2024.04.25, Csütörtök
23 ezer négyzetméteres üzemmel bővít Kecskeméten a Mercedes
Mercedes

23 ezer négyzetméteres üzemmel bővít Kecskeméten a Mercedes

mti

2020.03.16. 11:14

Mintegy 50 milliárd forintos beruházásban bővíti présüzemét a német autógyártó.

Hirdetés

Nagyberuházást jelentett be pénteken Kecskeméten a Mercedes: az autógyártó megduplázza préskapacitását egy 23 ezer négyzetméteres üzem kialakításával. Az új présüzem felépítése 200 új munkahelyet teremt és egy mintegy 50 milliárd forintos beruházásban valósul meg.

Christian Wolff, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár igazgatója hangsúlyozta: minden eddigi teljesítményük munkavállalóik elkötelezettségének köszönhető, a

"kecskeméti szellemiség a német precizitásnak és a magyar kreativitásnak egy különleges keveréke".

Innovatív és környezetbarát gyártóközpont épül

 

mti

Az igazgató: a lézertámogatott gyártósorokkal felszerelt második présüzem a legmodernebb gyártóegységek közé fog tartozni. A kecskeméti telephely vezetője szerint az új, rugalmas és innovatív rendszer lehetővé teszi majd, hogy egyre csökkenő energiafelhasználás mellett termelésüket 40 százalékkal növeljék, optimalizálják működésüket és ezáltal csökkentsék a túlórák számát.

A Mercedes kecskeméti gyárban 2012-ben készült el az első autó. Több fejlesztés mellett a társaság 2018 júniusában kezdte el meglévő gyárának bővítését is Kecskeméten.

 

2012-ben készült el az első autó

A Bács-Kiskun megyei üzemben számos modellt állít elő a Mercedes, melyek száma folyamatosan bővül: legutóbb 2019 februárjában kezdték meg a CLA Coupé második generációjának gyártását, majd néhány hónappal később, júniusban az új CLA Shooting Brake első sorozatban gyártott példánya is legördült a szalagról. Tavaly októberben pedig megkezdődött a háromféle Mercedes-AMG Performance gyártása is.

KecskemétüzemépítésüzemfejlesztésMegyeMercedesinnováció