Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

A Józan Ész halála
Témaindító:

A józan ész halála

Nyugodjék békében!
Ma egy szeretett barátunk halálát siratjuk: a Józan Észét, aki sok éven át volt közöttünk. Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.

Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint \\\"dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett\\\" és \\\"mindennap kell olvasni egy keveset\\\"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, ki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint \\\"az élet nem mindig igazságos\\\" és \\\"lehet, hogy én vagyok a hibás\\\".

Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok (\\\"addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér\\\") és megbízható szülői stratégiák (\\\"nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál\\\") szerint élt.,

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentések egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, vagy a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.

Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.

Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, ugyanakkor tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diáklány teherbe esett, pláne ha abortuszt akart csináltatni.

Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetséges anyaggá vált, némely egyház üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.

Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és hogy ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt, azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.

Józan Ész halálát megelőzte szüleié: Igazságé és Bizalomé, feleségéé:
Bölcsességé, lányaiké: Felelősségé és Törvényességé, fiuké: Ésszerűségé.

Túlélik szörnyű mostohatestvérei: Hívják ide az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele és A társadalom áldozata vagyok.,

Nem voltak sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen értesültek arról, hogy elment.

db/lap 
8. anomím válasz 2008.12.18. 10:31:02

Igaza van a témaindítónak.

7. anonim válasz 2008.12.11. 04:59:59
zulu 2008.12.09. 11:53:46

Köztudott, hogy Magyarországot már nem a Józan Ész befolyásolja. Érdekes tény azonban, hogy más ( szerintük Isteni akarattal felruházott, kiválasztott) vallási csoport fedőneve alatt futó párt tönkretette az egészségügyet, az oktatást, az erdőgazdálkodást, a föld tulajdonszerzést,,,stb, stb. Nézzük meg, pár éven belül milyen épületek állnak majd a budai kórházak helyén és kiknek a tulajdona lesz Magyarországon! Mindez a jelenlegi politikai hatalom segítségével. Magyarország a Magyaroké! Nem Izrael állam tulajdona!

az ilyen jellegű vallási gyülekezetről azt beszélik, hogy tagjainak MINDEN jövedelmükből kötelezően 10% tagdíjat:) kell fizetni...mekkora kampánypénz lehet ott és milyen magas életszínvonalon élhetnek az igehirdetőik!:) Heti 1x jó kis fellépti díjat kapnak:) Legtöbb beléptetett személy az értelmiségi körbe tartozónak vallja magát...hát, én nem is tudom...

6. zulu válasz 2008.12.09. 11:53:46

Köztudott, hogy Magyarországot már nem a Józan Ész befolyásolja. Érdekes tény azonban, hogy más ( szerintük Isteni akarattal felruházott, kiválasztott) vallási csoport fedőneve alatt futó párt tönkretette az egészségügyet, az oktatást, az erdőgazdálkodást, a föld tulajdonszerzést,,,stb, stb. Nézzük meg, pár éven belül milyen épületek állnak majd a budai kórházak helyén és kiknek a tulajdona lesz Magyarországon! Mindez a jelenlegi politikai hatalom segítségével. Magyarország a Magyaroké! Nem Izrael állam tulajdona!

5. sellő válasz 2008.12.08. 17:19:17
anonim 2008.12.08. 13:32:32

Vajon a liberálisoknál miért nem fogadták Józan Észt?

azért, sünike, mert a piszoárnál találkoztak, és utána volt a határozat:)

4. anonim válasz 2008.12.08. 13:32:32

Vajon a liberálisoknál miért nem fogadták Józan Észt?

3. senki válasz 2008.12.08. 08:49:14

Egyéb elfoglaltság miatt nem voltak ott a - reméljük nem - végső búcsúztatási ceremónián. A hamvasztókemencét még nem izzították be:) A felsorolt mostohatestvérek Nekem jogaim vannak, 6 éves ált. iskolás kisebbségi kisöccs beiratásán voltak:)

2. dömdödöm válasz 2008.12.08. 08:06:04

vajon meddig kell várni,hogy reinkarnálódjon??

1. Alkonyat válasz 2008.12.07. 19:46:26

A józan ész halála

Nyugodjék békében!
Ma egy szeretett barátunk halálát siratjuk: a Józan Észét, aki sok éven át volt közöttünk. Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.

Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint \"dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett\" és \"mindennap kell olvasni egy keveset\"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, ki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint \"az élet nem mindig igazságos\" és \"lehet, hogy én vagyok a hibás\".

Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok (\"addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér\") és megbízható szülői stratégiák (\"nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál\") szerint élt.,

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentések egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, vagy a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.

Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.

Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, ugyanakkor tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diáklány teherbe esett, pláne ha abortuszt akart csináltatni.

Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetséges anyaggá vált, némely egyház üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.

Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és hogy ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt, azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.

Józan Ész halálát megelőzte szüleié: Igazságé és Bizalomé, feleségéé:
Bölcsességé, lányaiké: Felelősségé és Törvényességé, fiuké: Ésszerűségé.

Túlélik szörnyű mostohatestvérei: Hívják ide az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele és A társadalom áldozata vagyok.,

Nem voltak sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen értesültek arról, hogy elment.

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index