Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

A demokratákat lelövik, ugye?
Témaindító:

„Nagyon sokféle érték van, de az alapérték a szabadság, és minden olyan gondolatmenet, amely azt mondja, hogy akárcsak ideiglenesen is korlátoznunk kell a szabadságot más értékek nevében, az végül is nemcsak a szabadságot fogja megszüntetni, hanem a többi értékek érvényesülésének lehetőségét is. A szabadság abban áll, hogy azoknak a gondolata is szót kaphat, akik a szabadság ellen hadakoznak. És hát egy világnak az ereje abban áll, hogy meg tudja őrizni magát ezekkel szemben is - vagy nem tudja megőrizni magát.

Mindig van egy olyan pont, amelyen túl a másikkal nem tudok szót érteni. És ebben a pillanatban a másikat, ahogy Wittgenstein mondotta, vagy gazembernek vagy őrültnek tekintem. Tehát vagy a máglyára vagy az elmegyógyintézetbe akarom zavarni. A szabad világ az, a modern demokrácia az, ahol megtartóztatjuk magunkat, és bár lelkünk mélyén továbbra is vagy gazembernek vagy őrültnek tekintjük, ezt nem mondjuk ki, és nem küldjük sem a máglyára, sem az elmegyógyintézetbe, hanem mondjuk a magunkét és hagyjuk, hogy ő is mondja a magáét.

Nem tudom, ki írta ezt, sajnos képtelen voltam a forrást megtalálni. De három napja gondolkodom rajta.Magam is hiszek abban, hogy a lehető legnagyobb teret kell hagyni az embernek.Minden szempontból.Véleménynyilánításéból is.De hol van az, amikor már határt szabunk? Van olyan bíró, akinél még a tojásdobálás is belefér a szabad véleménynyilvánításba.(élelmiszerrel való dobálás, így írta a bírónő),erre írta a Hócipő, hogy akkor ezután majd a tojást úgy dobják, hogy benne lesz a tyúkban.Aztán ha elfogy a tyúk-jön a kő, mert \\\"Ej, mi a kő, tyúkanyó...\\\"..(Aztán a rendőrség háromperces viszontválaszra kér lehetőséget, mert annyira meghatódtak a kőtől, hogy sírni fognak..de főként a dobálók-a könnygáztól:)
És van olyan,akinek rettentő alacsony az \\\"ingerküszöbe\\\", és akkor jön a büdös bolsi, szemét fasiszta.
Demokratának lenni annyit tesz, mint nem félni a más véleményűektől.(Ez a teljes Bibó, nem addig tart, hogy nem félni..)De én néha most már kezdek félni a más véleményűektől, igaz nagyon ritkán...és beismerem, volt hogy moderáltam a saját fórumomon iwiwen hozzászólást-mindkétszer kurucinfósat.
És azon gondolkodtam: igaza van a jobboldalnak, mikor azt mondja, ezek nincsenek számottevő létszámban, akárhogy vonulnak.Annak is igaza van,aki azt mondja, érthető, hogy a rendőrség önhibáján kívüli tehetetlensége hívta életre pl. a Gárdát.De vajon akkor régen...akkor vajon hogy kezdődött..az,ami a haláltáborokban végződött.
Mi a célraveztető magatartás, a társadalom érdekében? Mikor vagyok jó demokrata? Ha fenthagyom a kurucinfos linkjét, melyben tudom, hogy uszítanak, vagy ha letörlöm,hogy legalább általam ne terjedjen tovább?
\\\"Törvényedre sújt le kardom, ha ölnöm kell, hogy védjelek..\\\" Mihelyt moderálok, akadályozom őt a szabad véleménynyilvánításban, ergo elkezdtem én magam aláásni a demokráciát.De ha az ő gondolatai eluralják a társadalmat, akkor az nemcsak a szabad véleménynyilvánításnak vethet véget, hanem emberek életének is.
Hanem akkor voltaképp a demokrata teljesen védtelen-ilyen értelemben?
Erre kérdezte Senki: \\\" A demokratákat lelövik, ugye?

db/lap 
62. walaki válasz 2008.12.01. 09:19:01
Calvinia 2008.11.30. 16:45:42

De ugyebár felvetődik a kérdés, minek?:)

Hát, hogy az az izé, aki a nicknevemen újabban \"tetűfényező\" hsz.-okat írogat, ne égessen. :)

61. Calvinia válasz 2008.11.30. 16:45:42
walaki 2008.11.30. 14:05:56

Ha belépsz a \"belépés regisztrált olvasóink számára\" pontba, ott tudsz regisztrálni. :)

De ugyebár felvetődik a kérdés, minek?:)

60. walaki válasz 2008.11.30. 14:05:56
Woland 2008.11.29. 21:29:47

:))))) Jó, úgyis szeretem a kihívásokat:) Addig is valahogy azért csak megleszek reg nélkül.

Ha belépsz a \"belépés regisztrált olvasóink számára\" pontba, ott tudsz regisztrálni. :)

59. én válasz 2008.11.30. 08:42:35
sellő 2008.11.29. 17:11:40

nem értem...titok a tulajdonlás?...

Nem titok, Csak dolgoztam, de eltaláltad. Lázár.

58. Woland válasz 2008.11.29. 21:58:41
Calvinia 2008.11.29. 21:40:35

Addig edzzen egyet:)
rn

Majd hétfőn:)

57. Calvinia válasz 2008.11.29. 21:40:35
Woland 2008.11.29. 21:29:47

:))))) Jó, úgyis szeretem a kihívásokat:) Addig is valahogy azért csak megleszek reg nélkül.

Addig edzzen egyet:)
rn

56. Woland válasz 2008.11.29. 21:29:47
Calvinia 2008.11.29. 21:25:42

Eddig én is azt hittem ismerem az oldalt, de eltűnt az \"itt lehe regisztrálni\" rész.Na ott lehet regisztrálni:)))De Bosst meg kell várni, hogy erlárulja,hova rejtette...

55. Calvinia válasz 2008.11.29. 21:25:42
Woland 2008.11.29. 21:17:29

Köszönöm a mesét:) Tényleg szép példája az összefogásnak és örülök, hogy sikerre vitték az ügyet. De egy dolog nem teljesen világos. A regisztráció csak a bojkottálók kiváltsága, vagy az újonnan jött fórumozók is élhetnek vele? Jobban ismeri ezt az oldalt, mint én, hogy lehet itt regisztrálni?

Eddig én is azt hittem ismerem az oldalt, de eltűnt az \"itt lehe regisztrálni\" rész.Na ott lehet regisztrálni:)))De Bosst meg kell várni, hogy erlárulja,hova rejtette...

54. Woland válasz 2008.11.29. 21:17:29
Calvinia 2008.11.29. 21:00:43

Hozzon egy csésze kakaót, egy kockás puha takarót, gömbölyödjön össze,mesélek.
rn
rnAz úgy volt, hogy itt nagyon elszaporodtak a más nevében belépegető sötétben bújkáló ellenforradalmárok, és nem lehetett ellenük mit tenni.Ekkor én megfogalmaztam egy levelet a Főnök Úrnak,hogy szeretnénk regisztrálós rendszert, hogy védettek legyenek bizonyos nicknevek.No, az úr,amolyan rossz kapitalista módjára füle botját se mozgatta.Adtam egy hetet válaszra.Válasz nem jött.És ekkor azt mondtuk, hogy BOJKOTT! Fórumbojkott! Senki nem ír,amíg a regrendszert meg nem csinálják...És hát ugyancsak sikeres lehetett, mert nem telt el egy hét, Oltyán úr mint jó kapitalista megcsináltatta a reglehetőséget, mi visszajöttünk, s megállapítottuk, sok van mi csodálatos, de az emberi összetartásnál nincs csodálatosabb...És mindenki nyert vele:)

Köszönöm a mesét:) Tényleg szép példája az összefogásnak és örülök, hogy sikerre vitték az ügyet. De egy dolog nem teljesen világos. A regisztráció csak a bojkottálók kiváltsága, vagy az újonnan jött fórumozók is élhetnek vele? Jobban ismeri ezt az oldalt, mint én, hogy lehet itt regisztrálni?

53. Calvinia válasz 2008.11.29. 21:00:43
Calvinia 2008.11.29. 20:45:58

Mármint a Hírösindex vagy én??:)
rn
rnElmondom,két perc.
rn

Hozzon egy csésze kakaót, egy kockás puha takarót, gömbölyödjön össze,mesélek.
rn
rnAz úgy volt, hogy itt nagyon elszaporodtak a más nevében belépegető sötétben bújkáló ellenforradalmárok, és nem lehetett ellenük mit tenni.Ekkor én megfogalmaztam egy levelet a Főnök Úrnak,hogy szeretnénk regisztrálós rendszert, hogy védettek legyenek bizonyos nicknevek.No, az úr,amolyan rossz kapitalista módjára füle botját se mozgatta.Adtam egy hetet válaszra.Válasz nem jött.És ekkor azt mondtuk, hogy BOJKOTT! Fórumbojkott! Senki nem ír,amíg a regrendszert meg nem csinálják...És hát ugyancsak sikeres lehetett, mert nem telt el egy hét, Oltyán úr mint jó kapitalista megcsináltatta a reglehetőséget, mi visszajöttünk, s megállapítottuk, sok van mi csodálatos, de az emberi összetartásnál nincs csodálatosabb...És mindenki nyert vele:)

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index