2024.04.18, Csütörtök

A Samsung Note9-ben már a kijelző alatt lesz az ujjlenyomat-olvasó

tech2.hu

2017.11.14. 11:18

Az idei év egyik meghatározó trendje lett az okostelefonok világában a “full display”, az előlapot minél nagyobb arányban befedő kijelző.

Hirdetés

Erre szépen ráugrottak a gyártók, a nagyok és kisebbek egyaránt, sőt már ott tartunk, hogy nem csak a csúcskategóriában, hanem lejjebb is megjelent ez a megoldás. Igen ám, de ennek a dizájn  szempontjából vannak azért hátrányai is.

A képernyő ugyanis kiszorítja a telefonok előlapjára helyezett egyéb technikai elemeket, leginkább az ujjlenyomat-olvasót.

Elméletben már megszületett a megoldás, miszerint a kijelző alá kell beépíteni, csakhogy ezt a gyakorlatban eddig senki sem tudta prezentálni.

 

 

Az Apple-től várták sokan az áttörést, de az iPhone X esetében a Face ID-t választották és mint utólag elárulták,

nem is dolgoztak a szenzor képernyőbe való integrálásán.

Nem úgy a Samsung, akik viszont nem akarják az Apple-t másolni arcfelismerős dolgokkal, hanem maradnának a biometrikus azonosításnál. Kiszivárogtatott információk szerint a koreai óriás a Note 9-ben már a kijelző alá szerelt megoldást alkalmaznák.

A spekulációk szerint a jövőre érkező Note generáció méretben és formatervben nem sokban különbözik majd a jelenleg futó 8-as szériától.

TechNote9Samsungujjlenyomat-olvasó

Ajánló