Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

A sajtóhülyeség nem egyenlő a sajtószabadsággal!
Témaindító:

A Retek Klub ügyeletes kamikázéja nemrégiben okmányhamisítókat buktatott. Riporterünk a saját „erkölcsi öngyilkossága” előtt elfelejtette felvenni a bukósisakot, ezért nagyon úgy néz ki, hogy a törvény betöri a fejét.

Történt ugyanis nemrégiben, a riporter fülest kapott arról, hogy miként lehet hamis egészségügyi papírokkal rokkant-flepnire szert tenni, amit aztán kitűzve a gépkocsi szélvédőjére, bárhol ingyen parkolhat a továbbiakban. Emberünk elszaladt beszerezni a hamis adatokat tartalmazó iratot, amiért természetesen jattolni kellett, majd az egészségügyi szakhamisítvánnyal beszerezte a parkolási engedélyt.

A riport után az újságíró bement a rendőrségre és átadta a birtokába jutott adatokat. A szeme, azonban a napokban pattogni kezdett a flaszteren, miután gyanúsítottként idézte a rendőrség, az ügyészség utasítására. Kihallgatták, rabosították, mindent úgy, ahogyan a hatályos jogszabályokban azt a törvényalkotás megfogalmazta.

S most? Az újságíró társadalom visítani kezdett, mint a disznó, amelyiket ölni visznek, és kivételesen nem a szélsőjobbos söpredék, hanem ők kezdtek el ÁVH-t kiabálni. Elmondták a rendvédelmet mindennek, másról sem folyik ma a szó a kereskedelmi csatornákon. Oknyomozó riporternek titulálják magukat, miközben „véletlenül” elszaladtak egy apróság mellett.

Mi az apróság? Vegyük sorra! A rendőrség, az ügyészség utasításának megfelelően, (hangsúlyozom!) a hatályos jogszabályok szerint jár el, amikor közokirat-hamisítással gyanúsítják a Retek Klub munkatársát! A Btk. 274.§. bárkinek elérhető a jogtárban! A riporterünk felbujtói szerepe elvitathatatlan, mert aki látta az összeállítást, láthatta és hallhatta, hogy a parkolási engedély megszerzéséhez neki először valótlan tartalmú orvosi dokumentumot kellett beszereznie. A riportból azt is megtudhattuk, hogy ezért a kamikázé még fizetett is, magyarul: megvesztegette az orvosi dokumentumok kiállítóját! Aki nem hiszi, hogy megvalósult a vesztegetés, annak ajánlom figyelmébe a Btk. 250.§-t!

Na most: a vesztegetést delikvensünk még meg is úszhatná, lásd: Btk. 255./A.§-t, de az abban foglaltak a büntetés alóli mentességre csak a vesztegetés alól adnak jelen esetünkben, így marad a közokirat-hamisítás gyanúja továbbra is. Hogy bírói szakban figyelembe veszik-e az eredeti szándékot, azaz a bűnbanda lebuktatásának szándékát, már tényleg a bírói mérlegelés dolga lesz. Az ő dolga lesz mérlegelni (függetlenül attól, hogy a riporter tette a feljelentést), hogy a cselekmény társadalomra veszélyessége csekély foka miatt ejti-e a vádat. A hatályos büntető jogszabályok alapján viszont a szakhatóságok törvényesen járnak el!

Így aztán azt mondom, hogy minden kamikáze őrült, aki bukósisakban próbálja meg kikerülni a saját végzetét, egy olyan torpedóban, amiben nincs fék, és kormány… Magyarul: ez sajtóhülyeség volt, ami viszont nem egyenlő a sajtószabadsággal! Hogy a Fideszben ma is felállt az ügyeletes hülye és felelősségre vonta a rendvédelmi minisztert, ezt már megszokhattuk. Szegénynek nem osztottak valami nagy észt. Ha osztottak volna, akkor most nem a rendvédelmet támadná, hanem mint a törvényhozás egyik oszlopos tagja, talán beterjesztene egy törvénymódosítási javaslatot. Persze ahhoz nem kivonulgatni, és kordont bontogatni, hanem gondolkodni kéne…

db/lap 
29. Anonim válasz 2008.11.19. 14:35:00

Felháborító!!! A KL "Nemsokára megjelenik a Kiáltás" hozzászólásai között van egy olyan, melynek a végén azt írják "éljenek a fasiszták, pártunk nélkülözhetetlen eszközei!"!!! Hogy mernek emberek ilyet leírni, és miért nem moderálják ez? Már nem az első eset, hogy fasisztoid, rasszista beírások jelennek meg az oldalaikon, melyeket egyáltalán nem moderálnak. Az ilyen jellegű rasszista, fasisztoid vélemény nyilvánítások minden fórumon - pártállástól függetlenül- undorítóak és nem megengedhetőek, és törvénytelenek is. Aki tudja legyen szíves tájékoztatni, milyen jogi lépéseket lehet tenni ez ellen??? Előre is köszönöm!!!

28. Hortobagyi Istvan válasz 2008.11.15. 11:21:47
plc 2008.11.14. 21:04:38

Mielőtt félrértenéd a megjegyzésemet. Nem a rendőség ellen beszéltem (írtam). A megjegyzésem a jelenlegi jogrendszer ellen szólt. Szokás szerint - mint mindenben - itt is átestünk a ló másik oldalára. A jogait mindenki baromira ismeri. A gyerekekre nem lehet rászólni sem mert megsérül a lelke, közben folyamatosan nő a gyerekek között az erőszak, az iskolai erőszak, a magyar jog meg egyre mélyebbre fúrja fejét a homokba.

Szia plc! Nem értettelek félre, amit leírtál, abban egyetértünk. :O)

27. anonim válasz 2008.11.15. 09:59:39
anonim 2008.11.14. 23:15:56

Nézd a Hír TV-n a Célpontot szombaton 17.30-kor!

Rohadtul széles témájú műsor lesz ez a Hír tv-n, ha minden témához passzol!!!!

26. anonim válasz 2008.11.14. 23:15:56
plc 2008.11.14. 21:04:38

Mielőtt félrértenéd a megjegyzésemet. Nem a rendőség ellen beszéltem (írtam). A megjegyzésem a jelenlegi jogrendszer ellen szólt. Szokás szerint - mint mindenben - itt is átestünk a ló másik oldalára. A jogait mindenki baromira ismeri. A gyerekekre nem lehet rászólni sem mert megsérül a lelke, közben folyamatosan nő a gyerekek között az erőszak, az iskolai erőszak, a magyar jog meg egyre mélyebbre fúrja fejét a homokba.

Nézd a Hír TV-n a Célpontot szombaton 17.30-kor!

25. plc válasz 2008.11.14. 21:04:38
Hortobagyi Istvan 2008.11.14. 16:29:41

A hatóságok az alapján járnak el, hogy mit lehet bizonyítani, vagy mit nem. Több állítással és egy tagadással, még ha az egynek is van igaza és nincs más kétséget kizáró bizonyíték az igaza mellett, vesztett ügy! Ezért nem szabad visszaállítani a halálbüntetést sem többek között.

24. Hortobagyi Istvan válasz 2008.11.14. 16:29:41
plc 2008.11.14. 12:13:02

Történt egy újabb hasonló eset. Egy iskola előtt egy nagyobb gyerek üti-veri a kisebbeket. Egy járókelő közéjük áll, hogy leállítsa a verést, a verekedő nagyobb gyerek elküldi az anyjába, megrúgja. A fickó elkapja a karját, beviszi az iskolába ás átadja a tanároknak. Másnap mindenki meglepetésére az úriembernél megjelenik a rendőrség, mert a gyerek szülei feljelentették kiskorú bántalmazásáért. Hiába mondanak bármit a szemtanúk, megtörténik a rabosítás és még az is megeshet, hogy elítélik. MIndezt egy olyan ügyész utasítására, aki az íróasztala mellől eldöntötte, hogy a szülőnek igaza van mindenkivel szemben.
Nem sok ez egy kicsit ajóból?

A hatóságok az alapján járnak el, hogy mit lehet bizonyítani, vagy mit nem. Több állítással és egy tagadással, még ha az egynek is van igaza és nincs más kétséget kizáró bizonyíték az igaza mellett, vesztett ügy! Ezért nem szabad visszaállítani a halálbüntetést sem többek között.

23. Hortobagyi Istvan válasz 2008.11.14. 16:26:55
én 2008.11.12. 22:12:07

Akkor mégegyszer nekifutok: szóval van olyan eset, amikor nem a törvényt, hanem annak szellemét veszik figyelembe, tehát nem betű szerint értelmezik. Gondolom tudod Pista, hogy miről beszélek. Szerintem itt is így kellene eljárni. (És fogadásom van rá nagyobb tételben, hogy a végén így is fognak eljárni!)

Figyelj Barátom!
rn
rnÉn nem arról beszéltem, hogy helyeslem a történetet, hanem arról, hogy a hatályos törvények szerint jár el az igazságügy és a rendvédelem is. Mint írtam, a tárgyi eljárást követően a bíróság minden bizonnyal felmenti az emberünket, de a hatóságok követnének el mulasztásos jogsértést, ha nem így járnának el. A tévében már a Retek Klub is mást mondott tegnap, vagyis arról beszélt, amit én leírtam. Ám Te is tudod bizonyára, hogy a sajtó miként működik. Egy hír az egyik nap, aztán a másik nap ugyanaz a hír másként.
rn
rnHa pedig valaki oknyomozó riporter, akkor vegye a fáradtságot, és még mielőtt oknyomozásba kezd, nézze meg, hogy nem szalad-e bele valami jogsértésbe, hiszen akkor mondhatja magát igazi oknyomozónak, ha nem rest megnézni a mindenki számára hozzáférhető jogszabályokat!

22. plc válasz 2008.11.14. 12:13:02

Történt egy újabb hasonló eset. Egy iskola előtt egy nagyobb gyerek üti-veri a kisebbeket. Egy járókelő közéjük áll, hogy leállítsa a verést, a verekedő nagyobb gyerek elküldi az anyjába, megrúgja. A fickó elkapja a karját, beviszi az iskolába ás átadja a tanároknak. Másnap mindenki meglepetésére az úriembernél megjelenik a rendőrség, mert a gyerek szülei feljelentették kiskorú bántalmazásáért. Hiába mondanak bármit a szemtanúk, megtörténik a rabosítás és még az is megeshet, hogy elítélik. MIndezt egy olyan ügyész utasítására, aki az íróasztala mellől eldöntötte, hogy a szülőnek igaza van mindenkivel szemben.
Nem sok ez egy kicsit ajóból?

21. anonim válasz 2008.11.14. 07:59:16

Elvtárs, segítsd a lebukottakat!

20. én válasz 2008.11.14. 07:40:21

A riportert felmentették. Indoklás: az elkövetett cselekmény nem veszélyes a társadalomra." A törvény szelleme, amit emlegettem. Kár, hogy nem fogadott velem senki.

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index