2024.03.28, Csütörtök

Lezárta fejlesztési programjának első, 600 millió forintos ütemét a Fornetti Csoport

2016.04.20. 12:15

Lezárta első, a vállalat és a partnerek növekedését támogató, 6 hónapja indított fejlesztési programját a Fornetti Csoport.

Hirdetés

Lezárta első, a vállalat és a partnerek növekedését támogató, 6 hónapja indított fejlesztési programját a Fornetti Csoport. A 600 millió forint összértékű fejlesztési program első elemeként a vállalat tavaly Kiskunfélegyházán alakított ki egy új bútorgyártó üzemet, ezt követte a program második ütemében a romániai pékáru gyártóüzem termelőkapacitásainak most lezárult bővítése, miközben a program harmadik elemeként a vállalat csoportszinten 38 új jármű üzembe állításával modernizálta szállítókapacitásait. A magyar gyökerű, nemzetközi, fagyasztott pékárukat gyártó vállalat a technológiai modernizációval párhuzamosan mintegy 200 fővel bővítette munkatársainak létszámát, akiknek zömét Magyarországon foglalkoztatja. Az elmúlt háromnegyed évben több mint 10 százalékos növekedést realizált vállalat a munkavállalói számára – munkájuk elismeréseként – a piaci átlag feletti, 10 százalékos bérfejlesztést is végrehajt 2016. május 1-től.

Sikeresen zárta a napokban a Fornetti Csoport a tavaly ősszel elindított 600 millió forint értékű fejlesztési programját, amelynek célja a termelőkapacitások bővítése, illetve az ügyféligények minél teljesebb kielégítése és a logisztikai üzletág fejlesztése volt. „A vállalat nemzetközi pozícióinak megerősítése és a partnereink magas színvonalú kiszolgálása érdekében elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés. A most lezárult program elindította a Fornetti Csoportot azon az úton, amelynek végén egész Európa egyik vezető élelmiszeripari vállalatává válhat” – emelte ki Sebastian Gooding, a Fornetti Csoport ügyvezető igazgatója.

A 600 millió forintos fejlesztési programjának első elemeként 2015 őszén a Fornetti egy új bútorüzemet alakított ki Kiskunfélegyházán. A forgalmi és bevételi adatok elemzése kimutatta, hogy minimum 20-30 százalékkal is nőhet az új bútorzattal és arculati elemekkel modernebbé tett üzletek forgalma. Az új bútorüzem révén a vállalat az eddigi 2 helyett immár hetente 5 értékesítési pontot is el tud látni új bútorokkal és egyéb felszereléssel, ezzel támogatva magyarországi és nemzetközi partnereit a minél sikeresebb működésben. A Fornetti az üzemben dolgozók létszámát is duplájára növelte, így már 40 tervező, asztalos, villanyszerelő, valamint fémmegmunkálásban jártas szakember dolgozik az új gyáregységben.

A fejlesztési program második elemeként a romániai Temesváron lévő üzem termelő és csomagolókapacitásait bővítette a vállalat. A modernizáció során a Fornetti Csoport lecserélte a gyártósorok egyes elemeit. Az így megnövekedett plusz gyártókapacitásoknak köszönhetően a vállalat havonta több mint 600 tonnával tudja emelni termelését a romániai üzemben. A megnövekedett kapacitásokat kiszolgálni képes, automatizált csomagolástechnikai megoldások telepítésre is sor került a vállalatcsoport temesvári üzemében. „A megnövekedett gyártó kapacitás kiszolgálására további munkatársakkal tudjuk bővíteni a gyár munkavállalói létszámát.” – hangsúlyozta Vidács Gyula, a Fornetti Csoport operatív ügyvezetője.

A 600 millió forintos modernizációs program harmadik elemeként a Fornetti Csoport logisztikai üzletágát korszerűsítette gépjárműparkjának fejlesztésével. „A 38 darab új jármű üzembe állításával fejleszteni tudtuk hazai és külföldi partnereink kiszolgálását, áruellátását” – mondta az operatív ügyvezető. Vidács Gyula rámutatott arra is, hogy a csoportban a modern és megbízható hűtőrendszerrel felszerelt gépjárművek európai összehasonlításban is kimagasló színvonalon, a teljes vállalatcsoportra vetítve heti szinten a közel 7000 sütési pontot látnak el pékáruval.

A folyamatosan végrehajtott és most lezárult fejlesztések, valamint a munkatársak által befektetett munka eredményeképp a cégcsoport 10 százalékos forgalmi növekedést realizált az elmúlt kilenc hónapban. „A Fornetti nagyra értékeli munkatársai munkáját, a közös sikerért tett erőfeszítéseit. A megnövekedett eladásainknak köszönhetően lehetőségünk nyílt a fejlesztési programot egy negyedik elemmel, a bérfejlesztéssel kiegészítenünk, amely általános 10 százalékos béremelést jelent 2016. május 1-től kezdve” – emelte ki Sebastian Gooding a fejlesztési program egyik különleges elemét.

„A Fornetti Csoport Európa vezető fagyasztott pékárukat gyártó vállalatcsoportjává kíván válni a jövőben. A nemzetközi minőségi és élelmiszerbiztonsági sztenderdeket a vállalatcsoport mindkét magyar, és romániai üzeme magasan teljesíti. A legfontosabb feladatunk, hogy ezeknek a kimagasló mutatóknak a megtartása mellett bővítsük a vállalatot, így biztosítva, hogy Európa egyre több országába eljussanak a Fornetti termékek” – utalt Sebastian Gooding ügyvezető a megindult németországi terjeszkedésre és az új nemzetközi piacokat érintő jövőbeni tervekre.

Galéria

Megyefornettipékárúgyártóüzem