2024.03.28, Csütörtök
Hamarosan két déli határátkelőhely is megújul
A röszkei határátkelőhely (nyugat.hu)

Hamarosan két déli határátkelőhely is megújul

magyarepitok.hu

2020.03.30. 14:06

A fejlesztések keretében többek közt kibővítik a kamionparkolót, lecserélik az útlevélkezelő fülkéket és tájékoztató táblákat is elhelyeznek.

Hirdetés

Megújulhatnak Röszke és Tompa határátkelőhelyei, a fejlesztésekhez jelenleg keresik a tervezőket – derül ki az uniós közbeszerzési tájékoztatóból.

Mindkét területen sávbővítéseket és forgalomtechnikai átalakításokat terveznek, az útlevélkezelő fülkéket felújítják vagy lecserélik, a fülkék fölé tetőszerkezetet építenek, valamint kialakítják a forgalomirányításra és utastájékoztatásra szolgáló jelzőlámparendszert is. A határátkelőhelyeken ezen kívül megvalósulnak még az alábbi feladatok:

  • kamionparkoló bővítése,
  • tetőszerkezet alatti világítás és kamerarendszer kiépítése,
  • járdasziget átalakítása,
  • elválasztó kerítésbe tolókapu beépítése,
  • ABC (Automated Border Control Gate) kapuk telepítése,
  • elválasztó kerítés meghosszabbítása.

A tervezési közbeszerzés ezen kívül tartalmazza a területen lévő épületek belső festését, a helyiségek átalakítását és a padlóburkolatok cseréjét is. A fejlesztés részeként terelőkordonokat, elválasztó plexifalakat és tájékoztató táblákat is elhelyeznek a helyszínen.

A sávok fölé továbbá mátrixtáblákat telepítenek, a kapukat, a forgalomirányító lámpákat és a térvilágítást felújítják. Az útburkolatba beépített fényforrásokat helyeznek el, a bejárati ajtót zsiliprendszerűvé változtatják és kialakítják a kártyás beléptetést.  

MegyeTompahatárátkelőRöszke