2024.04.19, Péntek
Nemcsak jól gyógyítanak, a bőrt is kiválóan rúgják
Bács-Kiskun Megyei Kórház facebook

Nemcsak jól gyógyítanak, a bőrt is kiválóan rúgják

Bács-Kiskun Megyei Kórház

2019.10.17. 19:48

Huszonkét kórházi csapat mérte össze futball tudását a Szekszárdon megrendezett országos Balassa Kórházkupán. A dobogó második fokára a Bács-Kiskun Megyei Kórház “Szent Szerda” csapata állhatott.

Hirdetés

Az első helyet, 2:2 döntetlen után végül hetesekkel a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház csapata nyerte, a harmadikra a PTE Klinikai Központ csapata állhatott.

A Balassa Kórházkupa Szekszárd Országos Futball Bajnokság ötlete és igénye - amelyet a szekszárdi sportközpontban rendeztek - a kórházak futballrajongó munkatársai körében egykor nagyon népszerű, „Magyar Kórházak Foci Tornája” rendezvény példája nyomán fogalmazódott meg.
A focikupán négy pályán, az ország minden részéből érkezett csapatok mérték össze tudásukat, melyek összeállítása változó volt: orvosok, szakdolgozók és egyéb beosztású egészségügyi munkatársak együtt „rúgták a bőrt”.

A sporteseményt a szekszárdi kórház és a Szekszárd Kórház Sportkör együttműködésében rendezték meg az ország kórházainak focicsapatai számára, elsősorban a munkatársi kapcsolatok erősítése céljából. E mellett hozzá szerettek volna járulni a helyi rendezvények kínálatához egy olyan szabadidő-, sporteseménnyel, amelynek az egészségmegőrzésben is fontos szerep jut.

A képen a második helyezést elért kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház „Szent Szerda” csapat tagjai láthatóak:
Dr. Altorjay Boldizsár, Dr. Maráz Róbert, Dr. Vámosi Zoltán, Dr. Nagy László, Dr. Kiss Gábor, Dr. Barna Sándor, Dr. Dani Zsolt, Dr. Nagy Albert

MegyeBács-Kiskun Megyei KórházBalassa Kórházkupa