Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Ki lesz a Fideszes Keller László? Közpénz és feljelentésügyi….
Témaindító:

Miért gondolja Orbán, hogy neki sikerül a korrupciós ügyeket felszámolni? Miből gondolja, hogy az mszp nincs olyan rafinált mint a fidesz? Amikor a kelleri feljelentésügyi államtitkárságot felállították, már akkor is elég gusztustalannak tartottam ezt a dolgot, valószínű, hogy most sem lesz ez másként. Mert, mit is ért el Keller? Mondhatjuk, hogy semmit. Pedig voltak „ügyek” a fidesz érában is. Vannak „ügyek” most is. Csakhogy ezek nem voltak bizonyíthatók és valószínűleg nem is lesznek azok. Persze lehet, hogy a fidesznek ez a legfontosabb teendője a hatalomváltást követően. Ha jól belegondolok, van is benne ráció. Leszámolni a politikai ellenséggel és a gulagra velük. Lehet, hogy ez volt az mszps cél is? Könnyen lehet. Na, mindegy, nekem erről az egészből négy név ugrik be. Lenin, Sztálin, Hitler, Szálasi. Ja, mindkét oldalon.

db/lap 
5. plc válasz 2008.06.15. 19:14:57

Jogos lenne a korrupciós ügyek vizsgálata, de akkor mindkét oldalon meg kellene csinálni. Megnézni a Fidsz többségú önkormányzatok dolgait is. Valahogy minden komolyabb pályázatot véletlenül valamelyik fidesz vezetőhöz köthető cég nyer. Érdekes.

4. kukac válasz 2008.06.15. 15:35:00
komondor 2008.06.14. 16:19:29

Üdvözöllek, már hiányoltalak. :)
Szerintem O.V.-nak sem fog sikerülni a korrupciós ügyeket felszámolni. De jó politika ezzel jönni.
Egy országnak hosszú utat kell megtennie - konkrétan a demokrácia útján -, hogy egy napvilágra került korrupciós ügy pl. a miniszterelnöknek a székébe kerüljön. (Lásd kormányüdülő ügy, ami - elévült. És? Akkor már nincs is?) Amíg foggal-körömmel ragaszkodik a hatalomban ülő a pozíciójához, addig ne beszéljünk pl. politikai kultúráról.

A kormányüdülő kérdését hogyan lehet belekeverni egy orbán-féle számonkérőszékkel? Minden korrupció-gyanús ügyletet ki kell vizsgáltatni, kormánytól függetlenül! Vagy azt hiszi a Fidesz, hogy ha ő van hatalmon, akkor másként dolgozik megint az ügyészség? Ha valaki nem mond le önként posztjáról, lehet kultúrálatlannak nevezni, de egyes momentumokat kiragadni a nyugati demokráciákból nem érdemes. Talán lehetne itt a bíróságok, ügyészségek, média teljes önállóságával kezdeni, vagy a párt-finanszírozással. Sajnos a demokrácia megtanulása évtizedes feladat, és a tandíjat meg kell fizetni, ha költséghozzájárulásnak is hívjuk:))

3. tacskó válasz 2008.06.14. 16:39:03

Én is üdvözöllek, és a téma is jó. A Pholt-féle ügyészségről is lehetne beszélni, de ennél érdekesebb az az álláspont, hogy miért kell egy hatalomváltás ahoz, hogy valaki a rendőrséghez, ügyészséghez forduljon, ha törvénytelenséget észlel.
A Fidesz-uralom alatt egy ellenzéki vizsgálóbizottságot sem engedett felállítattni a hatalom, ezért a Keller-féle államtitkárságnak lehetett létjogosultsága. Az üvegzseb-törvény a közélet tisztaságát kívánta javítani, pártállástól függetlenül.

2. komondor válasz 2008.06.14. 16:19:29

Üdvözöllek, már hiányoltalak. :)
Szerintem O.V.-nak sem fog sikerülni a korrupciós ügyeket felszámolni. De jó politika ezzel jönni.
Egy országnak hosszú utat kell megtennie - konkrétan a demokrácia útján -, hogy egy napvilágra került korrupciós ügy pl. a miniszterelnöknek a székébe kerüljön. (Lásd kormányüdülő ügy, ami - elévült. És? Akkor már nincs is?) Amíg foggal-körömmel ragaszkodik a hatalomban ülő a pozíciójához, addig ne beszéljünk pl. politikai kultúráról.

1. Pelikán válasz 2008.06.13. 20:11:56

Miért gondolja Orbán, hogy neki sikerül a korrupciós ügyeket felszámolni? Miből gondolja, hogy az mszp nincs olyan rafinált mint a fidesz? Amikor a kelleri feljelentésügyi államtitkárságot felállították, már akkor is elég gusztustalannak tartottam ezt a dolgot, valószínű, hogy most sem lesz ez másként. Mert, mit is ért el Keller? Mondhatjuk, hogy semmit. Pedig voltak „ügyek” a fidesz érában is. Vannak „ügyek” most is. Csakhogy ezek nem voltak bizonyíthatók és valószínűleg nem is lesznek azok. Persze lehet, hogy a fidesznek ez a legfontosabb teendője a hatalomváltást követően. Ha jól belegondolok, van is benne ráció. Leszámolni a politikai ellenséggel és a gulagra velük. Lehet, hogy ez volt az mszps cél is? Könnyen lehet. Na, mindegy, nekem erről az egészből négy név ugrik be. Lenin, Sztálin, Hitler, Szálasi. Ja, mindkét oldalon.

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index