2024.03.29, Péntek
Így halad Kecskemét impozáns műemléképületének felújítása- galéria
Fotók: Bernát Benjámin - magyarepitok.hu

Így halad Kecskemét impozáns műemléképületének felújítása- galéria

magyarepitok.hu

2020.02.28. 16:09

A beruházás részeként megújul az előcsarnok, a díszterem, valamint az eredetinek megfelelően helyreállítják a tetőszerkezetet is.

Hirdetés

Terv szerint halad a Kecskeméti Városháza épületének műemléki felújítása. A helyi Horváth Építőmester Zrt. közreműködésével stábunk betekintést nyerhetett az impozáns épület munkálataiba. A rekonstrukció közel 12 ezer négyzetméternyi területen 3,5 milliárd forintból valósul meg.

A képre kattintva galéria nyílik!

A beruházás keretében 6520 négyzetméteren tetőfelújítást végeznek, a homlokrekonstrukció pedig 5940 négyzetmétert foglal majd magába.

A homlokzat megújításának érdekében 1157 darab műkőelemet gyártanak le vagy épp restaurálnak, valamint közel 500 darab fanyílászárót is rekonstruálnak.

A beruházás magába foglalja még:

  • az előcsarnok és díszlépcsőház festését,
  • a tárgyaló és ruhatár falburkolatai, bútorkárpitjai, beltéri nyílászárók és lépcsőházi korlátok fa szerkezeteinek felújítását,
  • belsőtéri lépcsők és 10 darab pihenő rekonstrukcióját,
  • csillárok, korlátok és kilincsek felújítását, valamint
  • a közel 250 négyzetméteres díszterem restaurátori munkáit is.

 

Az akadálymentesítésre is nagy hangsúlyt fektetnek

A projekt során megoldják a városháza akadálymentesítését, beleértve a felvonó elhelyezését is. A turisztikával érintett területeken, az irodákban és közlekedőterekben a fal- és mennyezetfestést, valamint a padlóburkolat felújítását és cseréjét végzik el a szakemberek.

Mindemellett a teljes épületen épületvillamossági és -gépészeti felújítást végeznek, ezen kívül az épület belső udvarát és közvetlen környezetét is rendbe rakják.

Galéria

MegyeKecskemétvárosházaműemlékfelújításHorváth Építőmester Zrt.