A Kubikus parkba költözik a majális

admin

2013.03.29

Idén a tavalyi „tanulóév” tapasztalatai nyomán változtattak Kalocsa legfontosabb kulturális rendezvényeinek szervezési területein. Lesznek olyan programok, amelyek visszakerülnek a Kulturális Központ kezébe, a kiemelt programokért pedig továbbra is a Városmarketing Kft. felel.

Az már biztos, hogy szeptember 13-15-ig tart majd a Paprikafesztivál, vagyis az idén már háromnaposra tervezik a szervezők. Az olyan hagyományos programok, mint a Szentivánéji mulatság, vagy a Pünkösdi koncert visszakerülnek a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár fennhatósága alá, azonban ne szaladjunk ennyire előre! A legközelebbi program ugyanis, amely több szempontból is formabontó lesz idén, az a május 1-jei városi majális, amely egyben a teljesen új arcot kapott Kubikus park átadóünnepsége is lesz. Erről Stadler Ferenc, a programfelelős Városmarketing Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta olvasóinkat.

- Tavaly, a régi hagyományokat követve az Érsekkertben tartottuk a majálist, ebben az évben viszont azt a helyszínt már nem használhatjuk, mert rövidesen kezdődnek a park korszerűsítési munkálatai – indokolta a változást Stadler Ferenc. – Ugyanakkor ideális helyszínnek bizonyul a Kubikus park, hiszen ott vannak a gyerekeknek telepített játékok, arról nem beszélve, hogy a terület adottságait kihasználva nyithatunk a sport felé – folytatta.
– Megkerestük a városban működő egyesületeket, az ő közreműködésükkel szeretnénk hirdetni házi bajnokságokat a focipályán, röplabdakupát is tervezünk, ezen kívül gondolkodunk aerobik és zumba-bemutatóban is – zárta gondolatait Stadler Ferenc.