2024.03.29, Péntek

60 éves a Széchenyi Iskola

2014.10.22. 14:41

Ma fejeződik be öregdiák találkozóval a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközép - és Szakiskola születésnapi rendezvénysorozata. Az elmúlt napok is azt bizonyítják, hogy a színvonal az évek során egyre magasabb ami a Széchenyit illeti. 

Hirdetés

60 év alatt a vendéglátás és idegenforgalom egyik legkiválóbb iskolájává vált a kecskeméti Széchenyi iskola. Emögött kemény munka, kitartás, szakmaszeretet és persze sok támogatás áll. A tanulók, dolgozók, pedagógusok mind egy emberként dolgoznak, ha közös célról van szó. Ezért lehetséges, hogy az évtizedek alatt, számtalan szakmai első, második és harmadik helyezést értek el, hogy városi és országos hírű emberek tanultak itt és hogy a támogatók is tudják, az itt elvetett magok jó földbe hullnak. 2014-ben már az ország legjobb  középiskolájaként tartják számon.
Itt tanult többek között Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Város polgármestere is. A hétfői Városházán tartott díszünnepségen beszédében elmondta, hogy mennyire fontos emberi értékeket tanult meg ebben az iskolában, amiknek köszönheti, hogy idáig jutott. A szakmán belül és az életben is fontos ugyanis a kitartás, a szorgalom, a munka szeretete, az alázat és természetesen a szakma kiváló elsajátítása. Kiemelte még a nyelvtudás fontosságát, hiszen a mai világban enélkül nem igazán lehet boldogulni. 
Hasonló értékekkel gazdagodott Fórián Szabó Róbert is a Royalsekt Zrt. és a Biczó Csárda marketing igazgatója, aki szintén a Széchenyi iskolában végezte középiskolai tanulmányait. Éppen ezért döntöttek úgy Horváth Andreával a Biczó Csárda üzletvezetőjével, hogy támogatják az iskolát a kitűzött célok elérésében. A keddi gasztronómiai nyílt napon és kiállításon a csárda és a pezsgőpincészet is képviseltette magát egy standdal az iskola tornatermében. 

A rendezvényen Blenda Károly (Mirbest), Juhos József és Gerő Eszter (Sütizz) és Vomberg Frigyes (MGE) közreműködésével látványkonyhával, a kiállítók standjainál pedig ételkóstolókkal várták a gasztronómia szerelmeseit.