2024.03.28, Csütörtök

Kilőttek a MÁV mobil- és e-jegyei

turizmus.com

2018.01.02. 08:38

A tíz százalékkal olcsóbb elektronikus jegyekből majdnem másfélszer annyit adtak el, mint korábban.

Hirdetés

A téli menetrendváltással újabb kedvezményeket vezetett be a MÁV-START az önkiszolgáló csatornákon keresztül megvásárolt menetjegyekre. Az 5, 10, illetve 20 százalékos árcsökkentésnek köszönhetően jelentősen, 24 százalékkal nőtt a jegykiadó automatákból értékesített, 44 százalékkal pedig az e-vonatjegyek száma.

December 10-étől öt százalékkal kerülnek kevesebbe a jegykiadó automatából megvásárolt jegyek; ennek hatására 24 százalékkal emelkedett a jegykiadó automaták forgalma a bevezetést követő egy hétben – az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 

Az otthon kinyomtatott vagy mobileszközökön bemutatott e-jegyek ára 10 százalékkal csökkent, és a számok azt mutatják, hogy 44 százalékkal több e-vonatjegyet vettek az utasok, mint 2016 azonos időszakában.

A @ jellel jelölt vonatokra 20 százalékos kedvezményt biztosít a vasúttársaság a decemberi menetrendváltástól, a lépés eredményeként közel 3500 jegyet vásároltak a csúcsidőn kívüli járatokra. (A 15 százalékos e-Balaton- és e-Velence-kedvezményt még a nyáron vezette be a MÁV-START, s a pozitív fogadtatást látva döntött a kedvezmény további növeléséről és kiterjesztéséről.)

Az árcsökkentés célja az utasok kényelmének fokozása, igényeik jobb kiszolgálása, a korszerű értékesítési csatornák népszerűsítése, valamint a vasúti közlekedés még vonzóbbá tétele.

A kedvezményekről itt talál bővebb információkat.

Országos HírekMÁV-Starte-jegyvonatjegy