Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Kezdeményezzünk népszavazást? :O)
Témaindító:

Én úgy gondolom, ha itt mindenki kezdeményezhet népszavazást, akkor én lennék a következő.

1/ Parlamentben két ciklusnál többet senki ne lehessen képviselő!

2/ Felezzük le a parlament létszámát!

3/ Maximalizáljuk a béreiket a mindenkori átlag köztisztviselői díj háromszorosában és slussz! A miniszterek kapják az ötszörösét, az államtitkárok a négyszeresét!

S ettől a pillanattól a sok izé elmehetne kapálni...

db/lap 
16. Pelikán válasz 2008.04.13. 21:21:26
anonim 2008.04.13. 19:55:55

A számháborúzás, mint utaltam rá, Pelikán et. kedvenc időtöltése, én nem óhajtom fillérre kiszámolni, hogy mennyi az \"átlag\", de az interneten minden számadat megtalálható.
rnAz biztos, hogy ma egy mezei képviselő, akinek nincs máshonnan (pl. polgármesterségből kifolyóan) 5-600 ezer forint pluszjövedelme, az a bizottsági pótlékkal és a költségtérítéssel együtt sem keres 750 ezer forintot havonta.
rnCsak úgy mellékesen: az államigazgatásban(!) a köztisztviselői átlagfizetés fölül van a 400 ezer fotinton havonta és ott is van költségtérítés. Sőt 13. havi fizetést,ruhapénzt, prémiumot, estenként külön jutalmat is kapnak. Ezek a juttatások a képviselők esetében teljesen ki vannak zárva.
rnÚgyhogy azt hiszem, Tetű nagyszerű javaslatát mindannyian kitörő örömmel fogadnák.

Csak nem hiányzom anonim?
rn
rnÜdv:
rn
rna Gátőr

15. plc válasz 2008.04.13. 21:08:35
anonim 2008.04.13. 19:55:55

A számháborúzás, mint utaltam rá, Pelikán et. kedvenc időtöltése, én nem óhajtom fillérre kiszámolni, hogy mennyi az \"átlag\", de az interneten minden számadat megtalálható.
rnAz biztos, hogy ma egy mezei képviselő, akinek nincs máshonnan (pl. polgármesterségből kifolyóan) 5-600 ezer forint pluszjövedelme, az a bizottsági pótlékkal és a költségtérítéssel együtt sem keres 750 ezer forintot havonta.
rnCsak úgy mellékesen: az államigazgatásban(!) a köztisztviselői átlagfizetés fölül van a 400 ezer fotinton havonta és ott is van költségtérítés. Sőt 13. havi fizetést,ruhapénzt, prémiumot, estenként külön jutalmat is kapnak. Ezek a juttatások a képviselők esetében teljesen ki vannak zárva.
rnÚgyhogy azt hiszem, Tetű nagyszerű javaslatát mindannyian kitörő örömmel fogadnák.

Én arról a költségtérítésről tettem említést, amit számla, vagybármilyen bizonylat, igazolás nélkül kapnak képviselőink. Ilyenről a \"közszolgák\" nem is álmodozhatnak. Ez sok képviselőnél évi 3-4 milliót is elérhet.

14. anonim válasz 2008.04.13. 19:55:55
plc 2008.04.13. 19:35:58

Egy pár szót nem vettél észre -talán felületességből.
rnvolt egy ilyen mondat befejezés a 3x bér után, hogy slussz. Szóval nincs évi átlagban 4 milliós kötségtérítés.

13. plc válasz 2008.04.13. 19:35:58
anonim 2008.04.12. 16:23:34

Azon túl, hogy a felvetésed mérhetetlen demagógiájánál csk a tömény rosszindulata a nagyobb, lőttél egy jókora bakot is, Tetű!
rnUgyanis a jelenlegi (ogy-i) képviselői fizetés kb. 230.000,-Ft/hó. ( a pontos adatot majd a Pelikán bediktálja Neked)
rnAz átlag(!) köztisztviselői bér, jelenleg 250.000 Ft/hó körül van, ennek a háromszorosa 750.000,- Ft/hó lenne. Kb!
rnCsóközön!

Egy pár szót nem vettél észre -talán felületességből.
rnvolt egy ilyen mondat befejezés a 3x bér után, hogy slussz. Szóval nincs évi átlagban 4 milliós kötségtérítés.

12. anonim válasz 2008.04.12. 22:57:49
Hortobágyi István 2008.04.12. 20:42:49

Butaság? Tán a Te pénztárcádat is érinti a dolog? :O) Szar ügy... Megér egy próbát. Akkor majd nem tud az ellenzék kisebb parlamentet ígérni és utána azt leszavazni, mint tette nemrég. Nem hazudnak ám! csak reggel, délben és este... :O)
rn
rnMinek fizetnék be négy milliárdot ezért? Mások befizették, akik népszavazást kezdeményeztek?
rn
rnVan még egy ötletem. Népszavazást kéne kiírni arról, hogy legyen ingyen az alkohol és a cigi. Vedelhetnénk és füstölhetnénk kedvünkre, hiszen nem kell se vizitdíjat, se kórházi napidíjat fizetni. Akkor meg? :O)

Sumákolsz már, Tetű!

11. Hortobágyi István válasz 2008.04.12. 20:42:49
anonim 2008.04.12. 17:17:16

Tisztelt topicknyitó!

Akkor van értelme kezdeményezni, ha az népgazdasági és társadalmi érdek!
Ön butaságot kér.
Ennek alapján lehetne kérni:

- 10 éves ciklus legyen
- laptopon keresztül konferenciabeszélgetés alapján nem is kellene országház, mert a technika megold mindent
- Csak a városokon kívül lehet személyautóval közlekedni, a városban nem

Satöbbi!

Butaság? Tán a Te pénztárcádat is érinti a dolog? :O) Szar ügy... Megér egy próbát. Akkor majd nem tud az ellenzék kisebb parlamentet ígérni és utána azt leszavazni, mint tette nemrég. Nem hazudnak ám! csak reggel, délben és este... :O)
rn
rnMinek fizetnék be négy milliárdot ezért? Mások befizették, akik népszavazást kezdeményeztek?
rn
rnVan még egy ötletem. Népszavazást kéne kiírni arról, hogy legyen ingyen az alkohol és a cigi. Vedelhetnénk és füstölhetnénk kedvünkre, hiszen nem kell se vizitdíjat, se kórházi napidíjat fizetni. Akkor meg? :O)

10. gege válasz 2008.04.12. 18:48:09
Hortobágyi István 2008.04.11. 07:14:54

Én úgy gondolom, ha itt mindenki kezdeményezhet népszavazást, akkor én lennék a következő.

3/ Maximalizáljuk a béreiket a mindenkori átlag köztisztviselői díj háromszorosában és slussz! A miniszterek kapják az ötszörösét, az államtitkárok a négyszeresét!

Akkor fizesse be 4 milliárdot, és mehet.Talán pogi és üditő is lesz.Ennyiből kifussa.

9. gege válasz 2008.04.12. 18:48:07
Hortobágyi István 2008.04.11. 07:14:54

Akkor fizesse be 4 milliárdot, és mehet.Talán pogi és üditő is lesz.Ennyiből kifussa.

8. aaa válasz 2008.04.12. 18:02:52

Témaindító!
Te megtámadtad a valamikori SZDSZ-es Nyitrait aki fideszes képviselő Kecskeméten, de magtámadtad a fidesz Horváth Zsoltját aki Budapesten él de Kecskemétet képviseli ,aki Államtitkárkénz szociális bérlakást kapott a fidesztől mert rá volt szorulva.Te nem bízol ezekben. Én sem. Sőt! Éljen a JOBBIK MINDEN SZINTEN MERT EZEK ENNYIRE ALJASOK.

7. anonim válasz 2008.04.12. 17:17:16

Tisztelt topicknyitó!

Akkor van értelme kezdeményezni, ha az népgazdasági és társadalmi érdek!
Ön butaságot kér.
Ennek alapján lehetne kérni:

- 10 éves ciklus legyen
- laptopon keresztül konferenciabeszélgetés alapján nem is kellene országház, mert a technika megold mindent
- Csak a városokon kívül lehet személyautóval közlekedni, a városban nem

Satöbbi!

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index