- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Tavasz van...
Témaindító: Morzsi
Tavasz van Megjött a tavasz! Végre ezerrel süt a nap, milliónyi szag terjeng a levegőben. A szomszédban még füstöl a kémény, mert ott szénnel fűtenek. Ez azt jelenti, hogy Lessie a szomszédban tüzel. Elástam a múltkori séta alatt talált csontomat és kapartam egy átjárót a drótkerítés alatt. Átmegyek és meghergelem a kislányt�- gondoltam. A fene egye meg! A dudaorrú paraszt szomszéd a kerítés alját betonlábazattal öntötte ki. Most mit csináljak? Átugrani nem tudom � erdélyi kopó vagyok � ásni pedig oka fogyottá vált. Egy hete a gazdám kivitt a közeli parkba. Ott levette a pórázomat. Amíg valami szőke lotyóval beszélgetett, én megláttam egy keveréklányt az egyik felborított szemetesben turkálni. S míg ő a gyomrába gyűjtötte szelektíve � az EU-s normáknak megfelelően � a kuka tartalmát én addig megkönnyebbültem. Igaz, ő észre sem vett. Vagy ő volt túl tág a sok elléstől, vagy én megyek lassanként össze. Mikor végeztem, megjelöltem a lábán. Utána jutott eszembe, hogy hiábavaló volt a jelölés, mert úgyis továbbállt. Hiába, mondta az apám, hogy nem vagyok egy nagy koponya, ezért inkább az orromat kamatoztassam. A rendőrséghez a termetem miatt nem kellettem nyomozókutyának. Most meg napok óta kerestem a lábaim között a bolhát, amit a keveréklánytól kaphattam, de nem találtam egy bolhát sem. Létezik olyan féreg, ami egyfolytában csak a makkon csíp? Ha nem, akkor meg mi a fene lett velem? Nocsak! Megint volt valami a levegőben� Kormos, a másik szomszédom (egy foxi) már megint halas kaját kapott. Erre hozta a szél. Fúúúj!!! Hogy ez a Kormos milyen paraszt! Én pedig továbbra sem jutottam át a szomszédba. Egészen éjfélig vonyítottam Lessie-nek. Nem kaptam választ. Besomfordáltam a gazda lakásába a nyitott hálószoba ajtón. A gazda vidékre ment és gondjaimra bízta a feleségét. Hmmm!!! Egész jó az illata� Meleg volt, ezért kitakarózva aludt. Valami vékony hálóing volt rajta. Alóla kikandikált a telihold, vagy micsoda. Ezt nem értem, mert kint is telihold van. Új csillagot fedeztem volna fel? Na, mindegy gondoltam, a lábai közé telepszem és a combjára hajtom a fejem. Hirtelen ismerős illat csapta meg az orromat. A combok közül jött, a telihold felől. Pár percnyi vívódás után megszólított a természet. Istenem! Ez legalább olyan jó volt, mint a kóborlánnyal és lessie-vel! Az asszonyka pedig fel sem ébredt. Emlékszem, félálomban a fejemet simogatta és közben azt kiabálta, hogy � Fecókám! Kefélj még! Én pedig nem tudom, hogy ki az a Fecó, mert engem Morzsinak hív a gazdám, aki pedig Zoltán. Akkor most ez, hogy is van? Mindenesetre, ha a gazda nem lesz itthon, én továbbra is hűséges házőrzője leszek. |
|