2024.04.19, Péntek
Kecskemét egyes részein is elérhető már a Magyar Telekom 5G szolgáltatása
A kép illusztráció - pixabay.com

Kecskemét egyes részein is elérhető már a Magyar Telekom 5G szolgáltatása

mti

2020.08.27. 19:11

Több tucat új állomás bekapcsolásával már 23 településen érhető el a Magyar Telekom ötödik generációs (5G) mobilszolgáltatása.

Hirdetés

A Magyar Telekom április 9-én indította el a kereskedelmi 5G szolgáltatását. Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója közleményében úgy fogalmazott, büszkék arra, hogy már több mint 2,2 millió ponton - vagyis a magyarországi otthonok és vállalkozások 40 százaléka számára - elérhető gigabites sávszélességű vezetékes hálózatuk, emellett 5G mobilszolgáltatásuknál  szintén rendelkezésre áll a gigabites sebesség.

A Telekom hálózatán az 5G szolgáltatás Budapest, Budaörs, Zalaegerszeg, Debrecen, Kecskemét, Szeged és Szombathely bizonyos részein, emellett a balatoni régió 16 településén - Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Balatonberényben, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Balatonlellén, Balatonmáriafürdőn, Balatonszabadi-Sóstón, Fonyódon, Gyenesdiáson, Balatonfenyvesen, Keszthelyen, Vonyarcvashegyen, Zamárdiban és Hévízen - részlegesen érhető el. A szolgáltatás 5G-képes készülékkel és arra alkalmas havidíjas csomaggal használható a lefedett területeken.

A Telekom tervei szerint az év végére tovább növeli az 5G területi lefedettséget, hogy minél több ügyfele számára elérhetővé váljon a mobiltechnológia legújabb generációja.

MegyeKecskemét5G