2024.03.29, Péntek
A megyei Katasztrófavédelem az '56-os hőseit ünnepelte
femina.hu

A megyei Katasztrófavédelem az '56-os hőseit ünnepelte

katasztrofavedelem.hu

2019.10.22. 15:54

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63., valamint a Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlést tartott.

Hirdetés

A Himnusz dallamát követően dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója ünnepi köszöntőt mondott. „Ez a nap a terror, és az elnyomás elleni hősi küzdelemre, és a szabadságharcra emlékeztet.

1956 nélkül ma Európa sem lenne az a szellemi, gazdasági és politikai közösség, melyben Magyarországnak is helye van” – fogalmazott ünnepi beszédében Nádasdi Gergely tű. százados, a Solti Katasztrófavédelmi Őrs parancsnoka. A százados felidézte az 1956-os kalocsai sortűz eseményeit, és az eszméket, amiért a nemzet küzdött és áldozatot hozott, hogy megváltoztassa a jövőt.

„Mit üzen hát 1956? Elsősorban azt, hogy a magyarság egy rettenetes és vesztes háború, az ország ismételt megcsonkítása, és egy évtized kegyetlen zsarnoksága után is fel tudott emelkedni. A belenyugvás és megalkuvás helyett fel tudott állni történelmi létének mélypontjáról. 1956 eszméit magunkévá téve az erkölcsi megújulás útjára kell lépnünk, mert csak így remélhetjük azt, hogy az utánunk jövő nemzedékek harmóniában, békében, tisztességben élhetnek majd” – zárta beszédét Nádasdi Gergely.

A rendezvény ünnepi műsorral folytatódott. Elsőként Pataki Luca, a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulójának előadásában  Ady Endre: A tűz csiholója című versét, majd a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek - Szűcs Luca - fuvola, Vízhányó Gizella - gordonka, Molnár Fanni - fuvola - zenei műsorát halhatták a résztvevők.

Ezt követően a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából elismeréseket adott át, az elmúlt időszakban kiemelkedő szakmai munkát végző kollégáknak, majd az ünnepség a Szózattal zárult.

Megye19561956-os forradalomkatasztrófavédelem