2024.04.23, Kedd
Bács-Kiskun megyében is elkezdődött a célzott csoportos tesztelés
A kép illusztráció - Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Bács-Kiskun megyében is elkezdődött a célzott csoportos tesztelés

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2020.11.23. 16:18

November 23-án Bács-Kiskun megyében is megkezdődött az iskolákban, óvodákban, valamint bölcsődékben dolgozók célzott csoportos tesztelése a megyei védelmi bizottságok és kormányhivatalok szervezésében.

Hirdetés

A megyében 774 helyszínen mintegy 11 168 fő tesztelését, 31 mintavevő egység végzi az antigén gyorstesztekkel. 711 köznevelési intézmény és 63 bölcsőde feladatellátási helyszínén zajlik a mintavétel. A részvétel önkéntes, de kérjük az intézmények dolgozóit, segítsenek maguknak és a környezetüknek azzal, hogy alávetik magukat a tesztelésnek.

 

A mintavevő egységeket a kormányhivatal látja el védőfelszereléssel a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása alapján. A védekezésbe bevont egyetemistákat díjazás illeti meg, illetve a kormányhivatalok részükre napi étkezésről és szükség esetén szállásról gondoskodik, továbbá biztosítja a szükséges gépjárműveket, teszteket. A hallgatókat minden nap tesztelik, akiknek a kéthetes gyakorlaton szerzett tapasztalataikat az iskolák kreditként beszámítják, továbbá a védekezésben való részvételük nem érintheti hátrányosan tanulmányi előmenetelüket. Természetesen a feladat alól mentesül az a hallgató, akinek az egészségi állapota ezt indokolja, aki várandós, gyermekét egyedül neveli, vagy hozzátartozóját személyesen gondozza. Áldozatkészségüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük.


Fontos, hogy a szűrésen átesett dolgozó az esetleges pozitív eredményről köteles értesíteni a háziorvosát, és házi karanténba kell vonulnia.


A célzott csoportos tesztelés célja a koronavírus terjedésének lassítása, és az, hogy teljesebb képet adjon a dolgozók közötti fertőzöttek arányáról. A közös cél, hogy Magyarország működőképességének megőrzése mellett megóvjuk a magyar emberek életét, egészségét.

 

MegyeBács-Kiskun Megyei KormányhivatalKoronavírus