2024.03.29, Péntek

Barista tanfolyam indul Kecskeméten

baristaakademia.hu

2017.01.05. 09:18

A tanfolyam során megismerhetik a kávékészítés lényeges folyamatait, amik szükségesek ahhoz, hogy a legjobb minőségű espressoval szolgálhassák ki vendégeiket, és mindehhez csupán 6 hét szükséges, hogy ügyes baristává válhassanak.

Hirdetés

 

A kávékészítés ismerete az otthoni kényeztetésnek is egy elengedhetetlen eleme. Hiszen a hidegebb napokban újabb lendületet ad egy ínycsiklandó kávéköltemény, tökéletesen elkészítve.

Azoknak ajánlják, akik érdeklődéssel vannak a kávé iránt és belevetnék magukat az új ismeretekbe. Ajánlják még azoknak is, akik már birtokolnak némi tudást, de profivá akarnak válni. Továbbá ajánlják azoknak is akik otthon, hobby szinten gyakorolják a kávé iránti szenvedélyüket.

A barista tanfolyam kezdés: 2017. január 24. 17 óra

Jelentkezni lehet a www.baristaakademia.hu honlapján.

 

A barista tanfolyam tematikája:

  • Kávé növény, eredete, elterjedése, kávéházak régen és ma botanikája, termesztése, szüretelése, feldolgozása (nedves, száraz, erjesztett eljárás), Arabica, robusta, pearl, marogogype, Jamaican Blue Mountain, Kopi luwak, Koffeinmentes kávé
  • A kávé forgalmazása, a kávétőzsde, kávé keverékek
  • Pörkölés,a kávéban lévő hatóanyagok, pörkölési módok, fajta eltérések, illat felismerés
  • Kávékészítés, Teák, őrlés, őrlőgépek, kávékészítés, kávéfőző-gépek (török kávétól a filteres kávéig), kávé italok készítése (cappuccino, latte, ristretto, melange, machiato…), a kávé felszolgálása, teák története, fajtái, elkészítési módok
  • Kávégépek és őrlők, a kávégépek és az őrlőgépek beállítása, a kávégépek és az őrlőgépek karbantartása, tisztítása
  • Kávé alapú koktélok, a kávé és az alkohol, Espresso Martini, Ír kávé, Ice Cream Café, Hot Shot
  • Vizsga, elméleti (tesztlap), gyakorlati (kávé és kávé alapú koktélkészítés)

 

 

A képzés tematikája körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül, az oktatás 6 fős létszámmal indul, a képzés időtartama 6 alkalom + a vizsga, alkalmanként 3 óra.

A tanfolyam végén a hallgatók elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek. Sikeres vizsga esetén magyar-angol barista tanúsítványt állítanak ki, amely igény esetén,német nyelven is kérhető.

 

 

 

KecskemétSzenvedélybaristakávékészítésbarista tanfolyam