megye

Nyílt napot tartott a JETA Kalocsán

2017.12.08

Nyílt napot tartott a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány december 7-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Mesecímeresek lesznek a kecskeméti óvodák

2017.12.08

Az első ilyen már el is készült. Az Árpádvárosi óvoda megújulása után már a Csigabiga Óvoda nevet viseli.

Így épül tovább az M44-es

2017.12.07

A gyorsforgalmi út Nagykőrösnél fog csatlakozni az M8-ashoz, a most meghirdetett 10 kilométeres Tiszakürt és Lakitelek közötti szakaszon egy több mint 500 méter hosszú hidat is kialakítanak.

Andersen ismert meséje különleges formában elevenedik meg a kecskeméti színpadon

2017.12.07

A Kecskemét City Balett és a prózai tagozat művészei közösen hozzák létre a varázslatot a színpadon.

Kecskemét polgármesterével érkezett idén a Gong Mikulás

2017.12.06

Nagy meglepetésben volt részük kedden reggel a Csongrádi Utcai Óvoda gyerekeinek. Nem csak a Mikulás jött el hozzájuk, de a polgármester az alpolgármester és a rádió ügyvezetője is ajándékokkal megrakodva érkezett az intézménybe.

Mézeskalács remekművek várják az érdeklődőket a Kiskun Múzeumban

2017.12.05

Templomok, házak, utcák parkok, sőt könnyűzenei színpad is készült mézeskalácsból ügyes kezű háziasszonyok, felnőtt és gyermekközösségek jóvoltából.

Vádat emeltek egy szerb és egy macedón embercsempész ellen Baján

2017.12.05

Vádat emeltek Baján egy szerb és egy macedón embercsempész ellen, amiért 4 iraki migránst hoztak át csónakban a Ferenc-csatornán, a szerb-magyar határon

Mi-24-es harci helikoptereket szállítanak nagyjavításra Oroszországba Kecskemétről

2017.12.02

A négy helikopter átfogó ipari nagyjavításon esik át az orosz AO Vertoljoti Rossziju cégnél.

Megnyitotta kapuját a kiskunfélegyházi jégpálya

2017.12.01

Diákok hétköznaponként előre egyeztetett időpontban, szervezett keretek között, iskolai nevelő kíséretében 10 órától 13 óráig tudják majd használni a jégpályát.

Újabb óvoda szépült meg Rémen

2017.12.01

Több mint 20 millió forintból szépült meg az óvoda. Leszigetelték a homlokzatot, kicserélték a nyílászárókat, az elavult fűtési rendszert pedig egy modern, energiatakarékos berendezés váltotta fel. Az ünnepélyes átadón, november 30-án Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: a további beruházások várhatók a településen.

Január végéig várják a jelentkezéseket a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

2017.11.30

A Kárpát-medence kincsei elnevezésű vetélkedőt a hungarikummozgalom további népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében szervezi meg a Lakitelek Népfőiskola, az Országgyűlés és a Hungarikum Bizottság támogatásával.

Diplomát kaptak a Mercedes-Benz művezetői

2017.11.29

A hiánypótló program különlegessége, hogy egy eddig nem létező képzési kategóriát teremtett Magyarországon, az oktatási anyagokat a Német-Magyar Iparkamara szakemberei a Mercedes-Benz hazai gyárának igényeire szabva dolgozták ki a németországi tananyagot alapul véve.

Vallásról, gyógyításról és kommunikációról tartanak konferenciát Kecskeméten

2017.11.29

A vallás, a gyógyítás, a gyógyulás, a kommunikáció és a mindezekben megjelenő "emberszeretet" összefüggéseiről, kérdéseiről rendeznek konferenciát csütörtökön a Kecskeméti Református Újkollégiumban lelkipásztorok, kommunikációs szakemberek, városi képviselők és orvosok részvételével.

Mikulás jön a Hófánk pályára

2017.11.28

December 5-én, kedden délután a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Hófánk pálya vendége a MIKULÁS!

December 15. után csak e-recept tartalmát lehet elszámolni

2017.11.28

A november elsejei indulása óta jelentősebb lassulások nélkül, üzembiztosan működik az EESZT. Naponta több mint 9200 intézmény forgalmaz adatokat, naponta több millió tranzakció történik és 700 ezer recept kerül az elektronikus rendszerbe.

Varázsolj karácsonyi hangulatot otthonodba!

2017.12.08

Az adventi várakozás időszaka azt jelenti, hogy nyakunkon a karácsony. Van, aki ezt teherként éli meg, s vannak olyanok is, akik teljesen átszellemülten várják az ünnepeket. Tartozzunk bármelyik csoportba is, az újHÁZ Centrum szakértőinek tanácsát megfogadva csodás karácsonyi hangulatot teremthetünk otthonunkba, hogy aztán a következő hetek valóban emelkedett hangulatban, gyermeki izgalommal párosulva teljenek.

115 éves a halasi csipke

2017.12.07

A halasi csipkevarrás egy olyan magas színvonalú, hosszú tradícióra visszatekintő iparművészeti technika, amely méltán vált a Magyar Szellemi Kulturális Örökség, majd a hazai értékek legkiemeltebb csoportjának, a Hungarikumoknak a részévé – mondta beszédében V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a Hagyományok Háza, „Érték és szépség – 115 éves” a halasi csipke című kiállításának megnyitóján.

Négyszeresére emelik a háztartási nagygépcsere alprogram keretösszegét

2017.12.07

Minden sikeres pályázó megkapja a 25-45 ezer forint közötti támogatást az energiahatékony hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosó- és szárítógépek beszerzéséhez. 

Előre tör a zöld energia Baján is

2017.12.06

Több napelempark épül a város határában.

Ünnepélyesen felavatták a Kalocsai Szent Kereszt Kórház új épületszárnyát – újabb 3 milliárdos fejlesztés valósulhat meg

2017.12.06

Régen várt esemény vette kezdetét december 4-én délután a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában, amelynek új épületszárnyát dr. Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Ellátásért Felelős Helyettes Államtitkára, Font Sándor országgyűlési képviselő, dr. Svébis Mihály főigazgató és dr. Mócza György főigazgató-helyettes a nemzeti színű szalag átvágásával avatta fel ünnepélyesen.

Karácsonyi csillag és Motoros Mikulás

2017.12.05

Gazdag programmal várja látogatóit egész héten a bajai karácsonyi vásár.

Németh Szilárd: a Zrínyi 2026 program a magyar katonát helyezi a középpontba

2017.12.05

A Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderőfejlesztési program a magyar katonát helyezi a középpontba - hangoztatta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke hétfőn Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón.

Hatan vehették át idén a "Keresztény Közéletért" Emlékérmet Kecskeméten

2017.12.02

Hat személyt tüntettek ki a ,,Keresztény Közéletért” Emlékéremmel péntek délután a Görögkatolikus Közösségi Házban. A dr. Varga László kereszténydemokrata politikus és drámaíróról elnevezett és őt ábrázoló díjat olyan kiválóságok vehetik át, akik a keresztény közéletiség jegyében tevékenykednek.

Hamarosan Kecskeméten is koncertet ad Rákász Gergely orgonaművész

2017.12.01

Majdnem húsz városba látogat el Rákász Gergely orgonaművész a következő hetekben, hogy bemutassa új albumát, amelyen az elmúlt több mint 300 év karácsonyi szerzeményeiből merít.

Új helyükre költöztek a kórházi osztályok és szakrendelők Kalocsán

2017.11.30

Mérföldkő a kórház életében: Kalocsán 2017. november 29-én, szerdán reggel 8 órakor elvégezték az első beteg CT vizsgálatát, „hadrendbe állt” a helyben eddig nélkülözött fontos diagnosztikai eszköz.

Új helyen a Magyar Posta kecskeméti logisztikai üzeme

2017.11.30

Új, a korábbinál mintegy ötször nagyobb bérelt telephelyre költözött a Magyar Posta kecskeméti logisztikai üzeme és a garázsa.

Vádat emelt az ügyészség az izsáki vadászház ügyében

2017.11.29

Az ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt az izsáki vadászház ügyében Mondok József, a település polgármestere ellen.

Sebességellenőrzés Bács-Kiskun megyében

2017.11.29

A mai napon a következő helyszíneken számíthatnak sebességmérésre a járművezetők.

Pályaválasztási nap Kiskunhalason

2017.11.28

A Te jövőd! A Te választásod!, november 29-én délelőtt 9 órától délután 2 óráig a Bibó István gimnázium aulájában.

Már december elejétől megvásárolhatóak elővételben az éves e-matricák

2017.11.28

December 1-jétől, akár egy hónappal az érvényességi idő kezdete előtt beszerezhetők a 2018-as országos éves és megyei e-matricák.