Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Az oktatási jogok biztosa a Gergényi-dolgozat ügyét vizsgálja
Témaindító: Valaki

Hivatalból vizsgálja az oktatási jogok biztos a Gergényi Péter budapesti rendőrkapitányról egy fővárosi középiskolában íratott dolgozat ügyét, mert előfordulhat, hogy sérült "a nevelés többoldalú, tárgyilagos szervezése" - ezt maga Aáry-Tamás Lajos jelentette be. A Magyar Hírlap szerint a budapesti Kempelen Farkas Gimnázium 10. osztályába járó diákok azt a feladatot kapták, írjanak házi dolgozatot Gergényi Péter budapesti rendőrkapitány ténykedéséről. A feladathoz a tanár több szempontot diktált le, amely alapján a diákok összeállíthatták dolgozatukat. A lap szerint az egyik diák füzetében az olvasható az előre megadott szempontok között, hogy "túl kemény volt a vasprefektus", a rendőrök "túl keményen léptek fel a tüntetőkkel szemben", nem viseltek azonosítót, illetve hogy a tábornok viselkedése "idegességet és pökhendiséget sugárzott".

db/lap 
15. noname válasz 2008.05.27. 22:28:34

Érdekes, amíg az iskola egyik tanára az oktatási minisztériumban dolgozik, addig a másik a minisztériumok ellen...(oda járok, csak tudom).

14. tapasztaltam válasz 2006.12.14. 17:05:44
Titi 2006.12.14. 10:55:38

Hülyék vagytok

Cumi?

13. Titi válasz 2006.12.14. 10:55:38

Hülyék vagytok

12. MRX válasz 2006.12.03. 22:39:09
tapasztaltam 2006.12.03. 21:43:20

Lehet, de egyben az apa is, mert te impotens vagy!

BUNKÓ VAGY!

11. tapasztaltam válasz 2006.12.03. 21:43:20
MRX 2006.12.03. 12:52:34

BUNKÓ VAGY!

Lehet, de egyben az apa is, mert te impotens vagy!

10. MRX válasz 2006.12.03. 12:52:34
tapasztaltam 2006.12.01. 15:13:00

Nulla provokátor senki. Nem is te vagy az apa! Kérdezd a postást!

BUNKÓ VAGY!

9. Pelikán válasz 2006.12.03. 00:52:55

Hát, Uraim!

Valahol azt írtam, hogy a morál az hiányzik ebből a nemzetből. Elkeserítő ez a személyeskedés amit itt látok. Nem értem, miért nem lehet a másik véleményével érvekkel vitatkozni. Olyanok vagytok mint a "nagy" politikusok. Ha nincsnek érvek, kölcsönösen anyáztok. Mi lenne, ha tiszteletben tartanánk egymás véleményét? És netán vitatkoznánk vele? Ez a mai magyar politikai kultúrába nem fér bele. Mellesleg a témához kapcsolódva én úgy gondolom, hogy nem kéne bevinni a napi politikát az iskolákba, azonban szerintem ez nem is olyan egyszerű dolog, ha már itt tartunk. A gyerekek otthon szocializálódnak, érdeklik őket a napi események és itt nem a napi politikai dolgokra gondolok, hanem az elmúlt időszak utcai megmozdulásaira. Na most, erre a pedagógusnak valamilyen formában reagálnia kell. De mint tudjuk a pedagógus társadalom is megosztott és van aki így, van aki úgy látja az eseményeket. Ezek érzelmi kérdések. Nem tartom különösebb bűnnek ennek a dolgozatnak a megíratását, de nem adtam volna támpontokat. Ezzel azt akarom mondani, ha már egy tanár olyan helyzetbe kerül, hogy felmerülnek ilyen kérdések, akkor lehetőleg objektíven próbálja megközelíteni a kérdést. Szerintem egy tanult embertől ez elvárható. Itt azt látom, hogy az érzelmek vezérlik a hozzászólókat. Nem hiszem, hogy bármelyik oldal is tiszta lenne mint a fehér holló, de most amikor elolvastam Orbán Viktor origónak adott interjúját, sok minden kérdésre választ kaptam. És a jobboldalon ezeket a megerősítéseket és sokszor általam demagógiának tartott, feltételezéseken alapuló kijelentéseket hallom vissza. Ugyanakkor a baloldali kommunikáció meg egyből lecsap ezekre és elkezd védekezni, holott nem is kéne. Magyarul, mindig bemennek az alagútba. Rossz a kommunikációjuk.
De eltértem a témától, vagyis az iskola oktasson, az egyház gondozza a lelkeket, imádkozzon a hívőkért és nem nem hívőként egyaránt, az orvos gyógyítson, a rendőr meg a katona védjen és ne politizáljon. Arra ott vannak a politikusok. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne mondjon véleményt és ne nyílvánítsa ki akaratát, de ezt ne az iskolában, a templomban, vagy a kórházban tegye meg. Ezek a szakmák hivatások és ezeket az embereket eskü kötelezi, általában. De úgy látom ehhez a demokráciához még fel kell nőni a társadalomnak.

Üdv:

a Gátőr

8. tapasztaltam válasz 2006.12.01. 15:13:00
eggy apa 2006.12.01. 14:54:26

Nekem az is elég, ha én tudom az igazat, és névtelenül ugyan, de közzé tehetem.

Nulla provokátor senki. Nem is te vagy az apa! Kérdezd a postást!

7. eggy apa válasz 2006.12.01. 14:54:26
adamikzoli 2006.12.01. 10:58:13

Tudod ha ez így volt el kell menni az illetékesekhez és be kell jelenteni.A rágalmazásért meg viselned kell a felelősséget.Így névtelenül lehetsz derék "kultur magyar".

Nekem az is elég, ha én tudom az igazat, és névtelenül ugyan, de közzé tehetem.

6. adamikzoli válasz 2006.12.01. 10:58:13
eggy apa 2006.12.01. 10:40:55

Oszt téged elbocsátottak-e már, te gyerekekkel szülőknek üzengetős (hogy kire kell szavazni) levitézlett képviselőjelölt?

Tudod ha ez így volt el kell menni az illetékesekhez és be kell jelenteni.A rágalmazásért meg viselned kell a felelősséget.Így névtelenül lehetsz derék "kultur magyar".

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index