2024.03.29, Péntek
Bővítette kiskunmajsai telephelyét és kapacitását a Grape-Vine Kft.
Grape-Vine Pincészet facebook

Bővítette kiskunmajsai telephelyét és kapacitását a Grape-Vine Kft.

mti

2020.09.22. 18:58

Az elmúlt három évben a fejlesztések keretében kiskunmajsai telephelyükön felépült egy tárolásra és borpalackozásra használt csarnoképület, amelybe egy óránként 10 ezer palack kapacitású komplett üveges, illetve PET-palackozó és csomagoló gépsort, valamint egy PET-flakonfúvó berendezést is telepítettek. A csarnok energiahatékonyságának javítása érdekében egy 49 kilowatt teljesítményű, megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépítettek.     

Hirdetés

Közel kétmilliárd forintból egyebek mellett új üzemcsarnokkal és palackozótechnológia telepítésével bővítette kapacitását kiskunmajsai telephelyén a Grape-Vine Kft.

Szőke-Tóth Róbert, a Grape-Vine Kft. egyik ügyvezetője elmondta: a beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert mintegy 731 millió forint támogatásból, 755 millió forint hitelből és 501 millió forint saját erőből valósították meg.     

Vásároltak továbbá egy-egy nagy kapacitású szőlő fogadógaratot és prést, valamint több tartályt, amelyek összesen 25 ezer hektoliterrel emelték meg a rendelkezésre álló bortároló kapacitást. A projekten kívül önerőből költöttek több elektromos és gázüzemelésű vezetőüléses targoncára, valamint kézi elektromos raklapemelőkre, de élelmiszeri-higiéniai fejlesztéseket is megvalósítottak.     Eiler Lajos, a Grape-Vine Kft. másik ügyvezetője felidézte, a pincészetet barátjával, Szőke-Tóth Róberttel közösen alapították 1998-ban, amikor megvásárolták a nagy múltra visszatekintő, egykori Jonathán TSZ pincészetét. A kiskunmajsai székhelyű borászat azóta már Magyarország egyik legmeghatározóbb pincészete, és nemcsak belföldön, de a határokon túl is ismert - tette hozzá. Kiemelte: Magyarország második legnagyobb borászatának zászlóshajója a "La Fiesta" termékcsalád, amely az ország legismertebb bormárkája, és amelyből széles szortimentet kínálnak az édestől a fajtaneves borokig. A termékcsaládból évente átlagosan 8,5 millió palackot készítenek.     

A társaság árbevételének több mint 80 százaléka belföldi értékesítésből származik, de jelen vannak a külföldi piacokon is. Exporttevékenységük során lédig bort értékesítenek Csehországba, Szlovákiába, illetve Németországba és palackos termékek széles skáláját kínálják romániai, szlovák, szlovén, cseh, valamint lengyel partereinknek. 

MegyeGrape-Vine Kft.Kiskunmajsa