megye

Közel harminc éves a kiskunhalasi Polgármesteri Hivatal házasságkötő terme

2018.02.05

Az új helyiség letisztult színvilággal, modern hang- és fénytechnikával, új bútorzattal, különleges burkoló anyagokkal újul majd meg, finoman illeszkedve Berki Viola Boldogság felé című pannójához. 

Meghaladta a járványküszöböt az influenzások száma

2018.02.05

A 2018. évi 04. héten a háziorvosok jelentése alapján a Bajai, Kalocsai, Kiskunhalasi és a Kecskeméti Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályainak illetékességi területén fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz betegek, összesen 314 fő, mely az előző héthez képest növekedést jelent.

Katonai eskü a kecskeméti repülőgépbázison

2018.02.04

Huszonnyolc újonc tett katonai esküt a kecskeméti repülőbázison. A hazánk biztonságának, határaink védelmének megvédésére elkötelezett fiataloknak február 2-án, pénteken Fekete Tamás ezredes, a bázis parancsnokhelyettese kívánt sok sikert, erőt, egészséget és katonaszerencsét.

Befejeződött a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Mathiász János Általános Iskolájának energetikai korszerűsítése

2018.02.02

Elkészült a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Mathiász János Általános Iskolájának energetikai korszerűsítése a Széchenyi 2020 program keretén belül.

Az idén is népszerűsítik a magyar gyümölcsöket és zöldségeket

2018.02.02

Az elismerési eljárást követően ez növelheti a keceli meggy, a kecskeméti kajszi, a medgyesi dinnye, valamint a szabolcsi alma népszerűségét.

Tízmilliós támogatás a halasi kórházi alapítványnak

2018.02.01

Két helyi építőipari vállalkozás jelentős, 10 millió forintos támogatást nyújt a halasi kórház alapítványának.

Bemutatták az Ország Tojását, világszinten is egyedülálló

2018.02.01

Az Európa legjobb tojáskészítőjeként számon tartott Zsigóné Kati egy éven át dolgozott Az Ország Tojásának alapját adó különleges strucctojáson.

Teljessé vált a Szeged és Baja közötti 100 kilométeres bicikliút

2018.01.30

A Duna Aszfalt elkészült az 55-ös főút utolsó hiányzó szakaszának fejlesztésével.

Seuso-kincsek ékesítik a Cifrapalota termeit

2018.01.30

A mai naptól látogathatók az egyedülálló késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincsei. A kiállítást ma délelőtt Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nyitotta meg. A tárlat február 18-ig, hosszabbított nyitvatartással, naponta 08-20 óráig tekinthető meg.

Itt a papírmentes adóellenőrzés

2018.01.29

Az online-ellenőrzés az adminisztrációcsökkentés mellett jelentős megtakarítást is eredményez, hiszen az ellenőrzéshez szükséges iratokat nem kell fénymásolni, megspórolható a posta- és szállítási költség, továbbá a papír-megtakarítás miatt környezetvédelmi szempontból is hasznos.

Farsangra készülődő apróságok Kiskunhalason

2018.01.28

„Farsang, farsang három napja, itt hagyott a lányok anyja. Győjjék haza, Pesta bácsi, mind eladták aj jányokat," - szól az farsangi hangulatú magyar népdal.

Iparának köszönhetően sikeres év elé néz Kiskőrös

2018.01.27

Köszönetet mondtak kemény munkájukért a helyi vállalkozásoknak, az önkormányzat a tavalyi több mint 2 milliárd forintos bevétel további növekedését reméli idén, az ipar támogatása és fejlesztése révén.

Folytatódik a BIKE SAFE Kecskeméten

2018.01.26

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2018-ban is várják a kerékpárosokat.

Téli sétát szervez a kecskeméti Szabadidőközpont

2018.01.26

Január 27-én, szombaton ismét útjára indul az Évszakos séták sorozat a Kiskunsági Nemzeti Park együttműködésével.

72,8 millió forint uniós forrást nyert a Csipkeház látogatóbarát fejlesztésre

2018.01.25

Két sikeres pályázat szereplője a halasi csipke. 72,8 millió forint értékben felújítják, modernizálják a Csipkeház kiállítótermét, egy Szabadkával közös, Mestermunka turizmus nevű projekttel pedig 60 ezer eurót fordíthatnak egymás értékeinek megismerésére, kiállítások szervezésére.

Nagyon vigyáznak a kecskeméti gyalogosokra

2018.02.05

A kecskeméti rendőrök a gyalogos-átkelőhelyeken visszatérő ellenőrzéseket tartanak a reggeli és délutáni csúcsforgalomban.

Megyei értéktárba került a bodoglári tartós szegfű tanösvény

2018.02.05

A kiskunmajsai értéktár közel száz tétele közül a bodoglári tartós szegfű tanösvény is bekerült Bács-Kiskun megye büszkeségei közé.

Kecskeméten is gyártani fogják a Mercedes új A-osztályú modelleket

2018.02.02

Az új A-osztályú modelleket márciustól lehet rendelni.

Megérkezett a két Airbus Kecskemétre

2018.02.02

Bemutatták azt a két Airbus A-319 repülőgépet pénteken Kecskeméten, amelyet a Magyar Honvédség hadrendjébe állítanak. Ez a honvédség történelmi fejlesztésének és fejlődésének fontos állomása.

A Jobbik Bácsmegyében szó szerint is eteti a választókat

2018.02.02

A Jobbik országos programjának kihirdetésével szinte egy időben kezdte el idei kampánykörútját a párt Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselő-jelöltje. Suhajda Krisztián interaktív fogadóórára várta a dunaszentbenedeki választókat, akikkel egy halászleves vacsorát is elfogyasztott - számolt a a koronaradio.hu

Tovább bővül a Magyar Honvédség repülőgépflottája

2018.02.01

A többcélú szállító repülőgépek a napokban Csehországból érkeznek a kecskeméti bázisra. Külföldön a gépek festését és egyes átalakítási munkálatokat végeztek. 

Együttműködési megállapodás a Neumann János Egyetem és a Kecskeméti Tankerületi Központ között

2018.01.30

A megállapodás célja, hogy az Egyetem közvetlen földrajzi környezetében, a beiskolázási körzetek hatókörében hosszú távon is sikeres kapcsolati hálót hozzon létre a köznevelés különböző szintjei, valamint a felsőoktatás között, a munkaerőpiac térségi igényeihez igazodva.

Teljessé vált a Szeged és Baja közötti 100 kilométeres bicikliút

2018.01.30

A Duna Aszfalt elkészült az 55-ös főút utolsó hiányzó szakaszának fejlesztésével.

A holokausztról nyílt kiállítás Kecskeméten

2018.01.29

A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából kiállítás nyílt „A falak, jelek, sorsok – Magyar zsidók deportálása Auschwitzba” címmel.

Nemesnádudvaron egyeztettek a térség polgármesterei

2018.01.29

A települések vezetői Zsigó Róbert meghívására érkeztek Nemesnádudvarra, ahol az elmúlt időszak eredményeiről és a jövő terveiről tanácskoztak. A rendezvényen dr. Viski József, agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár is részt vett.

Pályázat segítheti a Hajós fejlesztéseit

2018.01.28

A szépkorú hajósi polgárokat a hagyományokhoz híven, minden évben Hajós Város Önkormányzata egy ebéddel egybekötött rendezvénnyel köszönti.

Közvilágítás-bővítés JETA pénzből Kalocsán

2018.01.26

Az atomerőműhöz köthető Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) „biztonságos életvitelt segítő beruházások” támogatására szánt forrásából pályázik közvilágítás-fejlesztésre Kalocsa városa.

Modern városok: a kecskeméti program összege mintegy 100 milliárd forint

2018.01.26

A program keretében megvalósuló gazdaságfejlesztési alap teljesen újszerű, ilyen az országban még nem működik.

Továbbra is alacsony az influenza aktivitás megyénkben!

2018.01.25

A 03. héten a háziorvosok jelentése alapján a Bajai, Kalocsai, Kiskunhalasi és a Kecskeméti Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályainak illetékességi területén fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz betegek, összesen 98 fő, mely az előző héthez képest növekedést jelent.

Kalocsán nyílt meg a legújabb agrárkamarai szolgáltató központ

2018.01.24

Itt – a falugazdászi körzetközponttal egy fedél alatt – többek közt tájékoztatási, tanácsadási szolgáltatásokat is biztosítanak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, külső szakmai partnerek bevonásával.