2024.03.28, Csütörtök

Több mint 1500 látogatót vonzott Kecskemétre a 10. Real Gamers expó

2018.10.16. 17:50

Szeptember 29-én, szombaton került megrendezésre a jubileumi 10. nagy videojátékos és e-sport expó Kecskeméten, melyre a szervezők igazi csemegével készültek a tech kedvelőinek.

Hirdetés

Az átlag korosztály 12-16 évesekből állt, de tiszteletüket tették a rendezvényen a 20-30 éves, "idősebb" korosztály képviselői is. Programlehetőségek tekintetében a szervezők évről-évre igyekeznek valami újdonsággal előrukkolni, nem csak a kipróbálható videojátékok terén, hanem az eszközök, a legújabb tech "kütyük" terén is.

Jellemzően VR eszközök (virtuális valóság sisakok), szimulátorgépek (autó, motor, kamion, repülőgép), retro és modern konzolok, valamint meghívott YouTube videósok társaságában múlathatták az időt az érdeklődők. Idén a piac legmenőbb játékaiból ( Rainbow Six Siege, Clash Royale, World of Tanks és Rocket League ) szerveztek házibajnokságot.

A meghívott vendégek között szerepeltek YouTube videósok, Twitch streamerek és cosplayerek – velük két interaktív színpadi játékot is szerveztek: egy nagyon egyedi és látványos főzőműsort, illetve egy Activity jellegű rapid kvízműsort.

A nap során így kétszer is sikerült megtölteni a 600 fő befogadására alkalmas színháztermet.

A videós "nagy" nevek közül ki is emelnénk néhányat: Zsozeatya, Paplovag, DoggyAndi, Diesel, Zsomac és Dre3dd.

Végül tekintsék meg  a rendezvényen készült összefolgaló videót:

 

 

Az eseményen készült további fotók a rendezvény hivatalos Facebook oldalán megtekeinthetőek.

KecskemétTechszimulátorHírös Agóra Kulturális KözpontReal GamersYouTubeTwitchVR