2024.04.16, Kedd
Megújultak a buszmegállók Géderlakon
bacskiskun.hu

Megújultak a buszmegállók Géderlakon

bacskiskun.hu

2021.01.27. 15:23

A falu központjában lévő orvosi rendelő előtt, és a vele szembeni oldalon kialakított buszmegálló régi útburkolatát felszedték és új, megerősített, nagy kopásállóságú és terhelhetőségű burkolatra cserélték, további új peronokat is kialakítottak.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázati forrásából elnyert 54 millió forintból fontos, a kulturált és biztonságos közlekedést segítő beruházások valósultak meg Géderlakon.

Az új várófülkék szintén a fejlesztés részét képezik. Az Ordasi úton lévő buszmegálló párnál ugyanezeket a fejlesztéseket valósították meg, de ott egy új gyalogátkelőhely kialakítása is megtörtént.

A beruházásról szólva Katona György polgármester elmondta: eddig a községben nem volt kijelölt gyalogátkelő - hely, de most kettő is a biztonságosabb közlekedést szolgálja. A már említett Ordasi úti buszmegálló mellett a Faluház és az iskola között is új gyalogátkelőhelyet létesítenek. A zebrák felfestésével azonban meg kell várni a jő időt, mert az alkalmazott technológia nem engedi a téli megvalósítást. Ebből adódóan a TOP-os pályázat teljes megvalósítása és zárása idén áprilisban várható.

MegyeGéderlak