Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Szégyen a szolgálatos tűzoltóktól vizitdíjat szedni
Témaindító: Pelikán

"Amint arról a Független Hírügynökség szombaton beszámolt, a péntek esti Egis-gyógyszergyári tűz oltásakor elsőfokú marásos sérüléssel a Szent László Kórházban ellátott négy tűzoltónak is vizitdíjat kellett fizetnie, mondván nem életmentő beavatkozásra volt szükség. Az egészségügyi minisztérium várhatóan a hónap második felében dönt a vizitdíj-szabályok módosításáról, egy hónap tapasztalata alapján - ha szükséges - finomítják a tartalmi, technikai előírásokat - mondta Kundra Anna, a tárca kommunikációs vezetője Forrás: Független Hírügynökség" Itt a következménye a félig kidolgozott rendszereknek. Biztos, hogy nem lehet tökéletes és elfogadom, hogy tapasztalatok kellenek. DE, azt nem akarom elhinni, hogy ez senkinek nem jutott eszébe, mondjuk a tűzoltók, mentők, rendőrök vagy katonák esetében, amikor szolgálatteljesítés közben balesetet szenvednek. Ez nonszensz. Sőt, mondok másikat. Ha, bevisz a mentő és kiderül, hogy mégsem voltál sürgősségi eset, akkor kifizettetik veled az 1000 Ft-os díjat. Úgy hogy, mielőtt megdöglesz, jól gondold meg, hívsz-e mentőt. Ekkora baromságot. Mindegy, a törvény azt írja, hogy vitás kérdésekben a beteg javára kell dönteni. Ajánlom mindenki figyelmébe. Ne, sértsünk törvényt, mert ez úgy tűnik arra való buzdítás, amit nem szeretnék, de kerülhetünk ilyen helyzetbe. Át kéne gondolni ezt a sürgősségi ellátás kérdését, de nagyon. Valószínű vannak olyanok, akik egy megfázással mennek el, mert akkor nem kell kisorakozni a sort a háziorvosnál, vagy nem kell a munkahelyről eljönni. De, én úgy gondolom, hogy nem ez a többség. Ha, valaki rosszul van és bemegy az ügyeletre, valószínűleg azért megy, mert nem tudja eldönteni, hogy megdöglik, vagy nem, mivel nem orvos. És, ha közlik vele, hogy megmarad, akkor örül neki. Ezért még nem kéne büntetni. De, mi van, ha egy egyszerűnek látszó rosszullét mögött komolyabb dolog húzódik meg? Ki vállalja a felelősséget, ha megkrepál? Tehát, van még mit finomítani, ezen a rendszeren. Üdv: a Gátőr

db/lap 
13. sziszi válasz 2007.03.10. 11:49:13
anonim 2007.03.10. 10:25:23

Neked mennyit fizetnek a píár beszólásaidért?
Én is szeretnék keresni vele, hol kell jelentkezni? :)

Nem hiszem, hogy azonos lenne a virtuális-kasszánk. Agymosott véleményem azért remélem nem egyedi. A vizitdíj nem súlyának megfelelő kezelése könnyen belátható, a hatása, értelme kérdéseket vethet fel, de eleve minden kezdeményezést elutasítani balgaság. Csak népszerű, szimpatikus döntések láttuk hova vezettek, Molnár eltökéltsége reméljük nem a vak ló bátorsága.

12. anonim válasz 2007.03.10. 10:25:23
sziszi 2007.03.09. 20:25:01

Ez a vizitdíj egy széleskörben hisztériát kiváltó marhaság. A rászorulók, gyerekek mentesek, a legpechesebb is évente max. 6000 Ft-ot fizet. A hibákat (tűzoltók kezelése) ki kell javítani, de mindenkinek érezni kell, hogy az egészségügy nem ingyenes. A reform egy pici szelete a vizitdíj, mely általános a világban. Aki a körzetinek nyomott egy 1000-est az szerintem nem ad eztán, de összességében több pénze lesz a dokiknak. A Repülőkorház és állások megszűnése fájó részünkre, de azt be kell látni, hogy ellátásunk belátható időn belül javulni fog a koncentráció miatt. Sokkal nagyobb empátia kellene a lakosok részéről, bármennyire is szokatlan ez a megközelítés. Hiszem, hogy ilyen népszerűtlen intézkedés-sorozatot, átgondolt vizsgálatok előztek meg. Molnár hibái megbocsájthatók lesznek, ha jól és takarékosan fog működni a rendszer.

Neked mennyit fizetnek a píár beszólásaidért?
Én is szeretnék keresni vele, hol kell jelentkezni? :)

11. sziszi válasz 2007.03.09. 20:25:01

Ez a vizitdíj egy széleskörben hisztériát kiváltó marhaság. A rászorulók, gyerekek mentesek, a legpechesebb is évente max. 6000 Ft-ot fizet. A hibákat (tűzoltók kezelése) ki kell javítani, de mindenkinek érezni kell, hogy az egészségügy nem ingyenes. A reform egy pici szelete a vizitdíj, mely általános a világban. Aki a körzetinek nyomott egy 1000-est az szerintem nem ad eztán, de összességében több pénze lesz a dokiknak. A Repülőkorház és állások megszűnése fájó részünkre, de azt be kell látni, hogy ellátásunk belátható időn belül javulni fog a koncentráció miatt. Sokkal nagyobb empátia kellene a lakosok részéről, bármennyire is szokatlan ez a megközelítés. Hiszem, hogy ilyen népszerűtlen intézkedés-sorozatot, átgondolt vizsgálatok előztek meg. Molnár hibái megbocsájthatók lesznek, ha jól és takarékosan fog működni a rendszer.

10. Pelikán válasz 2007.03.07. 01:08:19
vazze 2007.03.06. 09:03:44

Egyetértünk Pelikán!
Tovább gondolkodva az ellenőrzés témakörét, az APEH részéről a dolog alakul-alakul. Tudod! A vagyonosodási vizsgálatok. Ma már olyan rendszerrel rendelkezik az APEH, hogy akár minden állampolgártól bekérhetnének egy vagyonbevallást, aztán évről-évre megvizsgálhatnák a jövedelmek és kiadások arányát. Szarban lenne a minimálbéres v. nyugdíj mellett feketén maszekoló (pl. vízvezetékszerelő, hogy a te példádnál maradjunk), persze neked is, meg nekem is ki kellene fizetnünk a bruttó számlaösszeget. Hosszú távon viszont - úgy gondolom - mégis csak mi járnánk jól. (És ehhez nincs szükség vizitdíjra. Aki kitalálta, hogy ezzel vissza lehet szorítani a hálapénzt, az egy nagy barom volt. Aki meg elhiszi, az még nagyobb. :) Csak a népet hergelik a vizitdíjjal és a szegényeket sújtják vele.)

Vazze!

Egyetértek veled. A vizitdíjról megoszlanak a vélemények és ez többnyire negatív. Nekem sem tetszik ebben a formájában. A szándékot nézem, ha tényleg így gondolják, mert ha nem akkor meg kell szüntetni. Tehát, ha jól értettem a cél az, hogy a pénz, ne kerüljön be a nagy elosztó rendszerbe, mert azt mindenre költik, csak egészségügyre nem. Ha, a kórháznál, vagy a háziorvosnál marad, az legalább biztos, hogy a betegellátásra fogják fordítani, mert kényszerhelyzetben vannak. Ugyanakkor az is igaz, hogy ezzel megvontak egy csomó támogatást, legalább is a vizitdíj becsült befolyó összegét. Az is igaz, hogy nem volt tökéletesen kidolgozva a rendszer, folyamatosan jönnek ki a hibák. Három hét telt el, meg kell várni a tapasztalatokat, és szükség szerint módosítani a rendeleteket. Az orvosok is annyi új feladatot kaptak a kórház és egészségügyi mizériában, meg a gyógyszerben, hogy nem győznek eligazodni a jogszabályokban, pláne, ha időben meg sem kapják azokat.

Azt én sem hiszem, hogy a hálapénzt ez vissza fogja szorítani. Még az is lehet, bár nem tartom valószínűnek, hogy eltörlik az egészet, de az nem az idén lesz.

Üdv:

a Gátőr

9. vazze válasz 2007.03.06. 09:03:44
Pelikán 2007.03.06. 01:33:00

Vazze!

Melyik bliccelőkre gondolsz? A minimálbéres, vállalkozókra, vagy a minimálbáren bejelentett alkalmazottakra, a szürke, fekete, kék, sárga, meg fehér, meg a franc tudja milyen gazdaságban dolgozókra?

A munkanélküliekre, a nyugdíjasokra, vagy a hajléktalanokra?

Az adócsalókra?

Gondolod ezt meg lehet fogni? A magyar nagyon fineszes ember, minig megtalálja a kiskaput. Már aki teheti.

Különben egyetértünk. De, ehhez olyan apparátus kellene, mint egy hadsereg.

A törvényeket kéne szigorítani. Az USA-ban nagyobb bűn az adócsalás, mint a gyilkosság.

Ez társadalmi tudat kérdése. Büszkék vagyunk arra, akik meg tudják vezetni az államot, csak azt nem vesszük észre, hogy közben minket lopnak meg, mert elmúlt a szocializmus.

És ebben, én is benne vagyok, mert nem kérek számlát a vízvezeték szerelőtől, mivel áfá-val többet kéne fizetnem, azt hiszem jól jártam. Jól a francot. Ő nem fizet azután adót, tb-t, stb. Tehát azután a számla nélkül kifizetett pénz után is én fizetem meg azokat. Akkor ki is járt jól?

Gondolkodj el ezen.

Üdv:

a Gátőr

Egyetértünk Pelikán!
Tovább gondolkodva az ellenőrzés témakörét, az APEH részéről a dolog alakul-alakul. Tudod! A vagyonosodási vizsgálatok. Ma már olyan rendszerrel rendelkezik az APEH, hogy akár minden állampolgártól bekérhetnének egy vagyonbevallást, aztán évről-évre megvizsgálhatnák a jövedelmek és kiadások arányát. Szarban lenne a minimálbéres v. nyugdíj mellett feketén maszekoló (pl. vízvezetékszerelő, hogy a te példádnál maradjunk), persze neked is, meg nekem is ki kellene fizetnünk a bruttó számlaösszeget. Hosszú távon viszont - úgy gondolom - mégis csak mi járnánk jól. (És ehhez nincs szükség vizitdíjra. Aki kitalálta, hogy ezzel vissza lehet szorítani a hálapénzt, az egy nagy barom volt. Aki meg elhiszi, az még nagyobb. :) Csak a népet hergelik a vizitdíjjal és a szegényeket sújtják vele.)

8. Pelikán válasz 2007.03.06. 01:33:00
vazze 2007.03.05. 13:32:02

Nem kellett volna bevezetni sem.
A bliccelőket kellene kiszűrni, az extra ellátást külön megfizettetni, a valós bérek után beszedni a járulékokat, akkor vizitdíj nélkül is egálban lenne az eü-kassza.
Ja, hogy az sok melóval jár? Meg, hogy az a Kókának sem üzlet?
Na, hát nem jobb így? :)

Vazze!

Melyik bliccelőkre gondolsz? A minimálbéres, vállalkozókra, vagy a minimálbáren bejelentett alkalmazottakra, a szürke, fekete, kék, sárga, meg fehér, meg a franc tudja milyen gazdaságban dolgozókra?

A munkanélküliekre, a nyugdíjasokra, vagy a hajléktalanokra?

Az adócsalókra?

Gondolod ezt meg lehet fogni? A magyar nagyon fineszes ember, minig megtalálja a kiskaput. Már aki teheti.

Különben egyetértünk. De, ehhez olyan apparátus kellene, mint egy hadsereg.

A törvényeket kéne szigorítani. Az USA-ban nagyobb bűn az adócsalás, mint a gyilkosság.

Ez társadalmi tudat kérdése. Büszkék vagyunk arra, akik meg tudják vezetni az államot, csak azt nem vesszük észre, hogy közben minket lopnak meg, mert elmúlt a szocializmus.

És ebben, én is benne vagyok, mert nem kérek számlát a vízvezeték szerelőtől, mivel áfá-val többet kéne fizetnem, azt hiszem jól jártam. Jól a francot. Ő nem fizet azután adót, tb-t, stb. Tehát azután a számla nélkül kifizetett pénz után is én fizetem meg azokat. Akkor ki is járt jól?

Gondolkodj el ezen.

Üdv:

a Gátőr

7. asdf válasz 2007.03.05. 17:40:14

Mára kiderült, hogy nem is abban a kórházban látták el a betegeket, amelyre hivatkoztak. A másik kórházban meg a főorvos elnézést kért, hogy kollégája rosszul értelmezte a törvényt. Ez a lufi is kipukkadt.

6. vazze válasz 2007.03.05. 13:32:02

Nem kellett volna bevezetni sem.
A bliccelőket kellene kiszűrni, az extra ellátást külön megfizettetni, a valós bérek után beszedni a járulékokat, akkor vizitdíj nélkül is egálban lenne az eü-kassza.
Ja, hogy az sok melóval jár? Meg, hogy az a Kókának sem üzlet?
Na, hát nem jobb így? :)

5. anonim válasz 2007.03.05. 13:23:35
kméti 2007.03.05. 09:17:57

ezt még áldani fogjuk egyszer,aki volt külföldön eü-ben az tudja

"Álmodj, királylány ..."

4. rosenberg válasz 2007.03.05. 10:46:44

Ténylek a Kóka volt cége (is) gyártja a vizitdíj-automatákat? Mert akkor értem, minek a vizitdíj. Egyébként nem értem.

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index