- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Versek...
Témaindító: tetű
Gondoltam, tegyük félre egy kicsit a politikát! Aki hozzám hasonlóan rímeket barkácsol, kérem itt ossza meg velünk! Tisztelettel: a tetű S akkor jöjjön az első: Ördögi kínjaim Puskaporos sebembe csavarodott acélmag, Mely mélyen a lelkembe csavarta magát, A purgatóriumban lebegtetve maró fájdalmát Szórja szét testemben, s nem enged a fényre át. Kallódó emberek karizmája vesz körül, Sötétség, bánat, a néma csend és az űr. S, míg szívem ezer bánatát szétordítaná, Nincs ki meghallgassa és utam visszafordítaná. A fény felől csak egy kéz nyúl felém, Egy kecses könnyű és törékeny kacsó. Teljes szívemmel érzem, belekapaszkodnék, Mert ott az egyetlen kiút, ami most járható. De ördögi kínjaim rám ezernyi indát tekernek� Húznak a kénköves gőzbe, hol elhaltak hevernek. Elhalt emlékeim, melyek voltak jók és rosszak, Megfojtanak, sírva hívnak, s érzem, nyomban szétszakítnak. Lassan felülkerekedik a vakító fény világa, Lágyan ölelve felemel a boldogító magasságba, Ahol aranyszín angyalai rám fehér szárnyat kötnek, És Mephisto bús torz szülöttei tehetetlenül hörögnek.
tetű
2008.01.10. 13:25:23
Behódolva… ? Behódolva…
tetű
2007.11.15. 12:44:07
Levél… Elillantál… Levél…
vazze
2007.09.22. 11:34:52
Én nem ellenfélnek tekintelek... Köszönöm... :O)
tetű
2007.09.21. 20:41:41
Köszönöm... Jól hangzik a politikai ellenféltől. De tényleg jólesett.. Én nem ellenfélnek tekintelek...
vazze
2007.09.21. 11:15:31
Inkább verset írj, minthogy politizálj. :) Köszönöm... Jól hangzik a politikai ellenféltől. De tényleg jólesett..
tetű
2007.09.20. 15:58:41
Ülök és várlak. Inkább verset írj, minthogy politizálj. :) Ülök és várlak. |
|

Hogy ne csal politizáljunk mindig.
Ez egy Kosztolányi vers, amit Karinthy Frigyesnek írt. Az érdekessége akkor derül ki, ha a kezdőbetűket összeolvassátok.
Nyár,
A régi vágyam egyre jobban
Lobban,
De vár még, egyre vár.
Kár
Így késlekedned, mert az éj setétül.
Az élet
Siralmas és sivár
Enélkül.
Gigászi vágyam éhes, mint a hörcsög,
Görcsök
Emésztik s forró titkom mélye szörcsög.