Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Választási csalás 2002
Témaindító: Rózsa Sanyi

Ahogy közeledik az újabb szavazás, megint foglalkoztat a kérdés: csaltak-e 2002-ben. Ma már csak egy ügyes szoftverre van szükség, a kék cédulák ideje lejárt. A baloldal nagyon nem akart újraszámolni, pedig rengeteg beadvány érkezett az ellenőrző szervekhez, akik ezeket rendre visszautasították. Nagyon megkönnyebültek, amikor végre elégették a szavazócédulákt. Mit írtak a Gallupnál erről: "A tegnapi választási eredmények és a közvélemény-kutatási előrejelzések között jelentős eltérések mutatkoztak. Az összes közvélemény-kutató intézet - köztük a Gallup is - Fidesz-MDF győzelmet prognosztizált. Különbségek csak ennek mértékében voltak. Az egyes előrejelzések 2-8 százalék közötti Fidesz-MDF fölényt jeleztek előre. Mint azóta tudjuk, nem így történt. A közvéleményt és természetesen a kutató szakmát is foglalkoztató kérdés, hogy mi is történt. A magyar közvélemény-kutató szakma, amely az eddigi három magyarországi választáson a nemzetközileg elfogadott hibahatárokon belül pontosan jelezte előre a választási eredményeket, most, a negyedik választáson erre nem volt képes... ... Hol rontották el a közvélemény-kutatók? Elrontottuk-e egyáltalán? Az volt-e az oka, hogy most egyetlen kutató cég sem végzett úgynevezett exit poll vizsgálatot, vagy esetleg más okozta a téves előrejelzést? Erre a kérdésre természetesen most még nem tudunk egyértelmű és megfellebbezhetetlen választ adni. Ha ma egyértelműen ismernénk az okokat és a választ, akkor tegnap nem rontottuk volna el... A közvélemény-kutatás arra alkalmas, hogy képet adjon az emberek nyilvánosan vállalt vélekedéseiről. Ha az emberek nagyobb csoportjai valamilyen okból nem vállalják nyilvánosan véleményüket, akkor a közvélemény-kutatás módszerei csődöt mondanak... Egyik cég sem készített exit poll-mérést, mintha csak tudták volna: a bemeneti eredmény nem lesz azonos a kimenetivel. A fidesznek nem volt alternatív ellenőrző rendszere, tudtommal most készülnek egy ilyet létrehozni. Aki erről többet tud, legyen szíves nyugtasson meg, hogy nem csak egy eljátszott bohózatról van szó.

db/lap 
37. Nézzék meg /pirtó válasz 2009.02.15. 17:40:19

Többezres tüntetés volt pénteken a Kossuth téren. A résztvevők az ellen tiltakoztak, hogy a kormányfő jelezte: Bayer Zsolt cigányellenes cikke miatt utasította a kormányszerveket, hogy ne fizessenek elő a Magyar Hírlapra, és ne hirdessenek a lapban. Széles Gábor vádpontokban foglalta össze Gyurcsány bírálatát. Morvai Krisztina, Bíró Zoltán, Bayer Zsolt, Bencsik András és Farkas Félix is erőteljes szavakkal bírálták a miniszterelnököt.

http://hvg.hu/itthon/20090214_video_gyurcsany_tuntetes_magyarhirlap.aspx

36. anonim válasz 2009.02.12. 19:03:05
Anoním 2009.02.11. 23:44:07

Vajon megismétlik az idén tavasszal?

Zsolt! Már megint a tüzet szítod. Látom van időd munkaidő közben netezgetni.

35. Anoním válasz 2009.02.11. 23:44:07

Vajon megismétlik az idén tavasszal?

34. Rózsa Sanyi válasz 2006.04.04. 10:28:46

Az EBESZ nem akar megfigyelőket küldeni, a több ezer beadvány ellenére, annak ellenére, hogy az OVI egy évvel a választás után elismerte: a szavazóurnák 80%-ban találtak üres borítékot, ami megerősíti a gyanút: láncszavazás történt.
Most egy mszp-s aktivista elismerte a láncszavazást, és előrevetítette: most is erre készül az MSZP.

33. Nagyszájú válasz 2006.03.31. 12:17:04

Ok

32. Krumplibogar válasz 2006.03.31. 12:15:50

Ez így van!

31. anonim válasz 2006.03.23. 16:11:33
anonim 2006.03.23. 12:56:07

Szerintem az Orbán bukott meg a kormányával együtt (2002-ben)

Szerintem 2004-ben Megyó bukott meg, amikor a sajátjai elkaszálták. Ezzel egyidejűleg a Kormány is, mert nem a Kormánynak van Miniszterelnöke, hanem a Miniszterelnöknek van Kormánya. Szerintem!

30. anonim válasz 2006.03.23. 12:56:07

Szerintem az Orbán bukott meg a kormányával együtt (2002-ben)

29. Rózsa Sanyi válasz 2006.03.22. 17:03:10

A tiszteletre méltó embereknek is kezet csókoltak, de ez egy olyan lukas téma, amiről szerintem kár tovább fecsegni.

Antall meghalt. Csurcsány viszont megbukott a kormányával együtt. Azért ez nem ugyanaz.

28. anonim válasz 2006.03.22. 09:09:25
Rózsa Sanyi 2006.03.20. 10:14:15

A néniről azt olvastam, hogy a nemrég elhunyt férje bízta meg, hogy egy könyvet juttasson el Orbánhoz. A kézcsók a régi világ egyik szokása volt (ha nem tudnád), ezzel a magas rangú embereket tisztelték meg. Vagy azt hiszed, hogy a nénike pártutasításra csókolt kezet? V. kapta volna el? Ugyan már! Tipikus sajtóhisztéria-keltés. Detto, mint a Kövér-beszéd kapcsán.

"Egy a tábor, egy a zászló!"
Nem tudom, ebből vajon hoygan lehet kiolvasni V. vélt diktatórikus hajlamait. Amit tudok: a Fidesz szövetséget kötött más szervezetekkel. A zászló: fidesz-zászló. Nyílván a tábor is. Paranoiás vagy?

A biz. viedófelvételekről, jegyzőkönyvekről semmit sem tudok. De! Milyen diktatórikus következménye lett ezeknek (ha igaz... persze)?

Az elnök tejhatalmáról pedig csak egy mondat: vajon Gyurcsány mszp-karrierjét hogyan értékeled? Nem azon kéne gondolkoznod inkább, hogy a Medgyó kormány bukásakor új választást kellett volna kiírni? Máshol tudniillik ez a szokás, mondják. Ezzel szemben Gyurcsányi puccsolt.

Nagyon lapos érveid vannak, koma.

"A néniről azt olvastam, hogy a nemrég elhunyt férje bízta meg, hogy egy könyvet juttasson el Orbánhoz. A kézcsók a régi világ egyik szokása volt" - persze a férfiak csókoltak kezet a nőknek és nem fordítva. Nem kéne megmagyarázni azt ami egyértelmű.

"Egy a tábor, egy a zászló!"
Nem tudom, ebből vajon hoygan lehet kiolvasni V. vélt diktatórikus hajlamait. Amit tudok: a Fidesz szövetséget kötött más szervezetekkel. A zászló: fidesz-zászló. Nyílván a tábor is. Paranoiás vagy?"

Nem vagyok paranoiás. De egy tábornak csak egy vezére lehet. Milyen szövetség? A rákosista szalámi taktikára gondolsz, ahogyan az FKGP-t darabolták fel és az MDF-et is próbálták. Fidesz-zászló: nagyon rövid az emlékezeted.

"A biz. viedófelvételekről, jegyzőkönyvekről semmit sem tudok. De! Milyen diktatórikus következménye lett ezeknek (ha igaz... persze)?"
Azt bírom az ilyen emberekben mint Te is vagy, hogy nem vagy képes dolgoknak utánajárni. Ahogy a Kövér szövegnek sem. Ha smmit nem tudsz róla miért kérdőjelzed meg más szavahihetőségét? Nézd meg az mkogy.hu honlapot. Ott mindent megtalálsz.

Amikor Antall meghalt írtak ki új választásokat? Úgy emlékszem nem... Gyurcsányt az állampolgárokat képviselő Kongresszus majd Parlament választotta min. elnökké. Parlamentáris demokráciában így szokás. A nép közvetlenül nem választ miniszterelnököt.

Lapos a tudásod koma.

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index