2024.04.18, Csütörtök
Közösségi épületek szépültek meg Kunfehértón
fotók: Szilágyi Pál Ferenc

Közösségi épületek szépültek meg Kunfehértón

Bányai Gábor országgyűlési képviselő

2019.06.19. 12:35

Pénteken adták át Kunfehértón a felújított Kunfehértói Közösségi teret és Könyvtárat, és a Mosolyvár Óvodát. A külsőben teljesen megszépült épületek új ékkövei lesznek a településnek, mely a közösségek és a gyermekek számára egyre több lehetőséget biztosít.

Hirdetés

A fejlesztés már régóta esedékes volt, hiszen az épületek szerkezete hőtechnikai szempontból elavultak voltak, hőszigetelés nélkül energiahatékonyságuk nem mondható jónak. A projekt keretein belül utólagos hőszigetelése (falak, födémek) és a korszerűtlen fa nyílászárók cseréje történt meg, javítva ezzel az épület arculatát valamint jelentősen csökkentve annak hőveszteségét.

A Művelődési Ház és Könyvtár külső falainak hőszigetelését 16 cm vastag hőszigetelő rendszerrel látták el, a lábazat hőszigetelése 10 cm vastag hőszigetelő rendszerrel bővült, kicserélték a teljes külső nyílászárókat műanyag keretszerkezetű hőszigetelő üvegezésű ablakokra és ajtókra hőátbocsátási tényezőkkel az energetikai minőségtanúsítványnak megfelelően. A lapostető PVC vízszigetelést és 2x10 cm-es lépésálló EPS hőszigetelést kapott. Megtörtént az épület részleges akadálymentesítése, rámpa kialakítása. A fűtés rendszer korszerűsítés keretein belül kicserélték a kazánt, a radiátorokat és vezetékeiket, termosztatikus radiátor szelepeket építettek be. 

A Mosolyvár Óvodábban elvégezték a  külső falak hőszigetelését 16 cm vastag hőszigetelő rendszerrel. Északi homlokzat trapézlemez szerelt fal 10 cm vastag ásványgyapot hőszigetelést kapott. A lábazatot 10 cm vastag hőszigetelő rendszerrel látták el. Teljes külső nyílászáró cserét hajtottak végre műanyag keretszerkezetű hőszigetelő üvegezésű ablakokra és ajtókra hőátbocsátási tényezőkkel az energetikai minőségtanúsítványnak megfelelően.  Hőszigetelték a padlásfödémet 20 cm vastag ásványgyapot hőszigeteléssel. A lapostető PVC vízszigetelést és 2x 10 cm-es lépésálló EPS hőszigetelést kapott. Korszerűsítették a fűtés rendszert: Vezetékeket cseréltek, termosztatikus radiátor szelepeket építettek be,  részleges akadálymentesítésre került sor.

MegyeKunfehértó