2024.03.28, Csütörtök
Gereben Lívia májusban már a kispadra is leült volna
kscszekszard.hu

Gereben Lívia májusban már a kispadra is leült volna

mti

2020.04.07. 13:24

A 20 éves bedobó tavaly kemoterápiás kezeléseket kapott, majd októberben csontvelő-transzplantáción esett át. Azóta családi környezetben, Kecskeméten gyógyult, ahol az utóbbi időszakban fokozatosan elkezdhette az edzéseket is.

Hirdetés

Gereben Lívia, az Atomerőmű KSC Szekszárd válogatott kosárlabdázója úgy készült, májusban - egy évvel azt követően, hogy leukémiát diagnosztizáltak nála -, a bajnoki hajrában már a kispadra is leült volna.

Gereben hétfőn az M4 Sportnak elmondta: áprilisban már szeretett volna visszaköltözni Szekszárdra, majd bekapcsolódni a közös edzésmunkába. A koronavírus-járvány azonban közbeszólt, hiszen március közepén befejeződött az idény.
"Végig nagy vágyam és motivációm volt, hogy a szezon végére le tudjak ülni a kispadra, és végre lássak a csajokról egy meccset élőben, ne csak a tévén keresztül" - mondta. Hozzátette, a korábban befejeződött idény miatt most új motivációt kell találnia és új terveket kell szőnie.
Kiemelte, amikor előbb szüneteltették, majd nem sokkal azt követően befejezettnek nyilvánították a szezont, először nagyon pesszimistán és negatívan látta a történteket.
"Ez volt az a dolog, ami motivált az elmúlt fél évben. A transzplantációm óta minden nap azzal keltem fel, hogy áprilisban tudok majd költözni. Ezért tényleg jól kell lennem, be kell tartanom a szabályokat. Ebből a szempontból nagyon elkeserített, hiszen tényleg minden nap elmondtam, annyira vágytam rá" - nyilatkozta.
Hozzáfűzte, azért is sajnálja, hogy lezárult a bajnokság, mert szekszárdi játékostársai egyre jobb formában voltak, és a rájátszásban "nagy tettekre" lehettek volna képesek.
"Aztán kicsit átfordítottam a dolgokat, mert mindenben meg kell találni a pozitívumokat. Miután frissnek lehet mondani a transzplantációmat, ezért inkább úgy voltam, hogy azt az oldalát nézzem ennek. Így most nincs, ami elcsábítson, augusztusig még több időm van felépülni és megerősödni" - mondta.
Gereben hangsúlyozta, betegsége korai időszakában, a kezelések alatt többnyire otthon tartózkodott, és hasonló körülmények között élt, mint amilyenbe a járvány hatására meghozott korlátozó intézkedések miatt kényszerülnek az emberek világszerte.
"Nekem viszont akkor sokkal könnyebb volt ez a helyzet, mert nem éreztem jól magam, nagyon fáradékony voltam, nem voltam aktív, nem volt sok energiám. Éreztem, hogy beteg vagyok, így annyira nem volt nehéz egész nap az ágyban feküdni, mert eszembe sem jutott, hogy mást is tudnék csinálni" - nyilatkozta.
Kiemelte, az elmúlt hónapokban ellenben már nincs meg ez az érzése, és miközben egyre több lett az energiája, már neki is egyre nehezebb otthon maradnia.

A felkészülésével kapcsolatban Gereben Lívia elmondta, többnyire szobakerékpáron edz, valamint a szekszárdiak erőnléti edzője napi lebontásban egyre intenzívebb feladatokat ír elő számára, két alkalommal pedig már a szabadban is futott.

A játékos szekszárdi szerződése május 31-én lejár, Gereben ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: miután a klub már megkereste őt, tárgyalnak a hosszabbításról.
"Jelenleg nem is tudnám máshol elképzelni a folytatást, mint Szekszárdon. Reményeim szerint hosszabb távra, két-három évre szóló szerződést írok majd alá" - mondta.

MegyeGereben LíviaKecskemét