2024.03.29, Péntek
Egészségfejlesztés a csúcson: Megújul az ország legmagasabb pontja

Egészségfejlesztés a csúcson: Megújul az ország legmagasabb pontja

2019.05.22. 14:13

A fejlesztés eredményeként színvonalas környezet és modern eszközökkel felszerelt játszótér is várja majd a látogatókat.

Hirdetés

Kékestető Nonprofit Kft. Magyarország legmagasabb pontjának a Kékestetőnek megújítását tervezi, amihez nettó 25 millió forint támogatást nyert. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével 2019 végére valósul meg.

A minden évszakban közkedvelt 1014 méter magas Kékestetőt évente több százezer látogató keresi fel a Mátrában. A terület az elmúlt évek során megérett a korszerűsítésre, ezért a helyszínen több szolgáltatást is kínáló Kékestető Nonprofit Kft. több fejlesztést is kitűzött maga elé erre az évre.

Megnyílt a síkölcsönző az újonnan beszerzett eszközökkel

A fejlesztés eredményeként színvonalas környezet és modern eszközökkel felszerelt játszótér várja majd a kisgyermekes családokat a Tető étterem mellett. A kialakítandó kardio-ösvény elsősorban az egészségmegőrzést és regenerációt szolgálja majd. Az érdeklődők egészségi állapotuknak megfelelően több nehézségi szintű útvonalon tehetnek rövid kirándulást a természetben.

Az újonnan beszerzett téli síeszközök pedig a rendezvények és versenyek lebonyolítását, valamint a síoktatást fogják segíteni. A nemrég megnyílt síkölcsönzőnek köszönhetően pedig saját felszerelés nélkül is lehet élvezni a téli sportokat hazánk egyik legnagyobb síközpontjában.

A Kékestető Nonprofit Kft. a kékestetői sípályák és felvonók üzemeltetőjeként évek óta elkötelezett híve a térség fejlesztésének. Szolgáltatásaival és beruházásaival elsődleges célja, hogy minél többen ismerjék meg Magyarország egyetlen magaslati klímájú gyógyhelyét, ahol a vendégek aktív időtöltésükkel hozzájáruljanak saját egészségi állapotuk megőrzéséhez és javításához.

A projektről bővebb információt a www.kekesteto.hu oldalon olvashatnak.

SportTOPsíeléskékestetőTOP pályázatoksport