2024.04.24, Szerda
Megkezdődött a Cabernet Látogatóközpont kialakítása Hajóson
fotók: Szilágyi Pál Ferenc

Megkezdődött a Cabernet Látogatóközpont kialakítása Hajóson

Bányai Gábor facebook

2019.03.11. 17:12

A három szintű épület földszinti területe újul meg a pályázat révén, itt kapnak helyet a tanácskozó- és kiállítótermek, a látogatókat tájékoztató installációk.

Hirdetés

A jó idő beálltával végre megkezdődött a Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont kialakítása a Hajósi Pincefaluban. A munkaterületet azonnal át is vették a kivitelezők, hogy a tervek szerint már nyár végére el is készülhessen a térség, és az ország egyik legkülönlegesebb turisztikai ékessége.

Az egyedülálló, a Bács-Kiskun megyei értéktárban is rögzített Hajósi Pincefalu építészeti arculatát meghatározó épületet Hajós város önkormányzata 2013-ban vásárolta árverés útján, saját erőből. A kezdetektől az volt a cél, hogy olyan turisztikai központot hozzanak létre az épületben, amely a Pincefaluba érkező turisták kiindulópontja lehet. Az épület bemutatja Hajós és a Pincefalu múltját, a szőlőművelés meghonosodását és a borkultúra kezdeteit, fejlődését. A jelentősebb borvidéki borászok is bemutatkozhatnak.

 

Jelen projekt után távlati terv, hogy a kialakuló turisztikai központ tetőtéri szobáira, és a pincerendszer felújítására is találjon forrást az önkormányzat.

Megyehajóshajósi PincefaluCabernet Borturisztikai Látogatóközpont