2024.04.25, Csütörtök
Bővítette bócsai telephelyét és kapacitását a Weinhaus Kft.
A kép illusztráció - weinhaus.hu

Bővítette bócsai telephelyét és kapacitását a Weinhaus Kft.

mti

2020.04.04. 11:09

Az elmúlt két évben a fejlesztések keretében bócsai telephelyükön egy 700 négyzetméteres bortároló csarnokot és egy ezer négyzetméteres raktárt építettek a palackozott termékek tárolására.

Hirdetés

Elvégezték a már meglévő épületek energetikai korszerűsítését is napelem rendszer kiépítésével, és egyebek közt szőlőszállító konténereket és kiszolgáló tartályokat vásároltak.

A Kiskőrösi ÁG 1968 óta működő borászati üzemének 1994-es privatizálása, majd a 2001-ben történt tulajdonos- és menedzsment-váltása óta a cég jelentős átalakuláson és fejlődésen ment keresztül.

Napjainkban a Weinhaus Kft. már nem csak a térség, hanem Magyarország egyik legnagyobb szőlőfeldolgozója és borászati üzeme.

Fehér borból évente mintegy 5 millió, vörös és rosé borból pedig nagyjából 7 millió palackkal készítenek. A mostani beruházást megelőzően a szőlőfeldolgozás modernizálására költöttek mintegy 300 millió forint értékben. A korszerűsítésekkel és bővítésekkel számításaik szerint termelési kapacitásuk nagyjából 15 százalékkal nő, ami nagyságrendileg mintegy 500 millió forint árbevétel-növekedést eredményezhet.
  

A mintegy 706 millió forint összköltségű beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert 271 millió forint támogatásból, 279 millió forint hitelből és 156 millió forint önerőből valósították meg.

MegyeBócsaWeinhaus Kft.borászat