Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

A belga rendőrállam - cinizmusom
Témaindító: Pelikán

"Zavargások Koppenhágában - Újabb 300 letartóztatás Koppenhágában Újabb 300 tüntetőt vett őrizetbe a dán rendőrség Koppenhágában, ahol a rendbontók szombaton is megpróbálták visszafoglalni azt a kiürített épületet, amelybe még a 80-as években szélsőbalos fiatalok költöztek be önkényesen, és az elmúlt 25 évben az alternatív kultúra központjának számított." Gondolom, ebben a volt "kommunista" országban jelenleg hatalmon lévő kormány által irányított bosszúálló rendőrség, súlyos túlkapásokkal törtek rá a békésen gyújtogató fiatal, békés tüntetőkre. Nyilvánvalóan kaptak segítséget a Magyar rendőrségtől is, mert a mocskok, vízágyúval, könnygázzal, és rendőrbottal ütlegelték szerencsétlen békésen nézelődőket, és nem láttam rajtuk azonosítót, legalább is a tv felvételeken nem. Na, de ilyet, egy jogállamban. Azonnal oda kéne küldeni a Gönczöl és a Morvai bizottságot. Azt is el tudom képzelni, hogy közvetlenül a Gyurcsány adott utasítást a bosszúra. Ez felháborító! Tehát, a belga kormány mondjon le!!! Üdv: a Gátőr

db/lap 
15. vazze válasz 2007.04.20. 18:43:59

Vannak jó humorú rendőrök is. Íme:

Vegye le a kezét az autóról, mert különben olyat teszek, hogy a
születési anyakönyvi kivonata érvénytelen lesz. Ha fut, azzal csak
annyit ér el, hogy fáradtan megy előzetesbe.

Csak akkor próbálja meg, ha tud gyorsabban futni, mint 400 méter
másodpercenként. Ugyanis ennyi a fegyveremből kilőhető 9 mm-es lövedék
átlagsebessége.

Szóval nem tudja, mennyivel ment? Akkor azt írhatok a feljelentésbe,
amit csak akarok?

Persze hogy beszélhet az ügyeletes tiszttel, de nem hinném, hogy az
sokat segítene. Ja, tényleg... említettem már, hogy én vagyok az
ügyeletes tiszt?

Figyelmeztetés? Azt akarja, hogy figyelmeztessem? Jó, figyelmeztetem,
hogy ne csináljon ilyet még egyszer, mert akkor megint fel fogom
jelenteni, úgy mint most.

A következő kérdésre adott válasza alapján fogom eldönteni, hogy
részeg-e vagy sem. Miki egér macska volt vagy kutya?

Nyugi, a bilincs csak azért szoros, mert új. Ha viseli egy darabig,
kitágul.

Igen, meg van szabva, hogy mennyit kell bírságolnunk naponta. Még két
feljelentés, és kapok egy kenyérpirítót.

Istenben bízunk, a többieket megnézzük a nyilvántartásban.

Két pontosan mekkora sört?

Nem uram, már nincs megszabva, hogy mennyit kell bírságolnunk. Régen meg
volt, de ma már annyit bírságolhatunk, amennyit csak akarunk.

Örömmel hallom, hogy a főkapitány úr az ön személyes jó barátja.
Legalább lesz, aki leteszi magáért az óvadékot.

Szóval azt hallotta, hogy a szép nőket nem bírságoljuk meg? Hát ez így
is van... 10 000 Ft lesz!

14. sziszi válasz 2007.04.03. 10:50:34

Szerencsére leszálltak a rendőrségről 15-e óta. Még egy kis fricska a kapitány lemondásáról és a megfigyelő-rendszer "hatékonyságáról", Ibolya kritikája a puhány rendőri intézkedésekről, és ezzel vége. Jó lenne, ha a politika végleg kimaradna ebből is. A randalírozók perei, a kordonbontó fideszesek elleni eljárások még folyamatban vannak, de alapjaiban nyugalom és béke honol az utcákon. Maradjon is így!

13. sziszi válasz 2007.03.06. 09:23:37

A Skandináv viccemet senki nem értette, tehát nem volt humor. A 15-i "balhé" előkészítettségére sok jel utal, nagyon megfontoltan és határozottan kell közbeavatkozni a rendőrségnek, ha szükséges. Az antiszemita cikknek jó hatása is lehet, amennyiben a nemzetközi sajtó tudatosabban szemléli a történéseket. Orbán jelenleg félelmetesen magabiztos! Ez nem sok jót jelent az ünnepre. A baloldal "tétlen szemlélődése" lehet, hogy tudatos visszahúzódás. A konfliktus kerülése, a békés közélet visszaállítása a kormány szándéka, melyben egyelőre kisebbségben van.

12. Pelikán válasz 2007.03.06. 01:15:10
vazze 2007.03.05. 13:18:32

Ahogy elnéztem a dán fővárosból kapott felvételeket, én ott békés tüntetőket, békés demonstrálókat, békés felvonulókat nem láttam. Csak randalírozókat, rendbontókat, csőcseléket. Ilyen esetben jogos a rendőrség fellépése, az oszlatás, a vízágyúk bevetése.
nálunk egy kissé más volt a helyzet tavaly okt. 23-án. Bp.-en ugyanis a békés tömegbe belenyomták a randalírozókat, ahelyett, hogy már előbb körbevették és lerendezték volna őket. Aztán jött a rendőrattak, akit éertek, vágták.
És ezt Te Pelikán, éppoly jól tudod mint én, 'vazze! :)

Vazze!

Hogy, ki kit nyomott bele és mibe, az vitatott kérdés. Az egyik oldal így látja, a másik meg másképp.

Mivel a Morvai bizottság egyértelműen, minden bizonyíték nélkül véreskezűnek titulálja a miniszterelnököt, így ebből egyenesen következik, hogy koholt pártutasításra, direkt a békés tüntetőkbe nyomták, a többi békés tüntetőt, és a rendőr attack-ra, maga Gyurcsány adott parancsot.

Én, akkor leírtam a véleményemet, beszéltem fideszes barátaimmal, akik ott voltak és sértetlenül hazaértek, meg van az összes felvétel, percről percre az események, amelyből sok mindent kifelejtenek.

A rendőrök sok hibát elkövettek, de meg vagyok győződve róla, hogy ez nem volt szándékos - ez az én véleményem. Az Orbán figyelmét többször is felhívták arra, hogy rossz a helyszín, mert nem tudják 100%-osan garantálni a biztonságot. A fidesz főszervezővel folyamatos kapcsolat volt telefonon, kérték őket, hogy mondják el a tömegnek, merre tudják biztonságosan elhagyni a helyszínt, nem történt meg. De, tudtak róla, mert Orbán, nagyon gyorsan beszélt aztán bevágták a páncélozott autóba és spuri.

Most, a Szíjjártó azt kéri, hogy a Petőfi szoborhoz ne adjanak engedélyt valamelyik szervezetnek, mert provokációtól tartanak. Akkor, hogy van ez a demokráciában, milyen jogi alapon utasítsa el a rendőrség a Petőfi szobornál szervezett megtüntetést? Nekik, nem ugyanolyan joguk van, mint a fidesznek. És, ha nem engedélyezik, mi lesz az érv? Mit fog ezért kapni a rendőrség 15.-e után a jobboldaltól. Kinek a parancsára cselekedjen?

Jól felépített kommunikáció, ismét csak gratulálni tudok a fidesznek, ezzel elhatárolta magát a szélsőségesektől, de nem adott esélyt a rendőröknek.

Most, is azt kérték tőlük, hogy gondolják meg a helyszínválasztást. Én a rendőrség helyében, nem engedélyeztem volna erre a területre. Mekkora balhé lett volna belőle?

Lesznek még itt érdekes dolgok.

Üdv:

a Gátőr

11. asdf válasz 2007.03.05. 22:07:31
anonim 2007.03.05. 17:50:07

Téged meg ki kérdezett?

Ez a kérdés jól tükrözi a szellemi kapacitásod. Nem is válaszolok rá. Szégyelld magad!

10. sziszi válasz 2007.03.05. 20:37:01

Jó vicc ez a Skandinávokkal, de ha elbizonytalanodik rendőrségünk, az rendkívül veszélyes lehet. Ha igaz az, hogy a rendbontókhoz a FIDESZ-nek nincs köze, ezt a társaságot majd neki is meg kellene fékeznie, vagy úgy gondolják, hogy sosem kerülnek vezető pozícióba? A rendőrség, ügyészség, bíróság pártatlanságána megőrzése az alapja egy demokratikus rendnek, ha jól belegondolok, nemrég szünt meg egy sötét polt e rendszeren. Jó lenne ezt valóban komolyan venni és a rendőrséget szakszerűen kiképezni, felszereléssel, jelvénnyel ellátni és nyugodtan sétálni az utcán.

9. anonim válasz 2007.03.05. 17:50:07
asdf 2007.03.05. 17:38:41

Tudtam, hogy rövid időn belül meg tudjátok magyarázni.

Téged meg ki kérdezett?

8. asdf válasz 2007.03.05. 17:38:41

Ahogy elnéztem a dán fővárosból kapott felvételeket, én ott békés tüntetőket, békés demonstrálókat, békés felvonulókat nem láttam. Csak randalírozókat, rendbontókat, csőcseléket. Ilyen esetben jogos a rendőrség fellépése, az oszlatás, a vízágyúk bevetése.
nálunk egy kissé más volt a helyzet tavaly okt. 23-án. Bp.-en ugyanis a békés tömegbe belenyomták a randalírozókat, ahelyett, hogy már előbb körbevették és lerendezték volna őket. Aztán jött a rendőrattak, akit éertek, vágták.

Tudtam, hogy rövid időn belül meg tudjátok magyarázni.

7. anonim válasz 2007.03.05. 14:46:19

Hát persze, hogy tudja, csak megjátsza a hülyét!

6. vazze válasz 2007.03.05. 13:18:32
Pelikán 2007.03.05. 01:06:52

Hát ez tényleg gáz:)
Bocs, nagyon álmos lehettem, ez nem mentség, ez hülyeség.

Helyesbítek. Ahol belga van, oda dániát akartam írni.

Ha, majd a belgáknál is lesz, mert szokott, akkor cserélek:)

Üdv:

a Gátőr

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index