vágni az ilyet! De tényleg!
plc
2009.01.04. 19:33:30
Azért ezzel van egy nagy probléma. Mármint a kihelyezett szeméttárolókkal. A Széchenyivárosból bemehetsz úgy a városközpontig - nem a kis utcákon - hogy egyetlen szemetesedénnyel sem találkozol. Nem a kögazdag köcsög 1db. almacsutkája a gond, azt szétkenik az autók, aztán széthordják a madarak, bogarak. Arra gondolt már valaki, hogy Kecskeméten naponta hány mázsa/tonna/ cigarettacsikk kerül a járdákra, parkokba? pl. a száguldozó autókból. Néha röpül vele a doboz is, üdítőspohár, flakon - éppen a MacDonaldsból jött a szentem. Ez senkinek sem szúr szemet? Teljesen egyetértek, kevés a kihelyezett szemétgyüjtő. Mekkora lenne a felháborodás, ha közterületen sem lehetne rágyújtani? Nem M.O. lenne az első a világon, ahol ezt a rendeletet bevezetnék. Ha rágyújt, annyi tisztesség lehetne benne, hogy ne dobja el a csikket, főképpen a füstszűrő miatt. Más: a nem szövetalapanyagú pelenkáról az a véleményem, hogy környezetterhelő, fertőző és a kommunális hulladéklerakóba kerül a háztartási hulladékokkal. Pfuj! Arról nem is beszélve, hogy hány fát kell az előállításhoz kivágni. Nem zavarok tovább, ez nem a panasziroda:)
plc
2009.01.04. 19:33:30
Azért ezzel van egy nagy probléma. Mármint a kihelyezett szeméttárolókkal. A Széchenyivárosból bemehetsz úgy a városközpontig - nem a kis utcákon - hogy egyetlen szemetesedénnyel sem találkozol. Nem a kögazdag köcsög 1db. almacsutkája a gond, azt szétkenik az autók, aztán széthordják a madarak, bogarak. Arra gondolt már valaki, hogy Kecskeméten naponta hány mázsa/tonna/ cigarettacsikk kerül a járdákra, parkokba? pl. a száguldozó autókból. Néha röpül vele a doboz is, üdítőspohár, flakon - éppen a MacDonaldsból jött a szentem. Ez senkinek sem szúr szemet? A közterület felügyelőknek ez lenne a dolga! Gépjármű rendszáma alapján feljelentés! (Nem csak a parkolási bírságolás ám!)
sellő
2009.01.04. 11:34:48
A tisztaságot érdekes módon mindenki az önkormányzatokon akarja számon kérni! Nem az állampolgárnak kellene a kihelyezett szeméttárolókat megcéloznia a használt p.zsebkenőjével, a csikkekkel, stb.? Lehet itt egymás vállán sírni, hogy milyen szemetes ez a város, de nem kellene lelakni! A virágokból szerintem nincs hiány a közterületeken. A magánházak környezetének virágosítására kötelezni nem lehet, legfeljebb ösztönözni városi szinten "A legszebb virágoskert", A legszebb, leggondozottabb utca" versennyel, jutalmazással. (Jutalomként kerti eszközök, vetőmagok, palánták, cserjék, fák, gyümölcsfa csemeték.) Szerintem... Azért ezzel van egy nagy probléma. Mármint a kihelyezett szeméttárolókkal. A Széchenyivárosból bemehetsz úgy a városközpontig - nem a kis utcákon - hogy egyetlen szemetesedénnyel sem találkozol. Nem a kögazdag köcsög 1db. almacsutkája a gond, azt szétkenik az autók, aztán széthordják a madarak, bogarak. Arra gondolt már valaki, hogy Kecskeméten naponta hány mázsa/tonna/ cigarettacsikk kerül a járdákra, parkokba? pl. a száguldozó autókból. Néha röpül vele a doboz is, üdítőspohár, flakon - éppen a MacDonaldsból jött a szentem. Ez senkinek sem szúr szemet? a tisztasággal kapcsolatban én is a polgári felelősségre céloztam.. esetleg lehetne még alkalmazni egy cél személyt egyes helyeken, aki jól nyakon .... egy gumibottal, azokat a parasztokat, akik teljes nyugalommal használják nap mint nap a kitaposott ösvényeket (pl Művelődési-ház előtt már padot, kukát, bokrot, fát, szinte mindent odaraktak, hogy megakadályozzák a fű letiprását, de ez mit sem számít... persze ki lehetne térkövezni azt a részt is, de akkor inkább ne is építsenek parkokat sehova, mert valahol úgyis mindig letapossák a növényzetet...)
sellő
2009.01.04. 11:23:50
bocs, most olvastam át: hadd lássa helyesen. Én \"hagy lássa helyesen\"-nek írnám, de ezen lehet vitatkozni. A tisztaságot érdekes módon mindenki az önkormányzatokon akarja számon kérni! Nem az állampolgárnak kellene a kihelyezett szeméttárolókat megcéloznia a használt p.zsebkenőjével, a csikkekkel, stb.? Lehet itt egymás vállán sírni, hogy milyen szemetes ez a város, de nem kellene lelakni! A virágokból szerintem nincs hiány a közterületeken. A magánházak környezetének virágosítására kötelezni nem lehet, legfeljebb ösztönözni városi szinten "A legszebb virágoskert", A legszebb, leggondozottabb utca" versennyel, jutalmazással. (Jutalomként kerti eszközök, vetőmagok, palánták, cserjék, fák, gyümölcsfa csemeték.) Szerintem... |
|

Leporoltam egy régi témát,szerintem most
is aktuális,milyen érdekes visszaolvasni
a véleményeket!