2024.03.28, Csütörtök
Régóta várt sportcsarnok épül meg Solton
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Régóta várt sportcsarnok épül meg Solton

mti

2019.02.14. 10:31

Egy többfunkciós park és egy kereskedelmi-szolgáltató központ is létre jön a kisvárosban.

Hirdetés

Több jelentős beruházásról számolt be a Bács-Kiskun megyei Solt polgármestere, Kalmár Pál az MTI-nek: egyrészt megújul a városközpont, másrészt sportcsarnok is épülhet a településen.

A projekt a legnagyobb hangsúlyt a Sákor-csatorna melletti zöldfelület rekreációs célú fejlesztésére fekteti, amelyben van játszótér kialakítás, futópálya építés, valamint tanösvény és sétaút létesítés is. 

Az átalakításokat követően egy többfunkciós park jön létre, ami a tervek szerint a családok aktív pihenését szolgálja - derült ki Kalmár Pál szavaiból. A fejlesztésre 500 millió forintot a TOP forrása biztosít.


Önkormányzati és kormányzati pénzből épül meg a sportcsarnok

A városvezető egy sportcsarnok megépítésére is kitért. "Ezzel végre valóra válhat a település lakóinak régi vágya" - fogalmazott a politikus. "A sportcsarnok a település életében olyan kitüntetett tér lesz, amely a sporton túl számos szociális, kulturális, rekreációs és szórakoztató tevékenység helyszíneként szolgálhat majd."

A létesítmény 500 millió forint önkormányzati forrásból és a 450 millió forint egyedi kormányzati támogatásból jön létre. A Magyar Közlöny január 18-ai számában megjelent kormányhatározat szerint ugyanis 45 település közel 10,7 milliárd forint fejlesztési támogatásban részesül, köztük Solt is.


Lecserélődnek a város kihasználatlan épületei

A polgármester elmondta, a felsoroltak mellett, a város központjában a ki nem használt, városképet zavaró épületek helyébe egy kereskedelmi-szolgáltató központ is megépül gazdaságfejlesztési céllal.

A két fejlesztési terület mellett kisebb, kiegészítő beruházások is megvalósulhatnak, ilyen például a fásított köztér kialakítása, valamint parkolóhelyek létesítése.

sportberuházásokMegyeSoltsportcsarnokközterekközpark