- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Választási csalás 2002
Témaindító: Rózsa Sanyi
Ahogy közeledik az újabb szavazás, megint foglalkoztat a kérdés: csaltak-e 2002-ben. Ma már csak egy ügyes szoftverre van szükség, a kék cédulák ideje lejárt. A baloldal nagyon nem akart újraszámolni, pedig rengeteg beadvány érkezett az ellenőrző szervekhez, akik ezeket rendre visszautasították. Nagyon megkönnyebültek, amikor végre elégették a szavazócédulákt. Mit írtak a Gallupnál erről: "A tegnapi választási eredmények és a közvélemény-kutatási előrejelzések között jelentős eltérések mutatkoztak. Az összes közvélemény-kutató intézet - köztük a Gallup is - Fidesz-MDF győzelmet prognosztizált. Különbségek csak ennek mértékében voltak. Az egyes előrejelzések 2-8 százalék közötti Fidesz-MDF fölényt jeleztek előre. Mint azóta tudjuk, nem így történt. A közvéleményt és természetesen a kutató szakmát is foglalkoztató kérdés, hogy mi is történt. A magyar közvélemény-kutató szakma, amely az eddigi három magyarországi választáson a nemzetközileg elfogadott hibahatárokon belül pontosan jelezte előre a választási eredményeket, most, a negyedik választáson erre nem volt képes... ... Hol rontották el a közvélemény-kutatók? Elrontottuk-e egyáltalán? Az volt-e az oka, hogy most egyetlen kutató cég sem végzett úgynevezett exit poll vizsgálatot, vagy esetleg más okozta a téves előrejelzést? Erre a kérdésre természetesen most még nem tudunk egyértelmű és megfellebbezhetetlen választ adni. Ha ma egyértelműen ismernénk az okokat és a választ, akkor tegnap nem rontottuk volna el... A közvélemény-kutatás arra alkalmas, hogy képet adjon az emberek nyilvánosan vállalt vélekedéseiről. Ha az emberek nagyobb csoportjai valamilyen okból nem vállalják nyilvánosan véleményüket, akkor a közvélemény-kutatás módszerei csődöt mondanak... Egyik cég sem készített exit poll-mérést, mintha csak tudták volna: a bemeneti eredmény nem lesz azonos a kimenetivel. A fidesznek nem volt alternatív ellenőrző rendszere, tudtommal most készülnek egy ilyet létrehozni. Aki erről többet tud, legyen szíves nyugtasson meg, hogy nem csak egy eljátszott bohózatról van szó.
Anoním
2009.02.11. 23:44:07
Vajon megismétlik az idén tavasszal? Zsolt! Már megint a tüzet szítod. Látom van időd munkaidő közben netezgetni. Vajon megismétlik az idén tavasszal? Az EBESZ nem akar megfigyelőket küldeni, a több ezer beadvány ellenére, annak ellenére, hogy az OVI egy évvel a választás után elismerte: a szavazóurnák 80%-ban találtak üres borítékot, ami megerősíti a gyanút: láncszavazás történt. Ok Ez így van!
anonim
2006.03.23. 12:56:07
Szerintem az Orbán bukott meg a kormányával együtt (2002-ben) Szerintem 2004-ben Megyó bukott meg, amikor a sajátjai elkaszálták. Ezzel egyidejűleg a Kormány is, mert nem a Kormánynak van Miniszterelnöke, hanem a Miniszterelnöknek van Kormánya. Szerintem! Szerintem az Orbán bukott meg a kormányával együtt (2002-ben) A tiszteletre méltó embereknek is kezet csókoltak, de ez egy olyan lukas téma, amiről szerintem kár tovább fecsegni.
Rózsa Sanyi
2006.03.20. 10:14:15
A néniről azt olvastam, hogy a nemrég elhunyt férje bízta meg, hogy egy könyvet juttasson el Orbánhoz. A kézcsók a régi világ egyik szokása volt (ha nem tudnád), ezzel a magas rangú embereket tisztelték meg. Vagy azt hiszed, hogy a nénike pártutasításra csókolt kezet? V. kapta volna el? Ugyan már! Tipikus sajtóhisztéria-keltés. Detto, mint a Kövér-beszéd kapcsán. "A néniről azt olvastam, hogy a nemrég elhunyt férje bízta meg, hogy egy könyvet juttasson el Orbánhoz. A kézcsók a régi világ egyik szokása volt" - persze a férfiak csókoltak kezet a nőknek és nem fordítva. Nem kéne megmagyarázni azt ami egyértelmű. |
|

Többezres tüntetés volt pénteken a Kossuth téren. A résztvevők az ellen tiltakoztak, hogy a kormányfő jelezte: Bayer Zsolt cigányellenes cikke miatt utasította a kormányszerveket, hogy ne fizessenek elő a Magyar Hírlapra, és ne hirdessenek a lapban. Széles Gábor vádpontokban foglalta össze Gyurcsány bírálatát. Morvai Krisztina, Bíró Zoltán, Bayer Zsolt, Bencsik András és Farkas Félix is erőteljes szavakkal bírálták a miniszterelnököt.
http://hvg.hu/itthon/20090214_video_gyurcsany_tuntetes_magyarhirlap.aspx