- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Nyílt levél Anonimnak!
Témaindító: Rubin Hood
Anonim Polgártárs! Téged úgy ismertelek meg itt a Hírös Indexen, mint a jobbosok elkötelezett, sőt mondhatni elvakult katonáját. Egy olyan embert, aki inkább hisz, mint tud. Adok Neked egy lehetőséget itt mindenki előtt: Esküszöm az egy élő Istenre, hogy amennyiben levezeted nekem azt, miként munkahely teremtő a tébé csökkentése, majd a minimálbér 4 év alatt majd duplájára növelése, akkor a második fordulóban a Fidesznek adom a voksomat! Nem szeretném, hogy úgy fogd fel ezt az üzenetet, mint provokációt, hiszen csupán felvilágosításért fordultam Hozzád! Felvilágosulásért és megvilágosulásért is egyben, mint ahogyan a baloldali szavazók és a jobbos MDF sem fogja fel, hogy ezt miként gondoljátok megvalósítani. Hogy miként lesz ebből munkahely teremtés és miért lesz jó úgy a vállalkozónak, mint a munkavállalónak? Tehát rajta! Téged akkora ésszel áldott meg a Teremtő, hogy biztos vagyok abban, megfelelő és mindenki számára érthető választ fogsz adni a feltett kérdésemre. Hiszem, érzem, hogy velem együtt sokan figyelik árgus szemekkel a gondolataidat, vagy ha jobban tetszik a gondolataitokat. Orbán apád ne csalódjon Benned! S mivel is zárhatnám várakozón a témanyitómat, mint avval, hogy: HAJRÁ MAGYARORSZÁG! Most mindent Magyarországért! Aztán holnap? Tisztelettel: A balos Rubin Hood
plc
2009.08.22. 21:21:54
Majdnem igazad van, de nagyon nagy tévedésnem vagy. Nem a Társadalom a legfőbb törvényhozó. A demokrácia lényege, hogy a társadalom tagjai megválaszthatják valamilyen elvek mentén, hogy kiket küldenek a törvényhozásba. Itt véget is ér négy évre a társadalom szerepe. esetleg egy népszavazás esetén lép előtérbe megint. A társadalom valóban felette áll a parlamentnek, a politikusoknak, de nincs közvetlen hatása a törvényhozásra. Sajnos az átlag magyar aminkor szavaz, nem nézi az embert, lát egy logót, aztán amelyikre jobban emlékezik (aki nagyobbat, vagy szívhezszólót mond) arra szavaz. Egy nagy ember (sajnos nem emlékszem ki volt) egyszer azt mondta, hogy lehet, hogy a demokrácia nem a legjobb megoldás, de eddig nem találtak ki jobbat! A híres mondás Winston Churchill-től származik.
pont
2009.08.23. 20:36:21
Tárgyi tévedésben vagy. :) Bocs, igazad van, rosszul emlékeztem. De Neked sincs teljesen igazad, mert a tárgyalásokon az MDF kardoskodott a teljes listás parlamenti választások mellett. (utánanéztem!)
Hortobagyi Istvan
2009.08.24. 08:54:23
Ebben egyetértünk. Ha valaki képviselő lesz, akkor azért válasszák meg az emberek, mert látnak benne emberséget és érzik, hogy értük fog a képviselő munkálkodni. Ám ebben az országban az a baj, hogy pártszínekre szavaznak még azok is, akik itt az egész politikai elitet leakarják váltani. min pl,te.....
pont
2009.08.23. 20:36:21
Tárgyi tévedésben vagy. :) Ebben egyetértünk. Ha valaki képviselő lesz, akkor azért válasszák meg az emberek, mert látnak benne emberséget és érzik, hogy értük fog a képviselő munkálkodni. Ám ebben az országban az a baj, hogy pártszínekre szavaznak még azok is, akik itt az egész politikai elitet leakarják váltani.
plc
2009.08.23. 17:03:46
Ez a demokrácia alapja. Sajnos \'90 -ben a magukat rendszerváltó pártokként aposztrofáló szervezetek, élükön a fidesszel, gondoskodtak arról, hogy a választójogi törvényből kimaradjona képviselők visszahívásának lehetősége. Ezért van, hogy a képviselők legaább fele pártlistáról kerül be, mert így a haverok a következő választáson is ott lehetnek a lista elején. Vajon miért akarja a fidesz, hogy a felére csökentett parlamentbe csak pártlisták legyenek? Ha kisebb listák lennének és aképviselők inkább egyéni körzetből jutnának be a parlamentbe és lehetőség lenne a visszahívásra, akkor működhetne úgy a demokrácia, ahogy leírtad. ez lenne valóban az igazi demokrácia! ezt nem akarják a fideszesk sem. Tárgyi tévedésben vagy. :) Az elkeserítő, hogy hiába tudjuk azt, hogy kijátszanak bennünket választókat, semmilyen eszköz nincs a kezünkben, hogy érvényesíteni tudjuk az akaratunkat. Ugyanis bárkit is választunk, az eleve csak olyan lehet, aki tagja valamelyik pártelitnek, vagyis eleve nem a társadalom érdekeit fogja képviselni a törvényhozásban, hanem azt a pártvezér hűbérurat, akinek a vazallusa. Ha bárkit is választunk, az eleve nem a mi emberünk, mert jelöltet állítani és azt bekampányolni csak a pártoknak van pénzük ...ugyanis a pártok támogatását is megszavazták maguknak a Parlamentben. A kis pártok, és a független jelöltek eleve behozhatatlan hátránnyal indulnak velük szemben. És ha egy-egy be is jut a törvényhozásba, eleve nem tud elérni semmi érdemit a rendszer megváltoztatásával kapcsolatban, mert nem tud többséget szerezni a pártokkal szemben.
anonim
2009.08.23. 13:43:32
Attól tartok félreértetted, vagy nem értetted pontosan amit írtam. Talán nem fogalmaztam elég jól. Persze, azt természetesen tudom, hogy a „Törvényeket” mint jogszabályokat nem közvetlenül a társadalom hozza, hanem a Parlamentben a képviselők fogadják el azokat. Ez a demokrácia alapja. Sajnos \'90 -ben a magukat rendszerváltó pártokként aposztrofáló szervezetek, élükön a fidesszel, gondoskodtak arról, hogy a választójogi törvényből kimaradjona képviselők visszahívásának lehetősége. Ezért van, hogy a képviselők legaább fele pártlistáról kerül be, mert így a haverok a következő választáson is ott lehetnek a lista elején. Vajon miért akarja a fidesz, hogy a felére csökentett parlamentbe csak pártlisták legyenek? Ha kisebb listák lennének és aképviselők inkább egyéni körzetből jutnának be a parlamentbe és lehetőség lenne a visszahívásra, akkor működhetne úgy a demokrácia, ahogy leírtad. ez lenne valóban az igazi demokrácia! ezt nem akarják a fideszesk sem.
m(a)sz(o)p(sz)!!!
2009.08.22. 22:18:23
ha csökkenek a terhek,növekszik a gazdaság,és szűkül a feketemunkák lehetőségei!ezt mond el a haverodnak,hátha tud még gondolkozni!de lehet a gyurcsányék őt is kifingatták? Olvasd el mégegyszer amit írtam! Én ugyanezt mondtam, hogy igaz az, hogy bővülni fog a gazdaság, több pénz marad az embereknél, de ahhoz legalább két év kell, mire ebből munkahelyek lesznek és nem varázsütésre másnap! Közgazdasági alapok nélkül ezt sohasem fogod megérteni!
plc
2009.08.22. 21:21:54
Majdnem igazad van, de nagyon nagy tévedésnem vagy. Nem a Társadalom a legfőbb törvényhozó. A demokrácia lényege, hogy a társadalom tagjai megválaszthatják valamilyen elvek mentén, hogy kiket küldenek a törvényhozásba. Itt véget is ér négy évre a társadalom szerepe. esetleg egy népszavazás esetén lép előtérbe megint. A társadalom valóban felette áll a parlamentnek, a politikusoknak, de nincs közvetlen hatása a törvényhozásra. Sajnos az átlag magyar aminkor szavaz, nem nézi az embert, lát egy logót, aztán amelyikre jobban emlékezik (aki nagyobbat, vagy szívhezszólót mond) arra szavaz. Egy nagy ember (sajnos nem emlékszem ki volt) egyszer azt mondta, hogy lehet, hogy a demokrácia nem a legjobb megoldás, de eddig nem találtak ki jobbat! Attól tartok félreértetted, vagy nem értetted pontosan amit írtam. Talán nem fogalmaztam elég jól. Persze, azt természetesen tudom, hogy a „Törvényeket” mint jogszabályokat nem közvetlenül a társadalom hozza, hanem a Parlamentben a képviselők fogadják el azokat. |
|

Bocs, igazad van, rosszul emlékeztem. De Neked sincs teljesen igazad, mert a tárgyalásokon az MDF kardoskodott a teljes listás parlamenti választások mellett. (utánanéztem!)
Ha utánanéztél, akkor biztos úgy van. Lényeg a bélyeg. :)